Skocz do zawartości

Muzyka dla naszych uszu

booe

Rekomendowane odpowiedzi

@Dar pionierami Grzesiuka to była chyba jednak Szwagierkolaska. Może trochę naokoło, ale wg mnie mistrzem coverów jest Grabarz i Strachy na Lachy z albumem Autor (piosenki Kaczmarskiego). Przy Kazimierzu Wierzyńskim, Szklanej Górze czy Encore po prostu wymiękam - wokal, instrumenty, sposób nagrania są bardzo obrazowe. 

Z Maleńczuka bardzo pasują mi piosenki Wysockiego np. Swobodne Spadanie i Moskwa - Odessa. Jego wokal i życiorys bardzo pasują do takich rosyjskich klimatów.

• Like 1

W dniu 17.09.2020 o 22:50, Żorż Ponimirski napisał:

@Dar pionierami Grzesiuka to była chyba jednak Szwagierkolaska. Może trochę naokoło, ale wg mnie mistrzem coverów jest Grabarz i Strachy na Lachy z albumem Autor (piosenki Kaczmarskiego). Przy Kazimierzu Wierzyńskim, Szklanej Górze czy Encore po prostu wymiękam - wokal, instrumenty, sposób nagrania są bardzo obrazowe. 

Z Maleńczuka bardzo pasują mi piosenki Wysockiego np. Swobodne Spadanie i Moskwa - Odessa. Jego wokal i życiorys bardzo pasują do takich rosyjskich klimatów.

Dziękuję, że zdążyłeś innych zainspirować.

W dniu 18.09.2020 o 12:09, Koval napisał:

@Dar - 09.10 premiera nowej płyty, powinno Ci podejść (ja biorę w ciemno):

Utwór sztos, tutaj całość:

Panowie od jakiegoś czasu przeglądam całą część historyczną wątku. Macie znakomity gust. Dzięki Waszym postom odkryłem masę ciekawych utworów. Nie zniechęcajcie się, ktoś to odsłuchuje. Zapraszam do podzielenia się kolejnymi smaczkami.

• Like 3

15 godzin temu, Dar napisał:

Macie znakomity gust. Zapraszam do podzielenia się kolejnymi smaczkami.

Jakiś klakier zdjął moją nutę, więc nacieram ponownie. No coż, widocznie zinternalizowane poczucie dobrego smaku ma zastąpić power look. Nie zastąpi, nawet na forum. No to hop, do golfa 3 i jadziem.

• Like 2