artisan Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Ciekaw jestem do czego doprowadzi taka walka o atrakcyjną cenę i wysoką marżę. .Zapewne do niczego dobrego. Na razie garnitury mają jeszcze z dobrych materiałów, więc może w tym segmencie nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Po ile mieli płaszcze w zeszłym roku na wyprzedaży i kiedy ta wyprzedaż miała miejsce? Ktoś pamięta? Gdzieś mi się obiła promocja typu płaszcz zimowy + prochowiec, ale nie pamiętam cen. Te najładniejsze płaszcze wełniane nie były przecenione więcej niż 30%, a mimo to sprzedały się, co świadczy o tym, że za dobry produkt klient Bytomia jest w stanie zapłacić więcej. Oprócz tego była promocja "Kup 2 płaszcze lub kurtki i zapłać za jeden". Na razie garnitury mają jeszcze z dobrych materiałów, więc może w tym segmencie nie będzie tak źle. Na szczęście większość trzyma dobry poziom, ale w tym sezonie pojawiły się dwa modele wyprodukowane poza Polską specjalnie pod promocję (399 zł). Niestety różnica jakościowa była dostrzegalna z kilku metrów (głównie marynarka). Oby tylko nie poszli w tę stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Biznes to biznes, jak się sprzedaję i są duże zyski, to po co zmieniać. Wybaczcie te biznesowe dywagacje, ale IMO to dość krótkowzroczne podejście. Na samych sweterkach daleko nie zajadą - na razie jest wzrost ale zmieni się trend, chwilowa moda masowa i wtedy będzie zonk. Właśnie wtedy, gdy jest dobrze firma powinna stawiać krok naprzód a nie tylko liczyć kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Na szczęście większość trzyma dobry poziom, ale w tym sezonie pojawiły się dwa modele wyprodukowane poza Polską specjalnie pod promocję (399 zł). Niestety różnica jakościowa była dostrzegalna z kilku metrów (głównie marynarka). Oby tylko nie poszli w tę stronę. Możesz konkretnie wskazać o jakich modelach piszesz i czy chodzi o jakość wykonania czy tkaninę?Czy są to może garnitury z tkanin VBC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Nie pamiętam modeli, ale od razu przyciągnęły moją uwagę gdy wszedłem do ich salonu. Oczywiście w negatywnym znaczeniu tego słowa. Najłatwiej je rozpoznać po tym, że nie mają na metce "Wyprodukowano w Polsce". Tkaniny są włoskie, ale na pewno nie VBC (nie pamiętam producenta). W oczy rzuca się przede wszystkim niska jakość wykończenia (pomarczone wkłady piersiowe, brzydko obszyte dziurki, marszczenia na rękawach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Dzięki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Może komuś przyda się informacja że w Bytomiu jest promocja "wszystko w jednej cenie", np wszystkie marynarki 249 zł, a garnitury 499 zł. Można jeszcze coś wyszukać z dobrych materiałów, byle uważać na te egzemplarze o których pisał wyżej Michał Kędziora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 No, ale dotyczy to jedynie starej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Tylko kolekcja Wiosna-Lato, tylko dla klubowiczów i tylko w sklepach stacjonarnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Ups nie dopatrzyłem się że akcja dotyczy tylko sklepów stacjonarnych (że dot. kolekcji wiosna-lato było dla mnie oczywiste). Cóż, do sklepu i tak nie mam kiedy się wybrać, więc jeśli nie mogę dokonać zakupu w sklepie internetowym, to przestaje mnie to interesować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Mimo wszystko wybrałem się do jednego ze salonów firmowych (po wcześniejszym wybraniu w sklepie internetowym dwóch modeli garniturów z kolekcji wiosna -lato, a nie nowej kolekcji) i cóż się okazało ? Otóż akurat te dwa modele są wyłączone z akcji. Odniosłem wrażenie, że ta firma jednak nie poważnie traktuje swoich klientów. Najpierw rozsyła informację, że wszystkie garnitury (zgodnie z w/w zasadami) są w specjalnej cenie, a potem okazuje się, że jednak nie wszystkie. Tylko straciłem czas no i chęć na dalsze zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Na pewno jeden model garnituru z tkaniny VBC nie ma na metce "wyprodukowano w Polsce. I ma pomarszczony rękaw, lekkie zmarszczenia na piersi, gorsze szwy we wszyciu rękawów. Różnica w porównaniu do innych jest widoczna. Mówię na podstawie jednego obejrzanego w sklepie egzemplarza, który był w normalnej cenie (przełom maja/czerwca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Vistula ma teraz akcję 2 w cenie 1 jeśli chodzi o płaszcze i kurtki, jestem ciekaw czy w Bytomiu też takowa się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Vistula ma teraz akcję 2 w cenie 1 jeśli chodzi o płaszcze i kurtki, jestem ciekaw czy w Bytomiu też takowa się pojawi. Druga kurtka lub marynarka. Inna sprawa, że jakbym już wybrał jedną, to z drugą rzeczą miałbym nielichy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Druga kurtka lub marynarka. Inna sprawa, że jakbym już wybrał jedną, to z drugą rzeczą miałbym nielichy problem Regulamin: http://vistula.pl/s,regulamin-druga-gratis-vst Wygląda mi na płaszcz: http://vistula.pl/kurtki-i-plaszcze/plaszcz,id-70660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Może i wygląda - choć to pewnie kwestia semantyki - ja bym obstawiał kurtkę 3/4, a po dodaniu dwóch płaszczy i kodu z promocji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Ok - promocja dotyczy tylko oferty oznaczonej jako "2 szt. gratis", a te moje są "dostępne wkrótce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Czemu nie dadzą już za darmo ?.Jakoś musi być przerażająca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 @werdzo88: Lantier trzyma jeszcze jako tako parametry jakościowe, aczkolwiek uwaga słuszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Na tę chwilę mam wrażenie, że kolekcja jesienna jest najbardziej "nijaka" spośród wszystkich kolekcji Bytomia z ostatnich 3-4 lat. Vistula ma więcej rzeczy w tym sezonie przyciągających oko (choćby te "kraciaste" marynarki). Szkoda, bo szycie Bytomia bardzo pasowało do mojej sylwetki i tylko w 2014 r. kupiłem u nich 3 marynarki i płaszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Płaszcz wełniany granatowy za 1200 zł z tej kolekcji Bytomia mi się bardzo podoba. Będę w niego celował, jak będzie oferta druga sztuka gratis. Co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Mierzyłem, podobał mi się, ale w końcu zdecydowałem się na szarą dyplomatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Fargo, dobrze był odszyty ten granatowy płaszcz z paskiem za 1200? Jak są wszyte rękawy? Raczej wysoko czy raczej nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Bylem dzis w kilku sklepach polskich sieciowek, w tym u glownego bohatera tego watku: 1. Bytom - kolekcja jesien-zima wg mnie slaba i ponownie skierowana do panow > 50, oczywiscie jest kilka lepszych rzeczy, mam bon na jednorazowy zakup -50%, ale i tak wszystko albo juz przecenione albo 2 sztuka gratis; 2. Vistula - wg mnie najlepsza kolekcja z polskich marek, ladne marynarki w krate; 3. Lancreto - ladne zwykle garnitury, reszta gorsza niz nr 2; 4. Prochnik - duzo plastiku; 5. Rage Age - drogie sci-fi; 6. Giacomo Conti - wystarczylo zerkniecie na wystawe; 7. Lavard - slabo jak zawsze, ale lepiej niz nr 6. Wg mnie jak zwykle najlepsza Vistula i martwi mnie obnizenie poziomu w Bytomiu - ani jednej ladnej marynarki, ani jednej kraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi