mosze Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 SS jest na forum słusznie polecany, bo firma ma dobre kroje i proporcje. Na wielu osobach ich garnitury leżą dobrze, na niektórych jak szyte na miarę (vide nasz cmdns). Na wielu jednak nie znaczy na wszystkich. Ja swoją havanę, która ogólnie leżała dobrze, ale ramiona były słabe, przerabiałem u krawcowej dwa razy - po wszyciu delikatnych poduszek i korekcie wszycia (kuli) rękawa leży ładnie. Tak więc trzeba mierzyć, a w razie wątpliwości skonsultować się z zaufanym krawcem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanhamoinen Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Jasne, zgadzam się w 100%. Jedyne, co chciałem podkreślić, to że nie ma sensu koncentrowanie się na kilku modelach i jednej firmie, tylko niestety w przypadku chęci zakupu garnituru z wieszaka na ślub, nie mając wcześniej doświadczeń z SuSu, trzeba zamówić przynajmniej kilka modeli, kilka przymierzyć i porównać, czasami uwzględniając bardzo nieoczywiste wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Dokładnie tak - trzeba chodzić i mierzyć, a najlepiej jeszcze rokujące modele skonsultować z kimś obeznanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvvis Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Czy ktoś ma doświadczenie z Diuk we Wrocławiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 @elvvis ja bym raczej nie polecał, choć osobistych doświadczeń nie mam. Wnioskuję na podstawie wystawianych produktów i wywiadu jaki przeprowadzał kolega pod kątem swojego ślubu (ostatecznie zdecydował się na SuSu i moim zdaniem zrobił bardzo dobrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvvis Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Byłem w Emanuel Berg , zamówiony garniak i koszula Dziękuje za wszystkie rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Ile wyszło? Tak jak koledzy wyżej mówili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvvis Napisano 21 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Garnitur z wełny 120s VBC jednorzędowy dwuczęściowy 3300 i koszula Mtm 690 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMisterA Napisano 24 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Szukając garnituru dla siebie zastanawiam się z kolei nad czymś takim: https://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-navy-suit/P5470.html?cgid=Suits&prefn1=collectionID&prefn2=colorID&prefv3=Lazio&prefv4=wool&prefv1=Spring%2Fsummer&prefv2=blue&prefn3=fit&prefn4=materialID&pdp=true Zastanawiam się jednak nad fakturą tkaniny - chciałem coś z letniej oferty - bo śłub w końcówce czerwca i może być gorąco, a chciałem mieć kamizelkę. Potrzebuje drugiej (3,4,5...) opinii :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 24 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Godzinę temu, TheMisterA napisał: Szukając garnituru dla siebie zastanawiam się z kolei nad czymś takim: https://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-navy-suit/P5470.html?cgid=Suits&prefn1=collectionID&prefn2=colorID&prefv3=Lazio&prefv4=wool&prefv1=Spring%2Fsummer&prefv2=blue&prefn3=fit&prefn4=materialID&pdp=true Zastanawiam się jednak nad fakturą tkaniny - chciałem coś z letniej oferty - bo śłub w końcówce czerwca i może być gorąco, a chciałem mieć kamizelkę. Potrzebuje drugiej (3,4,5...) opinii :). Jak dla mnie ten garnitur jest na taką okazję minimalnie za jasny, do tego splot a la hopsack też chyba nie pasuje. Ale to tylko ta druga opinia, o którą prosiłeś, zobaczmy jakie będą opinie 3-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Nie jest to elegancki garnitur wieczorowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMisterA Napisano 24 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Dobra tak mi się też wydawało. Oferta SuSu momentami jest irytująca - za dużo jest kombinacji. Zamówiłem Siennę, to świeciłem się jak w garniturze z lat 90 Prawdopodobnie zostanę więc z którymś z tych: Niebieski Lazio 1 - chociaż ten też chyba ma niejednolitą tkaninę albo z tym Niebieski Lazio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 25 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2019 Jak dla mnie zdecydowanie opcja 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 2 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2019 Zapytanie mam niby typowe dla tematu, z drugiej strony może nietypowe w jakimś stopniu. Jak się ubrać na ślub, jako gość? Wesele organizowane przez Francuzów. W Maroku (wrzesień). Wstepnie celuje w klasykę, tj. granatowy garnitur. Bardzo cienka wełna, przeswitująca. Zastanawiam się w co innego brać pod uwagę, szczególnie w kontekscie materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 3 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2019 Zapytanie mam niby typowe dla tematu, z drugiej strony może nietypowe w jakimś stopniu. Jak się ubrać na ślub, jako gość? Wesele organizowane przez Francuzów. W Maroku (wrzesień). Wstepnie celuje w klasykę, tj. granatowy garnitur. Bardzo cienka wełna, przeswitująca. Zastanawiam się w co innego brać pod uwagę, szczególnie w kontekscie materiałów. Fresco albo Fresco lite z próbnika Hardy Minnis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Jeżeli chodzi o wesele jako gość, to myślicie, że wchodzi w grę jakiś jasny kolor, jak naprz. jasno szary lniany garnitur? Czy płaci coś w stylu po 1900 żadne jasne kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Jeśli jest to typowe wesele, czyli ślub oraz nocka w lokalu, to założenie innego garnituru niż wieczorowy jest wg mnie sporym błędem, by nie rzec obciachem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 I dobrze. Tego będę się trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 30 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2019 Granatowy, gładki garnitur z fresco na swój ślub (środek lata, planuję się bawić bez zdejmowania marynarki) - przejdzie czy tkanina zbyt mało formalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 30 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2019 Na moje przejdzie, o ile nie będzie to fresco z tych na tyle cienkich, żeby się odznaczały szelki czy inne takie. Poza materiałem wtedy dochodzi też kwestia podszewki, zgaduję że skoro zwracasz uwagę na temperaturę, to celujesz w brak/szczątkową, ale leciutka podszewka, nawet częściowa, zamaskuje lekkość/nieformalność tkaniny samym tym, jak się ułoży i ile się odznaczy, a wciąż da zadowalającą przewiewność - ale tu już wróżę trochę z fusów, bo sam lepiej wiesz, jakich temperatur się spodziewać, i jak osobiście temperatury znosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2019 48 minut temu, blekit napisał: Granatowy, gładki garnitur z fresco na swój ślub (środek lata, planuję się bawić bez zdejmowania marynarki) - przejdzie czy tkanina zbyt mało formalna? Na ostatnim weselu, na którym się bawiłem, klima pracowała tak intensywnie, że było wręcz zimno (a ja lubię, jak jest zimno). Zatem nie jestem pewien, czy takie kombinowanie ma sens. Wystarczy letni garnitur, w którym nie ugotujesz się w kościele (czy usc), bo w pojeździe będzie klima. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 30 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2019 Na ostatnim weselu, na którym się bawiłem, klima pracowała tak intensywnie, że było wręcz zimno (a ja lubię, jak jest zimno). Zatem nie jestem pewien, czy takie kombinowanie ma sens. Wystarczy letni garnitur, w którym nie ugotujesz się w kościele (czy usc), bo w pojeździe będzie klima.Właśnie o taki garnitur mi chodzi. Zastanawiam się po prostu, czy ten konkretny rodzaj tkaniny jest wystarczająco formalny na taką okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2019 Granatowy, gładki garnitur z fresco na swój ślub (środek lata, planuję się bawić bez zdejmowania marynarki) - przejdzie czy tkanina zbyt mało formalna? Przede wszystkim gratuluję!A apropos garnituru z fresco to w dziale bespoke jeden z kolegów zamieścił relacje z realizacji takiego garnituru na taką samą okazję. Warto zobaczyć imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Która z poniższych opcji jest Waszym zdaniem najciekawszą propozycją, która najbardziej poleca się na ślub: 1. https://eu.suitsupply.com/pl/classic_suits_reduced/lazio-granatowy-garnitur/P5538.html?cgid=classic_suits_reduced&prefn1=collectionID&prefn2=colorID&prefv3=Lazio&prefv1=All Season|Spring%2Fsummer&prefv2=blue&prefn3=fit&pdp=true 2. https://eu.suitsupply.com/pl/all_lazio/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=all_lazio&pdp=true 3. https://zackroman.com/granatowy-garnitur-Gatsby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Każdy się nadaje, a najbardziej polecam ten, który będzie najlepiej leżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi