Remik Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Witam ponownie, w końcu podjąłem decyzje, które buty wybrać. Zdecydowałem się na Yanko Mam jednak problem z wybraniem odpowiedniego rozmiaru. Wcześniej nie zamawiałem butów przez internet i martwię się trochę, żeby nie wybrać złego rozmiaru. Dlatego znowu chciałbym Was prosić o rade. Szukając wskazówek, znalazłem informacje, żeby odrysować stopę na kartce i zmierzyć odległosć skrajnych punktów na długości i szerokości. Jeżeli chodzi o długość wyszło mi 26,2 / 26,3 cm, a szerokość 10,6 / 10,7 cm. Dodatkowo pomocna można będzie rozmiarówka butów Ecco, w których chodzę i wybieram zawsze rozmiar 44 EU (9.5/10 UK) - według ich tabelki, taki but powinien mieć długość wkładki 28,3 cm. Możecie doradzić czy i w Yanko powinienem wybierać właśnie między 9.5 a 10 UK? Czy jednak inny rozmiar? PozdrawiamRemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Trzeba się zwrócić do dystrybutora i spytać. Masz stopę stosunkowo krótką, ale szeroką; kopyta wszystkich "hiszpanów", które miałem okazję mierzyć, są pojemniejsze, niż odpowiadające im rozmiarowo buty angielskie (droższych firm). Rozważ również większą tęgość buta, aby nie wyglądał na zbyt duży (długi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Remik tak trochę od tematu ale - jak to możliwe że mając nogi odpowiadające rozmiarowi 41, kupowałeś do tej pory buty w rozmiarze 44? (już nawet biorąc pod uwagę tą tęgość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Remik, ja też niedawno kupowałem Yanko, zmierzyłem stope, napisałem wiadomośc do Daniela z Patine (namiary znajdziesz w temacie Yanko) i doradził mi rozmiar, który pasował idealnie. W razie problemów z rozmiarem, firma zapewnie bezproblemową wymianę, więc nic nie ryzykujesz. Ps. Yanko to super wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Remik, MH_fan ma rację, coś tu jest nie tak. Albo źle mierzysz, albo źle napisałeś, albo lubisz chodzić w wyraźnie za dużych butach. Yanko ma Tomek Miler w Poznaniu, może Ci tam po drodze? Jeśli nie, musisz chyba kupić jakikolwiek rozmiar licząc się z kosztami wymiany. W każdym razie Daniel wszystko objaśni lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Remik, ja mam 26,5 cm i Yanko w rozmiarze 7,5 UK są trochę za luźne. Radzę brać 7 UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Panowie, proponuję nie bić dalej piany w tym temacie - kolega na pewno ma rozmiar znacznie większy, niż UK 7 (szerokość stopy, a być może podbicie) i sam sobie to wyjaśni przy okazji zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Witam ponownie, w końcu podjąłem decyzje, które buty wybrać. Zdecydowałem się na Yanko Mam jednak problem z wybraniem odpowiedniego rozmiaru. Wcześniej nie zamawiałem butów przez internet i martwię się trochę, żeby nie wybrać złego rozmiaru. Dlatego znowu chciałbym Was prosić o rade. Szukając wskazówek, znalazłem informacje, żeby odrysować stopę na kartce i zmierzyć odległosć skrajnych punktów na długości i szerokości. Jeżeli chodzi o długość wyszło mi 26,2 / 26,3 cm, a szerokość 10,6 / 10,7 cm. Dodatkowo pomocna można będzie rozmiarówka butów Ecco, w których chodzę i wybieram zawsze rozmiar 44 EU (9.5/10 UK) - według ich tabelki, taki but powinien mieć długość wkładki 28,3 cm. Możecie doradzić czy i w Yanko powinienem wybierać właśnie między 9.5 a 10 UK? Czy jednak inny rozmiar? Pozdrawiam Remik Remik, jeśli to pomoże to przeglądnij ten link: http://blog.patine.pl/buty-yanko-przeglad-kopyt/ Też wydaje mi się, że coś jest nie tak w rozmiarówce Ecco - sam kupowałem tam buty w rozm. 43 zaś w Yanko noszę 41,5 a długość stopy u mnie to równe 27mm. Tobie polecam 7-7,5UK ale najlepiej skontaktuj się z Danielem. P.S. Świetny wybór butów. Użytkuję i polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remik Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Ok, dzięki za wszystkie posty. Chyba faktycznie najlepiej napisać do Patine. Tak tylko jeszcze w ramach tego rozmaru i butów od Ecco w rozmiarze 44. Zdedycowanie nie są za luźne i dobrze trzymają się na nodze. Są w sam raz - w mniejszym rozmiarze czuję dyskomfort. Co do odrysowania stopy na kartce to zrobiłem to dwa razy i wyszło dokładnie tyle samo. hmm, może ta rozmiarówka Ecco jest zawyżona. Jeszcze raz dzięki i miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Cóż, zaokrąglony, smukły czy też o niskim profilu nosek, najlepiej licówka. Z pewnością nie chcę loafersów w stylu butów żeglarskich (nadal biję tu do noska). W takim stylu: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&shoeid=2768&colourid=1485&brandid=6, http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=4&shoeid=7738 http://www.pediwear.co.uk/johnspencer/products/5891.php http://www.shiptonandheneage.co.uk/sale-shoes/mens-shoe-sale/mens-loafer-sale/mens-english-loafer-sale.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 http://www.pediwear.co.uk/johnspencer/products/5891.php http://www.shiptonandheneage.co.uk/sale-shoes/mens-shoe-sale/mens-loafer-sale/mens-english-loafer-sale.html Właśnie o takie mi chodzi. Dzięki piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Panowie, czy ktoś podzieli się opinią o butach Ecco (model w linku). Jet promocja i zastanawiam się czy warto kupić. http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ecco-atlanta_1468222/1468224?navId=217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 To logo jest nachalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 To, czy warto, zależy od wielu rzeczy, np. od przeznaczenia (buty na budowę?). Wygląd jest przeciętny, jakości skóry nie znam (modele z matową skórą wyglądają paskudnie), logo i wyściółka (materiał, tak to przynajmniej wygląda na zdjęciu) wnętrza są silnym argumentem, aby te buty omijać z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Przed butami Ecco osobiście przestrzegam. Absolutnie nie warte swej ceny. Jakość obsługi posprzedażowej (zwłaszcza reklamacyjnej - pozostawia wiele do życzenia) - to moje opinie po problemach z ich sportowymi butami, które po pół roku rozpadły się (podeszwa zaczęła się rozklejać). Reklamacji nie uznano gdyż to rzekomo wynikało z niewłaściwego użytkowania, cokolwiek miałoby to znaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 W tej cenie buty z materiałem w środku to pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 A ja mam buty ecco już ok 8 lat; buty nadużywane; obskoczyły sporo budów; są dalej w świetnym stanie. Churchs Sahara po trzech użyciach trafiły do reklamacji. Także nie każde ecco jest słabe i nie każde churcze są dobre. Trzeba zachować zdrowy rozsądek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubi78 Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Ja też w obronie ecco. Nie jest to klasyczne obuwie, ale bardzo wygodne i trwałe - sam mam pięć par, których ciągle używam (najstarsze chyba 7 lat). Moja żona posiada cztery. W pewnym momencie kupowaliśmy tylko ecco, bo w tej cenie przewyższały pod wspomnianymi względami wszystkie inne. Z reklamacjami na szczęście nie miałem do czynienia. A para, którą zalinkował gringope urodą nie odstaje od innych ecco, czyli raczej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Mam sportowe / wędrówkowe Ecco, to moja trzecia para tych butów i jestem z nich zadowolony, tak jak z dwóch pierwszych, można chodzić w nich komfortowo cały dzień. Nigdy nie kupowalem w Ecco niczego do biura czy zestawów casual, ponieważ uważam, że są mało atrakcyjnie wizualnie. Koledzy mają rację, że takie buty powinny mieć skórzane wnętrze, a ta podlinkowana para ma materiałowe i to jest poza wyglądem drugi ich minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Też bym odradzał - nie wiem jak u kolegi, ale u mnie w butach z materiałowym wnętrzem bardzo szybko nagrzewają się (i pocą) stopy. Po kilkugodzinnej przechadzce w materiałowych conversach czułem się jak w saunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Też bym odradzał - nie wiem jak u kolegi, ale u mnie w butach z materiałowym wnętrzem bardzo szybko nagrzewają się (i pocą) stopy. Po kilkugodzinnej przechadzce w materiałowych conversach czułem się jak w saunie. Moge tylko potwierdzic - mam takie same doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Ja właśnie nabyłem ten model: http://www.zalando.pl/cerbero-francesina-con-puntale-fondo-cuoio-oksfordki-czarny-ce812a000-q11.html Razem z kuponem na 40 zł zapłaciłem za nie 269 zł z przesyłką (widzę, że cena wyprzedażowa już jest wyższa). Buty wyglądają lepiej na żywo, niż na zdjęciu. Są całkiem wygodne, w zasadzie pasują jak ulał. Skóra sprawie wrażenie niezłej - na pewno lepsza, niż u Ryłki, Wojasa, GR i innych polskich porducentów w tej cenie. Sądzę, że za 300 plnów to dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Buty Berwick 50% taniej. Sklep w UK. http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/Navigate?sfv=Berwick&ps=default&catalogId=10001&lid=%2F%2Fproductsuniverse%2Fen_GB%2Fproduct_online%3DY%2Finsearch%3D1%2F%24s%3Dberwick%2Fcategories%3C%7Bproductsuniverse_d1_sale%7D%2Fbrand_description%3E%7Bberwick%7D&langId=-1&sfn=BRAND&storeId=10701&pn=1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Tutaj dodatkowe 10% rabatu. Ale na liście krajów do wysyłki nie widzę Polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Chociaż jak pokazuje ebay - regularne ceny Berwicków to 89-99 funtów. Czyli 50% Debenhamsa to jak 50% w Charles Tyrwhitt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi