Żorż Ponimirski Napisano 17 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2020 @Dar pionierami Grzesiuka to była chyba jednak Szwagierkolaska. Może trochę naokoło, ale wg mnie mistrzem coverów jest Grabarz i Strachy na Lachy z albumem Autor (piosenki Kaczmarskiego). Przy Kazimierzu Wierzyńskim, Szklanej Górze czy Encore po prostu wymiękam - wokal, instrumenty, sposób nagrania są bardzo obrazowe. Z Maleńczuka bardzo pasują mi piosenki Wysockiego np. Swobodne Spadanie i Moskwa - Odessa. Jego wokal i życiorys bardzo pasują do takich rosyjskich klimatów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 @Dar - 09.10 premiera nowej płyty, powinno Ci podejść (ja biorę w ciemno): 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Jesień już tuż tuż. Zatem plany na leśne wypady nabierają rumieńców. Zwłaszcza po czymś takim: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 https://youtu.be/E7URJ0Ohm6A?t=1464 Ciemno, ciemno od gwiazd. Piętno, piętno bez nazw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 @Cineos lekko 500+ zalatuje w tym kawałku. Ja proponuję specjalne smaczki intertekstualne dla naszego szybkiego przyjaciela Pobre. Proszę słuchać uważnie. Są i sartorialne smaczki, krata windowpane, polka dot - sprezzatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 disco ale jakie, Panowie będą zadowoleni Alicja i jesteśmy w krainie czarów, bez pigułki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 25 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2020 Ostra jazda bez trzymanki. Tak brzmi gitara łańcuchowa i gary. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2020 Pamięci Kolegi... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 6 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2020 W dniu 17.09.2020 o 22:50, Żorż Ponimirski napisał: @Dar pionierami Grzesiuka to była chyba jednak Szwagierkolaska. Może trochę naokoło, ale wg mnie mistrzem coverów jest Grabarz i Strachy na Lachy z albumem Autor (piosenki Kaczmarskiego). Przy Kazimierzu Wierzyńskim, Szklanej Górze czy Encore po prostu wymiękam - wokal, instrumenty, sposób nagrania są bardzo obrazowe. Z Maleńczuka bardzo pasują mi piosenki Wysockiego np. Swobodne Spadanie i Moskwa - Odessa. Jego wokal i życiorys bardzo pasują do takich rosyjskich klimatów. Dziękuję, że zdążyłeś innych zainspirować. W dniu 18.09.2020 o 12:09, Koval napisał: @Dar - 09.10 premiera nowej płyty, powinno Ci podejść (ja biorę w ciemno): Utwór sztos, tutaj całość: Panowie od jakiegoś czasu przeglądam całą część historyczną wątku. Macie znakomity gust. Dzięki Waszym postom odkryłem masę ciekawych utworów. Nie zniechęcajcie się, ktoś to odsłuchuje. Zapraszam do podzielenia się kolejnymi smaczkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 7 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2020 15 godzin temu, Dar napisał: Macie znakomity gust. Zapraszam do podzielenia się kolejnymi smaczkami. Jakiś klakier zdjął moją nutę, więc nacieram ponownie. No coż, widocznie zinternalizowane poczucie dobrego smaku ma zastąpić power look. Nie zastąpi, nawet na forum. No to hop, do golfa 3 i jadziem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Mój smutek, wasz smutek mogę tak wyrazić Kogo to nie poruszy, musi być z drewna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Jedna z piękniejszych rzeczy na świecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 A może by? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Jako miłośnik tego co stare lubię się zgubić w starociach na YT. "1400 B.C. think about that" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Smutno i jesiennie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Dla Żorża ['] https://www.youtube.com/watch?v=izQsgE0L450 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 No to weekendowy hop: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 14 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2020 Muzyka, która pisze historię jest teraz niszowa, No to z niszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2020 Film niedostępny:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi