szewc24 Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 6 minut temu, Michał W. napisał: krok wyprowadzać z pięty, nie z palców Ale Kolega chce chyba chodzić do przodu, nie do tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 Grunt, żeby się szwy nie przecierały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 27 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2017 chodzić dalej i cieszyć się z butów Dzięki, tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 27 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2017 Jak dojdzie starcie do ramy, A jak się mają te szwy do ramy? Może już opisywałeś albo gdzieś było. Chętnie bym przeczytał, bo w moich berwickach dzieje się podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaś1234 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Dnia 26.02.2017 o 21:59, earthmover napisał: Czyściłem dzisiaj moje monki Berwicka i zauważyłem coś niepokojącego. Przetarłem szew na czubku? Lecieć z tym do szewca czy to nic strasznego? Dla porównania fotka obu butów Ja proponuję udać się do szewca i założyć na czubki metalowe noski ( żabki ?). Sam mocno ścieram podeszwy w tym miejscu i zabieg z czubkami pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Dnia 27.02.2017 o 15:01, michau napisał: A jak się mają te szwy do ramy? Może już opisywałeś albo gdzieś było. Chętnie bym przeczytał, bo w moich berwickach dzieje się podobnie. Grunt, to żeby nie zetrzeć ramy. To czy szwy pozostaną w ramie, czy nie, to jest kwestia tylko dodatkowego (bądź nie) przeszycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaś1234 Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 16 godzin temu, szewc24.pl napisał: Grunt, to żeby nie zetrzeć ramy. To czy szwy pozostaną w ramie, czy nie, to jest kwestia tylko dodatkowego (bądź nie) przeszycia. Co do przecierania się szwów w otwartym kanale pozwolę sobie zacytować fragment z poradnika zamieszczonego na blogu multirenowacja.pl, dotyczącego pielęgnacji podeszwy: "Stosowany zazwyczaj w butach/modelach ze średniej półki, choć nie jest to sztywna reguła i wbrew pozorom ten sposób wykończenia według producentów nie jest istotnie mniej trwały. Użytkownicy czasem obawiają się szybszego przetarcia widocznych szwów. Nie jest to jednak problem. Przecieranie się szwów w konstrukcji Goodyear Welted to naturalny etap zużycia podeszwy, którą nawet z przetartymi szwami można dalej użytkować, o ile konstrukcja jest trwała, a spód zapewnia komfort. Producenci czasem decydują się na otwarty kanał szycia, gdyż uważają, że przy danym modelu (np. w niektórych brogues) zamknięty kanał będzie zbyt elegancki." Całość dostępna tutaj: http://blog.multirenowacja.pl/skorzane-podeszwy/ szewc24.pl ja mam pytanie natury technicznej. Wczoraj poleciłem żeby earthmover założył sobie metalowe żabki. Natomiast później zacząłem się zastanawiać nad jedną kwestią, o której przed założeniem, wstyd się przyznać- nie pomyślałem. Jaki wpływ ma założenie żabek na ramę buta? Czy może to skutkować ( w razie wymiany podeszwy ), koniecznością wymiany nie tylko podeszwy ale i całej ramy? Czy w ogóle Ty jako specjalista proponujesz takie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Przeczytaj ten wątek : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Cześć wszystkim, To jest mój pierwszy post na forum, zatem jeżeli błednie zamieściłem to proszę o przeniesienie. W dniu wczorajszym odebrałem Berwicki 266. Buty świetne i wspaniale się prezentuję a do tego bardzo dobrze leżą Jednakże, chciałbym Was prosić o szczerą opinię. Podczas pierwszego pastowania butów i pierwszego włożenia butów na dywanie (zg. założeniem sklepu ) zauważyłem nieprawidłowość, która może okazać się wadą przy dłuższym użytkowaniu. Do rzeczy. W załączniku przesyłam zdjęcie, która zobrazują w czym rzecz. 1. Czy jest to błędne uszycie ? 2. Czy z chwilą użytkowania szwy w zaznaczonych miejscach nie zaczną się rozrywać zgodnie z żółtą strzałką ? 3. Czy jest no normalne, że język jest tak rozerwany ? Patrząc na język drugie buta, nie ma takich rozerwań ? Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 But ewidentnie wadliwy, do wymiany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Buty zakupiłem na @klasycznebuty.pl. Jak myślicie buty zostaną wymienione ? To mój pierwszy zakup na @klasycznebuty.pl. Jak oceniacie współpracę ze sklepem w kwestii wadliwych butów ? Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Buty zakupiłem na @klasycznebuty.pl mam nadzieję, że wymienią. Buty nałożyłem raz na dywanie, podczas pastowania zauważyłem ów wadę. Jak myślicie buty zostaną wymienione ? To mój pierwszy zakupem na @klasycznebuty.pl. Jak oceniacie współpracę ze sklepem w kwestii wymiany ? Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Czy ktoś jeszcze się wypowie ? Jak oceniacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Nie powinno tak być. Wyślij zdjęcia do sklepu i zapytaj jak to dalej załatwić. Nawet jeżeli nie przyjmą zwrotu (ustawowo 14 dni od doręczenia), to zawsze jest czas na reklamację (chyba 24 miesiące). W ramach reklamacji można żądać naprawy lub wymiany na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Domniemam, ze but został nie prawidłowo zszyty. Nieelegancko. Zasugerowano mi wysłanie butów do ekspertyzy ( reklamacja ), bo na zdjęciach nic widać. Zatem, chyba zwrotu nie będzie....... BTW, niespodziewałem się, ze buty za 850 zł mogą mieć tak istotne wady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Odeślij buty z zaznaczeniem, że chcesz je zwrócić, a nie reklamować. Masz do tego prawo, a po stronie sklepu leży ciężar dowodu, że ich stan miał być rzekomo inny w momencie wysyłki klientowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Bardzo mi zależy na tych Berwickach 266 Castano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Miałem rozmowę z @klasycznebuty.plPoinformuję na forum jak się sprawa rozwiązała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 @damiandab - nie należy pisać pod rząd kilka swoich odpowiedzi Moim zdaniem, obojętnie czy jest wada czy nie (nie wnikam w to), jeżeli pastowałeś buty, to nie przysługuje Ci odstąpienie od umowy. Wykonałeś czynności pielęgnacyjne, a to już jest ingerencja użytkownika w dany towar (w domyśle Twoje buty). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 @szewc24.pl Wybacz pisanie pod rząd kilku postów. Pisałem na telefonie i z edycją były problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 faktycznie, jeśli "majstrowałeś" przy nich przed okryciem wady, to nie ma opcji zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandab Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 @Hargin nie zależy mi na zwrocie. Podobają mi się te buty i chciałbym je otrzymać wolne bez wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Na jednym ze zdjęć widać, że wypustka języka, która wchodzi pod podszewkę jest oderwana od języka. Nie usłyszałeś przypadkiem przy pierwszym mierzeniu takiego charakterystycznego dźwięku pękającej/rozrywanej skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 @damiandab Tu jest podobna historia z sklepem KB. Na Twoim miejscu próbowałbym dogadać się ze sklepem, jak bym spotkał opór to odstąpiłbym od umowy (pilnuj 14 dniowego terminu); nie reklamowałbym ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi