gribojedow Napisano 5 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2010 Jeżeli pytasz o jakość, to warto. Mam dwie pary Hudsonów i są naprawdę świetnie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2010 Mateusz, nikt Ci nie odpowie na pytanie czy warto - musisz to zrobić sam. Mnie moda 'zniszczonych butów' nie przekonuje, za dwa sezony (a tyle powinny wytrzymać porządne buty), gdy wszyscy zapomną o dzisiejszym trendzie, buty będą wyglądały jak po prostu stare i zużyte. Przemyśl, czy nie lepiej byłoby wydac pieniądze na podobne buty, ale bez tej grunge'owej (w mojej opinii krótkotrwałej) otoczki, np: http://www.jshoes.com/uk/collections/men/regent/andrew-2/andrew-2-black/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 5 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2010 za dwa sezony (a tyle powinny wytrzymać porządne buty), gdy wszyscy zapomną o dzisiejszym trendzie, buty będą wyglądały jak po prostu stare i zużyte. porządne buty dwa sezony? - buty które wytrzymują tylko dwa sezony ... nawet nie stały przy porządnych butach (bo tez nie mogły, inna pólka) stare i zużyte - muszę z zażenowaniem przyznać że wstyd mi chodzić w nowych butach ... ale to podobno rodzinne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 5 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2010 Jeśli trafnie odczytałem sens wypowiedzi o zużytych grunge'owych butach, to nie chodzi o to, że będą wyglądały jak piękne, pokryte patyną czasu i dobra pastą brougsy "z duszą", bo ten efekt osiąga się przy klasykach, ale jak zaniedbane, obskurne, nieczyszczone, rozpadające się buty. A może to nie była intencja autora, ale moja nadinterpretacja (też wstydzę się nowych butów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 W TKmaxxie, oprócz całej masy butów żałosnych, można trafic pojedyncze modele fajnych chukka boots, widziałem tez troche niegłupich derby Johna White'a - ceny poniżej 200. Szkoda, że nic w moim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 naprawdę tanio, aż z ciekawości wysłałem pytanie, czy to naturalna skóra czy jakaś sztuczność : http://cgi.ebay.pl/Mens-Leather-Brogue- ... 35abd9d433 i jeszcze: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... NA:PL:1348 http://cgi.ebay.com/Roamers-Mens-Brown- ... 8262c67e6f http://cgi.ebay.com/Mens-Wing-Cap-Black ... 8262e14e98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Moje nowe.. j shoes caine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 eye-lip lepiej powiedz co to za pasek przy zegarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 @ Eye_lip ładne, w stylu starego dobrego Gucciego. Całe w skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Całe w skórze.. a pasek to mój produkt do zapięcia motylkowego maurice'a bez dziurek i języczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 http://moda.allegro.pl/polbuty-skora-ro ... 85768.html Może kogoś zainteresują. Cena przystępna jak na buty na skórzanej podeszwie, w dodatku z prawidłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Witajcie, od kilku dni podczytuje z przyjemnością Wasze forum (jak również blog macaroniego). Ale ad rem. A co sądzicie o butach salamander? Zapewne macie jakieś obserwacje i doświadczenia. Podzielę się moim niewielkim. W 2006 (a może 2005) kupiłem u nich na wyprzedaży czarne oxfordy. Chwilami były noszone dosyć intensywnie, ale pielęgnowane ładnie się zestarzały i zapewne kilka lat jeszcze posłużą. {pardonsik, jesli pojawi sie drugi mój post o podobnej tresci - przed chwilą wylogowało mnie po kliknięciu wyslij} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Moje nowe czarne oxfordy dopiero co przywiezione z Holandii, wykonane przez znajomego szewca z Nijmegen. Do wyrobu butów szewc użył naszych polskich skór, które kiedyś zakupiłem w Skotanie. But bez nakładanego noska z delikatnym ażurem. Sztuper 2mm na rancie na całym obwodzie podeszwy, linie szwów na skrzydłach przyszwy proste, bez zagięć, skórzana podeszwa podzelowana. Buty były zszywane i szpilkowane metodą 'wood-pegged' ręcznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 świetne!!! a naprawdę ostatnio mało co mi się podoba możesz jeszcze zdjęcie podeszwy z obcasem ... (mam jakąś słabość do "spodu" buta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Immune czy to na pewno odpowiedni wątek? Tu jest o "trochę taniej" ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Immune czy to na pewno odpowiedni wątek? Tu jest o "trochę taniej" ;P Wyniosly mnie dwa razy mniej niż powinny wiec kwalifikuje się co najmniej w kategorie "troche taniej". Ale pewnie masz racje, że moglem się bardziej postarac o dobor trafnego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 to dla odmiany żeby było naprawdę taniej - przyszedł mój zakup do zestawów tweedowo-flanelowych, za całe 29 usd (podobno retail ponad 100), bardzo wygodne, z wierzchu rzecz jasna skóra, od spodu antypoślizgowa guma: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 A pisałeś o tym wcześniej? Mam na myśli sklep, link itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 chyba wspominałem, ale dla porządku: http://www.amazon.com/Propet-M1267-Wall ... B000BW4YKO obecna cena nie zachęca (nie warto moim zdaniem dawać za nie prawie 100 usd), ja brałem na promocji (wraz z sebago boat shoes też za 29 usd ). Co ciekawe do tych propetów są woreczki bawełniane, jeden na każdy but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Ja ostatnio kupiłem sobie takie buty w Bata za 239 zł. Uploaded with ImageShack.us Obcas jest gumowy a poza tym całe są ze skóry. Trafiłem na nie przypadkiem i praktycznie z miejsca kupiłem bo zachęcony opiniami o skórzanej podeszwie wręcz zapragnąłem takie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 buty bardzo fajne. Ogólnie obserwuję dziwny, wobec dotychczasowych praktyk, trend. Otóż firmy typu bata i gino rossi zaczynają produkować klasyczne buty. Nie szpicfrajerki, nie kwadratowe, a zwyczajne z okrągłym noskiem. niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Hehe mi do tej pory wydawały się dużo ładniejsze te, jak to zostało powyżej trafnie określone, szpicfajerki. Tak było dopóki nie założyłem powyższych butów. Człowiek uczy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Podobają mi się, jak za 239 zł to dobry wybór w kategorii jakość-cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Widziałem dzisiaj w tk maxx, J shoes wysokie brogsy (tego typu co moje Loake) - za bodajże 240 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 25 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2011 Do Baty też się przymierzam. Kiedyś miałem tego typu buty od nich. Chodziłem, aż podeszwa się przetarła. Były bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi