lubo69 Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Buty wiązane z suwakiem nosimy tylko do spodni jednocześnie z paskiem i szelkami. Taka zasada;-) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartłomiej Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 46 minutes ago, domixon said: Będę jutro w Massimo Dutti i zastanawiam się nad takimi butami:https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/mid-season-sale/buty/skórzane-botki-w-naturalnym-kolorze-ze-zdobieniem-brogue-c1391631p8502098.html?colorId=709&categoryId=1391631 Jak będą dobrze leżały opłaca się brać? Wszystko zależy co się podoba... moim zdaniem buty nie wyglądają najgorzej, poza tym suwakiem "na skróty", który przywodzi na myśl akcesoria typu krawat na gumkę, poszetka wywijana z podszewki wewnętrznej marynarki lub innego rodzaju atrapy. Pytanie czy szukasz "dbałości o ubiór" w swoich stylizacyjnych poczynaniach czy też jak najwygodniejszych "pozornych powierzchownych efektów", które dadza Ci domieszkę czegoś co wymaga minimalnego wysiłku... moim zdaniem źle świadczy o noszącym, sugeruje przesadnie nonszalanckie lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zapsu Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Godzinę temu, domixon napisał: Będę jutro w Massimo Dutti i zastanawiam się nad takimi butami:https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/mid-season-sale/buty/skórzane-botki-w-naturalnym-kolorze-ze-zdobieniem-brogue-c1391631p8502098.html?colorId=709&categoryId=1391631 Jak będą dobrze leżały opłaca się brać? Miałem te buty w domu przez dzień i wróciły do sklepu. Dlaczego? Bo nie są warte 100 zł. Cały but niesamowicie sztywny i niewygodny. Skóra również sprawiała wrażenie sztywnej. Te buty przypominały tanie buty z eko skóry z Zalando. Jakość wykonania również być zła, bo na łączeniu podeszwy były szpary świadczące o złym klejeniu. Zaznaczam, że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Na co dzień noszę buty Ecco które mają bardzo elastyczna podeszwę i są bardzo wygodne. Takie mam preferencje. Panowie i Panie, potrzebuje Waszej porady. Poszukuję koniakowych brogsow do pracy. Czy polecicie mi coś w budżecie 500 zł? Przejrzałem znane powszechnie marki jak Ecco Gino Rossi itd. i nie ma tam nic ciekawego. Dlatego zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartłomiej Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 10 minutes ago, xkoziol said: To bardzo ciekawe co piszesz. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli - sądzisz inaczej to dodaj swoje 3 grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 45 minut temu, lubo69 napisał: Buty wiązane z suwakiem nosimy tylko do spodni jednocześnie z paskiem i szelkami. Taka zasada;-) W zasadzie trzewiki wiązane z suwakiem zaprojektował w 1941 roku generał Yarborough dla spadochroniarzy.,Do munduru galowego mogą nosić takie buty tylko żołnierze którzy przeszli szkolenie spadochronowe i należą do Airborne/Special Force units. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Dziękuję za komentarze odnośnie podlinkowanych butów. W takim razie odpuszcze sobie ich mierzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zapsu Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Panowie i Panie, potrzebuje Waszej porady. Poszukuję koniakowych brogsow do pracy. Czy polecicie mi coś w budżecie 500 zł? Przejrzałem znane powszechnie marki jak Ecco Gino Rossi itd. i nie ma tam nic ciekawego. Dlatego zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 W zasadzie trzewiki wiązane z suwakiem zaprojektował w 1941 roku generał Yarborough dla spadochroniarzy.No właśnie mówię, pasek i szelki, od spadochronu 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomdab84 Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Pilna sprawa, dlatego piszę tutaj a nie na może bardziej odpowiednim ku temu miejscu na forum. Czy ma ktoś z obecnych pojęcie o rozmiarach butów JM Weston. Normalnie noszę 11 (loake, shoepassion, meermin), słyszałem jednak ze JM mają dziwną rozmiarowkę w zależności o jakie kopyto chodzi i model. Doprecyzuję chodzi o model 598 Demi Chasse, czy rozmiar 11D będzie odpowiedni? Bede wdzięczny za podpowiedzi. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 @Tomdab84, wątek "nasze obuwnicze kolekcje", strona 2, wpis użytkownika @Zajac Poziomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 4 godziny temu, Tomdab84 napisał: Pilna sprawa, dlatego piszę tutaj a nie na może bardziej odpowiednim ku temu miejscu na forum. Czy ma ktoś z obecnych pojęcie o rozmiarach butów JM Weston. Normalnie noszę 11 (loake, shoepassion, meermin), słyszałem jednak ze JM mają dziwną rozmiarowkę w zależności o jakie kopyto chodzi i model. Doprecyzuję chodzi o model 598 Demi Chasse, czy rozmiar 11D będzie odpowiedni? Bede wdzięczny za podpowiedzi. Dziękuję Musisz przymierzyć, demi chasse mają bardzo dziwne kopyto. 11 może (ale nie musi) być trochę za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Suwak w butach spadochroniarskich pojawił się z konkretnego powodu. Podczas desantowania na spadochronie najbardziej narażonymi na kontuzje częściami ciała są okolice stawu skokowego. Możliwość szybkiego rozpięcia obuwia w przypadku zwichnięcia, czy złamania kostki jest tutaj przydatna. Podobnie jak poszerzenia cholewki poprzez takie rozpięcie przy ponownym zakładaniu obuwia na obandażowana kończynę. Dotyczy to jednak sytuacji awaryjnych i jeżeli nie planujecie pozyskania obywatelstwa francuskiego drogą pięcioletniej służby w 2e Régiment étranger de parachutistes (spadochroniarze Legii Cudzoziemskiej jako jedyni przeprowadzają w ostatnich latach regularne desanty bojowe podczas operacji przeciw dżihadystom w Afryce Północnej) to sugeruję odpuścić sobie obuwie z takimi "wodotryskami". 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Chwilkę się zastanawiałem bo to mój rozmiar, ale odpuściłem. Może komuś się przyda https://www.zalando-lounge.pl/campaigns/ZZLRCY/categories/5471594/articles/ZZLKR8004-K00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki70 Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Zamiast taniej to drożej. Byłem dzisiaj w sklepie Loake w Poznaniu i linia Export Grade kosztuje teraz 1.790zł, a w zeszłym tygodniu jeszcze kosztowała 1.640zł. Podobno jest to skutkiem wzrostu cen skór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 Zamówiłem buty, trochę taniej. Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. 🤣 I nie, nie był to model przeceniony na 300-ileś tam zł, ale za normalną cenę tj. 420zł. U producenta są w cenie 100-120EUR. Nigdy więcej butów z tego typu stron. Oczywiście zamówienie będzie zwrócone!🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 A co z nimi nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 22 minuty temu, Bartek 00 napisał: A co z nimi nie tak? Mocno wytarta skóra na pięcie, liczne obdrapania. Lewy but jest cały jaśniejszy, niż prawy. Skóra lewego buta jest również dużo mocniej wyeksploatowana, niż prawego. Pewnie model wystawowy. A tak już abstrahując od tych uszkodzeń, to zamówiłem cap toe brogsy (są w linku) 🤣 Nie wiem, może mam jakieś wygórowane wymagania odnośnie butów za 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 17 minut temu, Bartek 00 napisał: A co z nimi nie tak? To 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 6 minut temu, pi_senny napisał: To Dzięki 🤣. Nie każdy będzie kupować buty za 300 EUR jako codzienne, narażone na uszkodzenia w komunikacji miejskiej, na rowerze lub hulajnodze. Nie popadajmy w skrajności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 Moja uwaga nie dotyczyła ceny lub nawet jakości niniejszego egzemplarza, lecz samego loga, którego umiejscowienie przekreśla sens posiadania tego rodzaju obuwia jako półformalne lub formalne w zależności od nabywcy i przeznaczenia. Wolałbym już obuwie z krajowej sieciówki bez logotypu, aniżeli z takim oznakowaniem skóry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 1 godzinę temu, Stasiak napisał: Mocno wytarta skóra na pięcie, liczne obdrapania. Lewy but jest cały jaśniejszy, niż prawy. Skóra lewego buta jest również dużo mocniej wyeksploatowana, niż prawego. Pewnie model wystawowy.🤣 Wszystkie te rzeczy powinny zostać przykryte przez krem i wyrównać koloryt skóry jeżeli występuje(na zdjęciu nie widzę) Kwestia loga i "piękna" butów pozostawię indywidualnej ocenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2019 @Stasiakjakoś mnie to kompletnie nie dziwi, jak zamówisz buty o połowę droższe, nawet dwukrotnie i będą podobne niedociągnięcia to nie wklejaj zdjęć, bo też nie będzie w tym nic dziwnego. Najważniejsze żebyś kupił klasyczne buty, to poczytaj trochę forum i szukaj w sprawdzonych sklepach zajmujących się sprzedażą tylko butów. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 4 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2019 2 godziny temu, flozbi napisał: @Stasiakjakoś mnie to kompletnie nie dziwi, jak zamówisz buty o połowę droższe, nawet dwukrotnie i będą podobne niedociągnięcia to nie wklejaj zdjęć, bo też nie będzie w tym nic dziwnego. Najważniejsze żebyś kupił klasyczne buty, to poczytaj trochę forum i szukaj w sprawdzonych sklepach zajmujących się sprzedażą tylko butów. Od tej pory będę kupował tylko w sprawdzonych sklepach. Moje niezadowolenie z zakupu nie wynika z tego, że mam wygórowane wymagania, ale nie było żadnych informacji dotyczących stanu butów. Możliwe, wynika to z mojego nieopierzenia w temacie butów klasycznych. @Bartek 00 Czyli buty nie są skazane na niełaskę Jeszcze dzisiaj zabiorę je do klasycznebuty i mam nadzieję, że wyniknie z tej wycieczki coś dobrego. @pi_senny Mi nie przeszkadza tego typu logo. Nie jest ono duże, nie rzuca się zbytnio w oczy. Buty do przeznaczenia "codziennego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzyPe Napisano 4 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2019 Co myślicie o butach Lord? Ceny dobre, ale jak z jakością? Wygląda też wg mnie całkiem całkiem.https://kh-shoes.com/Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 4 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2019 @Peri Oprócz tego, że temat już dosyć leciwy to można się sporo dowiedzieć. Nie zmienia to faktu, że jeżeli są nowi użytkownicy warto by było się dowiedzieć jak buty wyglądają po kilku miesiącach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi