saphir.pl Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Z tego co wiem to ten preparat jest dość silny i powinno się go rozwadniać w dość dużych proporcjach, sam nie używałem jeszcze ale wszystko jest fajnie opisane w tym poradniku: http://multirenowacja.pl/webpage/renowacja-butow-crockett-jones-odbarwienia-i-zacieki-solne.html Nie jest to wcale silny środek Raczej jeden z delikatniejszych, ale oczywiście można rozcieńczać jeszcze bardziej w miarę potrzeb. Przed takimi sytuacjami chroni próba na małym skrawku, którą polecam absolutnie zawsze wykonywać. Jeżeli czujemy, że coś jest dla danej skóry za silne, albo rozcieńczamy, albo stosujemy łagodniejsze środki, np. Delicate Cream, Natural Cream ... Swoją drogą, nigdy nie spotkałem się chyba jeszcze, by skóra tak pięknie odbarwiła się pod "Universalem", co nie najlepiej może świadczyć o jej jakości. No, ale nie ma tego złego. Teraz wygląda to na dobrą bazę do fajnej patyny lub uzyskania optymalnego koloru z solidnym i trwałym wykończeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Teraz wygląda to na dobrą bazę do fajnej patyny lub uzyskania optymalnego koloru z solidnym i trwałym wykończeniem Dokładnie stare były nudne czekoladowe ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alz Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 jaka jest kolegów (też koleżanek) opinia o farbie Morello - sprzedawana przez ShoePassion. z opisu wynika, że jest to farba, a moje osobiste doświadczenie (niestety uczy się człowiek na własnych błędach) mówi, że to coś jakby Juvacuir. Ale co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Z pewnością któregoś z tych wymienionych produktów nie miałeś w ręku, ponieważ różnicę widać natychmiast. Farba Morello, to farba alkoholowa, Juvacuir to balsam koloryzujący. Różnią się wszystkim czym tylko mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Zrobiłem już kilka butów cleanerem Tarrago. I nie mam bladego pojęcia jak można je do takiego stanu doprowadzić? Trzeba się nad nimi ostro znęcać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alz Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 właśnie dlatego pytam, bo według opisu miała to być farba, ale mam wrażenie, że w ogóle nie wsiąka (co chyba jest standardem dla farby alkoholowej), tylko tworzy strukturę podobną jak przy za grubo nałożonym juvacuirze. Ale jeżeli nikt nie ma podobnych doświadczeń to znaczy, że musiałem cos zrobić nie tak - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Panowie,Czy da się naprawić taką podeszwę? (buty Bexley)Jeżeli tak to gdzie? Ew. proszę o sposoby domowej reperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Panowie, Czy da się naprawić taką podeszwę? (buty Bexley) Jeżeli tak to gdzie? Ew. proszę o sposoby domowej reperacji. Jaką "taką"? brakuje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Jaką "taką"? brakuje zdjęcia Już załączyłem (patrz poprzedni post) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Domowymi środkami raczej się nie da. Ja bym oddał do szewca. W ostateczności, jakby nie dało się zreperować to u Rafała (Szewc24) możesz stosunkowo tanio wymienić podeszwę (o ile w końcu wygrzebie się spod zaległych zamówień ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 oddać do szewca, wyczyści i podzeluje (jeżeli uznajesz ta metodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Na pewno da się naprawić samemu , jednak potrzeba do tego choćby odrobinę zdolności manualnych i wyobraźni . Jeśli tego brakuje , lepiej oddać do szewca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Jeszcze nie odebrane lecz zdjęcia już mam ) Zapowiadają się bardzo ciekawie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Chyba od czasu pierwszej realizacji Arsena strasznie podobają mi się bordowe derby bez przeszycia. Ładnie wyszły, niech długo służą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Boat shoes od Loake, intensywnie użytkowane. Kupione okazyjnie, ale ciut za małe(na styk), stad lekka deformacja/rozepchanie czubków - maja bardzo twarde zapietki(uzywałem shoestrecha). Jednak przy boatshoes lepiej wziac rozmiar wieksze niz na styk. Mialem kiedys Sperry 42,5 i tez byly dobre. Standartowo nosze 6,5-7uk. To bedzie ich trzeci sezon, chyba już ostatni.Tak wygladaly, przed:Pierwaszy etap to zwykle mycie pod woda z uzyciem miekkiej szczotki i mydla. Odstawione na 24h do calkowitego wyschniecia. Po zwyklym myciu wygladaly tak:Po zwyklym umyciu, przetarte jeszcze zostaly renomatem. Chwila przerwy na wyschniecie. Wystajace nitki z szwów opalone ostrożnie płomieniem z zapalniczki. Przeczyszczone szczotka z końskiego włosia i następnie został nałożony krem burdundowy:Tutaj porównanie, jeden but przed, drugi w trakcie samego kremowania:Znowu czekanie na wchłoniecie sie kremu i czyszczenie szczotką. Niestety mimo wcześniejszego zabezpieczenia jasnych szwów taśmą malarską, szczotka przeniosła krem i zabarwiły się szwy - trudno. Na koniec tylko przetarte bezbarwna pastą. Efekt końcowy: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Według mnie całkiem nieżle . Sam przymierzam się do kremowania granatowych sperry , i myślę że szwy pociągnę delikatnie olejem do skór z użyciem pędzelka . Powinno to zabezpieczyć dodatkowo szwy przed wnikaniem kremu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Nie rozjaśnisz koloru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Mi się też tak wydaje . Nałożenie koloru o dwa trzy tony jaśniejszego nic nie da , a dużo jaśniejszy wszystko zepsuje. Po prostu zawsze będzie łatwo przyciemnić kolor , w drugą stronę to już ciężko . Jeśli ten czekoladowy wyszedł Ci równo i bez wad to na twoim mjejscu po prostu spróbował bym go polubić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Nie jestem pewien czy to kwalifikuje się do małej renowacji, ale co mi tam Buty oddane w ręce użytkownika Szewc24.pl aka Rafał Docelowe zamierzenie - odchudzenie moich starych loaków, szytych GYW. Zamiana podeszwy gumowej na skórzaną, zwężenie otoku i generalne wyszczuplenie kopyta. Całość pracy wykonana ręcznie. Efekt końcowy w 100% mnie satysfakcjonuje Zdjęcia przed i po: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie w czyszczeniu tłustych plam w zamszu? Na moje zamszowe brogsy upadł mi kotlet z hamburgera Pozostała tłusta ciemna plama, którą próbowałem wywabić środkiem do czyszczenia zamszu i nubuku marki Terrago. Kompletnie nic to nie dało i plama nadal jest. Są na to jakieś sposoby? Podobno woda z octem, ale troche obawiam sie próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Woda z octem może Ci jeszcze utrwalić. Możesz spróbować Avel Hussard, ale po nim z kolei może być potrzeba rekoloryzacji. Generalnie w takich przypadkach działanie przypomina trochę zabawę w kotka i myszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Ewentualnie woda z szarym mydłem - jest szansa, że rozpuści/zmyje tłuszcz nie ściągając koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrula Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 A co powiecie na ten specyfik? http://multirenowacja.pl/odplamiacz-do-zamszu-i-nubuku-100ml-saphir-medaille-d-or.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Specyfiki multirenowacji bez problemu dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 29 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Mała renowacja.. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi