Aron Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Odnosiłem się tylko do tego zdania "Po prostu badanie formalności z mikrometrem mnie bawi". Z mojego punktu widzenia te dwa rodzaje materiału różnią się znacząco i nie jest to rozpatrywanie tylko szczegółów, czyli mikrometr nie wystarczy . Kolega poszukuje garnituru na swój własny ślub . Myślę, że możemy zostawić ten wątek z wnioskiem, że zgadzamy się co do zastosowania garnituru niekoniecznie z wełny. Zgadzam się co do tego, że na zdjęciach lniane garnitury pięknie wyglądają. Mam marynarkę SuSu z lnu. W użyciu nie wygląda tak jak na zdjęciach, niestety materiał zachowuje się tak, jak po lnie można się spodziewać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Jeśli Hudson - to warto rozważyć ten: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/hudson-granatowy-gładki/P4264.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Hudson Mam i sobie chwalę - krój o obniżonej formalności, materiał wełna/bawełna, ale w ciemnym granacie. Raczej nie do codziennego noszenia, bo jednak dodatek bawełny powoduje większą podatność na gniecenie. Chętnie go wybieram, gdy trzeba zaznaczyć wyższą formalność, pozostawiając odrobinę luzu (np. jako gość na uroczystościach, spotkania biznesowe). Oczywiście każdy musi wypracować swój własny margines. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kranf Niest Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgadzam się co do tego, że na zdjęciach lniane garnitury pięknie wyglądają. Mam marynarkę SuSu z lnu. W użyciu nie wygląda tak jak na zdjęciach, niestety materiał zachowuje się tak, jak po lnie można się spodziewać. To jest cenna uwaga. Co innego stan idealny na sesji zdjęciowej, a co innego normalne użytkowanie. Oczami wyobraźni już widzę Narzeczoną biegającą za mną w dniu ślubu z żelazkiem parowym w ręku i mordem w oczach.. Chyba jednak wełna z domieszką lnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Dorzucam do rozważań http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-herringbone/P4836.html Chociaż ten wzmiankowany wcześniej też jest ciekawy http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P4808.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Czy możecie polecić tkaniny godne polecenia na wykonanie kamizelki do garnituru ślubnego? Przeszukuję internety i cokolwiek godnego uwagi znajduję tylko u Szarmanta. Ceny niestety nie na moją kieszeń. Mam do wydania około 200zł na materiał. Jak wiele osób szukam kraty księcia Walii ale jestem też otwarty na inne propozycje. Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 200 na materiał na przód czy przód i tył? Ile tego materiału Kolega życzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Jak Warszawa to w Merino można nawet za 70 2m z plecami kraty upolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 0,8m powinno.wystarczyć z tego co mi mówiono na przód i tył. Jestem średniego wzrostu i bardzo szczupły. Kamizelka z plecami z podszewki też jest akceptowalna. Czy wobec tego potrzeba mniej materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Jak Warszawa to w Merino można nawet za 70 2m z plecami kraty upolowaćNiestety Wrocław lub internet.Czy ten sklep posiada jakis kontakt? Może uda się zamówić przez telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Czy ta tkanina jak niżej się nada na letnią kamizelkę, o której wspominałem? Jesteście w stanie stwierdzić czy to tkanina letnia (320g)? Dzięki, Capo, za namiar - to w Merino mi podesłali. https://zapodaj.net/2448ccf3a0357.jpg.html EDIT. Proszę o połączenie postów przez moderację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcflurry Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Witam Panów prośba o podpowiedź w sprawie garnituru na własny ślub Wydaje mi się, że nie jest najgorzej poza jednym mankamentem... Mucha czarna założona chwilowo, docelowo granat lub szara w kratę. Zastanawiałem się, jak wielu w tym wątku, nad szarą kamizelką ale obawiam się przy przy swoim wzroście (dwa metry) oraz wątłej budowie, będę wyglądał po prostu kiepsko.. Proszę kolegów o podpowiedzi/uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Kamizelka - kamizelką (może być, choć nie musi) - ale popracowałbym nad obszarem rękawów - masz prawdopodobnie zbyt długi rękaw marynarki (nie dużo lub wcale) oraz zbyt szeroki mankiet koszuli (to na 100% - stąd rękaw marynarki jest wypchany i podnosi się do góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Wydaje mi się, że rękawy są trochę za wąskie na mankiety na spinki lub ta koszula ma zbyt szerokie mankiety. Edycja: Hargin był pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Jeden z lepiej wyglądających garniturów z pytań użytkowników o dopasowanie. Czy to RTW (a jeśli tak, w jakiś sposób przerabiane)? Być może koszula ma mankiet na spinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad92 Napisano 30 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Panowie, co myślicie o lotnikach zamiast oksfordów na własny ślub? Czy to będzie paux pas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2016 http://mrvintage.pl/2014/05/poradnik-slubny.html http://mrmlody.blogspot.com/2014/01/wyjatkowe-buty-wieczorowe.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcflurry Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Jeden z lepiej wyglądających garniturów z pytań użytkowników o dopasowanie. Czy to RTW (a jeśli tak, w jakiś sposób przerabiane)? Być może koszula ma mankiet na spinki. Koszula z mankietem farncuskim - akurat przy zdjęciu zawinął się w listwę z guzikami rękawa marynarki, stąd taki efekt. Marynarka została bardziej wytaliowana oraz poprawiono fałdkę na plecach/barkach (fałda poznańska?). Ogólnie to była moja pierwsza przygoda z MTM, wrażenia bardzo pozytywne, na pewno na tym się nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 10 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2016 Panowie, co myślicie o lotnikach zamiast oksfordów na własny ślub? Czy to będzie paux pas? Ubieraj śmiało, jak najbardziej się nadadzą. Na własnym ślubie też miałem lotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 O ile nie mają jakiś dziwnych przeszyć dla mnie też są w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Panowie,zbliża się pierwsza Komunia Święta moich wnuków. Wypada iść w czarnym garniturze w delikatne,jasne paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Jak iść to do kontenera... Pewnie nie wszyscy bez wyjątku podzielą moje zdanie, ale czarny garnitur w jasne paski to ponury żart z męskiej elegancji, popularny w filmach osadzonych w czasach amerykańskiej prohibicji oraz na polskich straganach w latach 90 tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Dziękuję za poradę.Na swoją obronę dodam że nie jest to garnitur żywcem wzięty z lat 30-tych ubiegłego wieku.Marynarka jednorzędowa, nogawki bez mankietów.Delikatne,jasne prążki,nie pasy.Jest to garnitur Hugo Boss,model Bertolucci Movie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Panowie,zbliża się pierwsza Komunia Święta moich wnuków. Wypada iść w czarnym garniturze w delikatne,jasne paski? Komunia to najczęściej impreza w słońcu, w sporej części na świeżym powietrzu - czarny garnitur bardzo średnio pasuje w takich okolicznościach. Szczególnie jeśli jest w prążek, kojarzy się raczej biznesowo. Ja bym postawił na garnitur w innym kolorze, ewentualnie nawet na stonowany zestaw koordynowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mańkowski Napisano 13 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2016 Panowie, Jak wielu z piszących w tym wątku również zastanawiam się nad zakupem kontrastowej kamizelki do granatowego garnituru. Mam pytanie bo nie do końca jestem niestety zorientowany w kwestiach finansowych. Obecnie Bytomiu mogę wykonać kamizelkę szytą na miarę z wełny bodajże 130' za 699 zł. Niestety z rozmiar 50 jest za krótki a 52 za szeroki dlatego trzeba będzie wykonać ją na zamówienie. Teraz pytanie: czy warto zapłacić taką cenę w salonie czy być może korzystniej okaże się zakupić tkaninę i udać się do krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2016 Akurat zwężenie kamizelki to banalna 'robótka' (w kontekście zbyt dużej), a szycie w Bytomiu za tą cenę to aberracja (IMHO)... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi