Odie111 Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Super, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Bardzo kuse te nowe limity ilości danych plusików… Ile punktów jest dostępnych "po reformie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Ile punktów jest dostępnych "po reformie"? Sprawdziłem to. Nie było żadnej reformy. Dzienny limit przyznawanych punktów reputacji wynosił i wynosi nadal 10. Zdaje się, że po prostu niektórzy koledzy zrobili się bardziej szczodrzy i nadziali na limit z którym wcześniej nie mieli styku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 A może poziom forum się podnosi, jest więcej użytkowników i trudno, jest się wyrobić. Punkty reputacji to bardziej cywilizowane rozwiązanie od pisania postów w stylu "super!", "zgadzam się z przedmówcą" czy "też mi się podoba". Duża wygoda, aby nie tracić czasu na wchodzenie do takich wątków. Tak czy inaczej, będę oszczędniejszy Dziękuję za odpowiedź (normalnie dałbym +1, ale limit się skończył rano ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Mam pytanie.Mam np. zdjęcie 640 na 480 jpg w dobrej jakości, a gdy załączam je na forum to jest skalowane do większej rozdzielczości przez co staje się rozmyte, kolory są wyblakłe i ogólnie traci na jakości.Rozumiem, że mogłoby być skalowane do mniejszego rozmiaru, ale w drugą stronę? P.S.Może ja coś źle robię???Pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Spróbuj umieścić zdjęcie na jakimś hostingu (imgur.com dla przykładu) i umieść link do zdjęcia między [./img] zamiast załącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Dzięki za radę. Postaram się to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Przeglądnie forum na iOS. Trwa to już dobre kilka miesięcy, więc chyba jednak efekt zamierzony. Na zrzutach kilkadziesiąt losowo otwartych tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Nie tylko Ty. To samo na iPhone i na Macu, urządzenia sprawne, aktualizacje zainstalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 u mnie podobnie, z tym, że na Macu (Safari) problem występuje czasami przy dodaniu nowej wiadomości, na iOS przy przeglądaniu wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Jakimś rozwiązaniem może być korzystanie z Tapatalk - gorąco polecam, na początku byłem przeciwny używaniu aplikacji do obsługi forum, jednak teraz nie wyobrażam sobie wygodniejszej metody Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Tapatalk ma ograniczoną funkcjonalność w stosunku do strony www i moim zdaniem jest dobre głównie do zarezerwowania w biegu wystawionej na forumowym bazarku marynarki:-) Problemy występują od kilku miesięcy - prosimy administrację o reakcję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Przyłączam się do prośby. U mnie na iPadzie ten problem występuje głównie przy przechodzeniu do postu znalezionego przez wyszukiwarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 @lubo69 z ciekawości, co na przykład jest w Tapatalku ograniczone? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Nie można (albo nie umiem) sprawdzić punktów reputacji. Przydzielanie punktów jest też jakieś dziwne, zdarzyło mi się np. przez pomyłkę przyznać punkt samemu sobie (coś z cyklu "brawo ja";-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 To przynajmniej miałeś pewność dobrze przydzielonego punktu Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cergi Napisano 13 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2015 Kilka dni temu napisałem temat w dziale "Ogłoszenia rzemieślników i firm" dot. bransotetek, do tej pory nie został zatwierdzony przez moderatora/administratora, tym samym nie pojawił się na forum. Wcześniej uzyskałem zgodę na zamieszczenie takiego tematu.Napisać jeszcze raz ten sam temat w tamtym dziale?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Chciałbym zamieścić ogłoszenie o sprzedaży w stosownym dziale, ale nie napisałem wymaganej ilości komentarzy na forum. Czy mogę otrzymać warunkowe pozwolenie na publikację takiego tematu? Chodzi o dwie pary butów, z których jedną nabyłem w Zalando przy użyciu kodu zniżkowego. Kodu nie odzyskam, ale może ktoś z forum będzie zainteresowany kupnem butów z 10% rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Chciałbym zamieścić ogłoszenie o sprzedaży w stosownym dziale, ale nie napisałem wymaganej ilości komentarzy na forum. Czy mogę otrzymać warunkowe pozwolenie na publikację takiego tematu? Nie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Chyba jakaś luka w systemie, bo tu https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3701-we%C5%82niana-marynarka-lantier/ ogłoszenie użytkownika, dla którego to pierwszy post... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Jak feniks, dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Z wyjątkowym zażenowaniem obserwuję przekształcanie forum w słup ogłoszeniowy zaprzyjaźnionych firm. Otrzymałem od waskiego ostrzeżenie za to, że w temacie https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3621-miler-spirits-style/ a ) wyraziłem swoją opinię, że oferta nie jest atrakcyjna cenowo, b )zasugerowałem, jakoby wykończenie krawatów było inspirowane wykończeniem krawatów Shibumi. Sprawdził się przerabiany już schemat, że pochlebstwa przyjmujemy i są bardzo fajne (darmowy marketing), ale krytyczne uwagi i dezaprobatę - nie tak bardzo. Wiele razy sugerowano mi na tym forum, że w odniesieniu do konkretnych marek, inicjatyw - jeśli mi się coś nie podoba, powinienem to pominąć milczeniem. O dziwo, nikt nie obraził się, gdy kogoś bardzo pochwaliłem. Oczywiście Vistulę, Bytom, KlasyczneButy itp. można krytykować do woli, a nawet jeździć jak po łysej kobyle. Dziękuję za uwagę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Myślę że chodzi raczej o to, że opinia "tanie krawaty" wyrażona na podstawie zdjęcia, na którym te krawaty zajmują dziesięć pikseli, jest mało wiarygodna. Jeśli napisałbyś "byłem, oglądałem, dotykałem, tanie są" to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Myślę że chodzi raczej o to, że opinia "tanie krawaty" wyrażona na podstawie zdjęcia, na którym te krawaty zajmują dziesięć pikseli, jest mało wiarygodna. Jeśli napisałbyś "byłem, oglądałem, dotykałem, tanie są" to inna sprawa. Akurat nie chodziło o ten post. Napisałem, że oferta krawatów Milera jest mało atrakcyjna w porównaniu do poszetki i EoE. Post został usunięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi