Friedman Napisano 1 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2018 Jakoś nie mogę odgonić melancholii... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Wciąż trzymają poziom 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Godzinę temu, metius napisał: Wciąż trzymają poziom Zaskoczyłeś mnie ta wrzutą . Dawno spisłem ich na straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Fantastyczne wykonanie. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Też bardzo je lubię 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melonia Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Super. Uwielbiam tą piosenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Patriotyczno-pentatoniczna wersja Uwertury "Carmen" G. Bizeta z Korei ... Północnej. Właściwie powinno być w dziale Humor, ale tu chyba więcej kolegów wysłucha, o co chodzi. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Youtube dziś zasugerował i miło zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Dolores O’Riordan już więcej nie zaśpiewa. RIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariopol Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Jak juz o artystach z tamtego świata to Amy Winehouse Tu jest wszystko co kocham w muzyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Ostatnio na moich playlistach króluje Ritchie Valens i wcale nie jego wykorzystana do granic możliwości La Bamba. I to też a propos artystów, którzy już odeszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 Mój ulubieniec z Konkursu Chopinowskiego. W piątek będzie grał trzeciego Rachmaninowa w Lublinie - już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że zagra tę samą kadencję co na konkursie Rubinsteina 🙂. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 @Friedman Nagranie jest akustycznie bardzo źle wyważone, przez co słychać dysproporcje między fortepianem a orkiestrą. Jednak jestem pełen sympatii dla Nehringa, którego udało mi się usłyszeć w Żelazowej Woli. Moim zdaniem po Konkursie Chopinowskim zaczął się dopiero rozwijać. Zazdroszczę koncertu w Lublinie. 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Faktycznie, orkiestra jest bardzo słabo słyszalna, dla mnie to jednak nie jest wielka wada - tym bardziej, że odsłuch na żywo robi dokładnie na odwrót i zaciera szczegółowość fortepianu. Tutaj mogę się nacieszyć niuansami w grze pianisty. Koncert był udany, momentami zabrakło zgrania z orkiestrą (być może przez niespodziewaną zmianę dyrygenta), jednak entuzjazm publiczności był tak duży, że aby ją uciszyć Szymon bisował dwukrotnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 W dniu 23.01.2018 o 11:51, Friedman napisał: Mój ulubieniec z Konkursu Chopinowskiego. Dla mnie był jednym z dużych rozczarowań konkursu, prawdę mówiąc nie za bardzo rozumiem dlaczego dostał się aż do finału. Nie śledziłem jego kariery po konkursie, ale skoro @Midlife-Crisis mówi, że się rozwinął, to wierzę na słowo. Ostatnim Polakiem, który zrobił na mnie dobre (a nawet piorunujące) wrażenie na konkursie był Blechacz, do dzisiaj zresztą jego konkursowe wykonanie koncertu fortepianowego jest jednym z moich ulubionych. Niestety jego wydawane później w DG płyty (ostatnio Bach) jakoś mnie nie zachwycają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Od ponad półtora roku, kiedy po raz pierwszy usłyszałem to wykonanie, nie było chyba tygodnia w którym nie posłuchałbym go chociaż raz. Po prostu nie mogę się od niego uwolnić, czysta perfekcja. Zresztą cała płyta jest ze wszech miar godna polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Jeżeli już mowa o Bachu, to przebijam moim ulubionym pianistą, któremu miałem okazję uścisnąć jego złotą rękę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariopol Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Tak za mną chodzi ten temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Ładne propozycje na Bacha Panowie. Dokładam do stawki Glenna "robota" Goulda, z moim ulubionym mózgołamaczem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 niby nie podobne do tego co wyżej, ale jednak; tak na marginesie warto posłuchać gitary Eddiego Hazela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 W dniu 21.12.2017 o 17:04, Wuj napisał: I co to komu przeszkadzało, Panie Kolego? Po co było to zmieniać, ja się pytam na jakieś, kurde, rapy? Właśnie po to (tak mi się wzięło na wspominki po dzisiejszej audycji The Huei Show w BBC 6 Music) Beastie Boys - No sleep till Brooklyn z genialnej płyty Licensed to Ill. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi