Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj będąc w Złotych Tarasach obchodziłem chyba wszystkie możliwe sklepy z butami. Obyło się niemal bez niespodzianek - w Kazarze jeśli coś wyglądało interesująco, cena była zaporowa (około 600 zł za klejone buty), w Wittchenie ładne buty, ale ceny kosmiczne (700-800 zł). Natomiast doznałem szoku wchodząc do sklepu z walizkami - Puccini. Znalazłem bardzo przyzwoicie wyglądające brązowe derby brogsy w śmiesznej cenie. Co o nich sądzicie, zastanawiam się nad kupnem :).

Jeśli czujesz ciśnienie na zakup, Twoja sprawa. Nie wyglądają bardzo źle, ale nic o tej marce nie umiem powiedzieć. Są tanie => produkcja też była tania. Ja kiedyś też kupiłem tanio 2 pary butów w Venezii; jedne po każdym deszczu zmieniały kolor, drugie musiałem skleić po tym, jak mi ktoś nadepnął na obcas - obie pary poszły do kontenera, 430 zł w plecy.

Opublikowano

Widziałem kiedyś 'jakieś tam' buty w Puccinim i muszę przyznać - wyglądały na wykonane w miarę rozsądnie w stosunku do swojej ceny (a była to cena Outletowa). Gdybym tylko dostał swój rozmiar - kupiłbym. W cenie sklepowej z pewnością nie.

Opublikowano

Dzisiaj będąc w Złotych Tarasach obchodziłem chyba wszystkie możliwe sklepy z butami. Obyło się niemal bez niespodzianek - w Kazarze jeśli coś wyglądało interesująco, cena była zaporowa (około 600 zł za klejone buty), w Wittchenie ładne buty, ale ceny kosmiczne (700-800 zł). Natomiast doznałem szoku wchodząc do sklepu z walizkami - Puccini. Znalazłem bardzo przyzwoicie wyglądające brązowe derby brogsy w śmiesznej cenie. Co o nich sądzicie, zastanawiam się nad kupnem :).

Mam zimowe buty Puccini - stosunek cena/jakość ciężki do przebicia, przy rozsądnej pielęgnacji trzymają się bardzo dobrze. Zdecydowanie polecam.

Opublikowano

Troszkę już szukałem ;) Wyczytałem tyle, że to marka Norda na eksport robiona metodą GYW niby z włoskich skór.

Immune napisał : "Wracając do Twojego pytania, kiedyś przyrównałbym serię Elite pod względem jakości do butów Bexley - dziś nie. Chociaż jakość kruponu podeszwowego jest moim zdaniem w dalszym ciągu lepsza w przypadku naszego polskiego producenta."

Czyli rozumiem, że poziom jest już niższy? Albo porównywalny, w każdym razie nie lepszy. Bexley to poziom co najwyżej G&B (pisał o tym Immune) a G&B można mieć za 460 zł. Ergo meka są nie warte 600zł. Co kończy dowód. Tak wychodzi z mojego rozumowania :D Poprawcie proszę jeśli gdzieś jest błąd.

Opublikowano

Przy okazji w tikeju na Marszałkowskiej w Warszawie jest kilka par koniakowych, zamszowych brogsów (oxford) Loake Design na skórzanej podeszwie w cenie 400zł. Niestety widziałem tylko rozmiar 42, może są też większe.

Opublikowano

Czy waszym zdaniem ażurowany nosek nadaje się do codu black tie?

Niezbyt ale xiąże William ma w tej kwestii inne zdanie, a wydaje się że ostatnio ma więcej doświadczenia w kwestii black tie :)

Nie lubię dziurek w butach ale ten model akurat mi się podoba, natomiast do black tie założyłbym but bez zdobień.

Ba, ja to nawet dwa buty bez zdobień bym założył ;)
Opublikowano

Księciom zwykle więcej uchodzi, w jego przypadku wszyscy na balu powiedzą "jaki on nowoczesny i nieszablonowy" a jak normalny człowiek by założył brogsy, byłoby pewnie "spójrz tylko My Lady, tak to jest wpuścić plebs na salony":)

Opublikowano

Księciom zwykle więcej uchodzi, w jego przypadku wszyscy na balu powiedzą "jaki on nowoczesny i nieszablonowy" a jak normalny człowiek by założył brogsy, byłoby pewnie "spójrz tylko My Lady, tak to jest wpuścić plebs na salony":)

Przekonaliście mnie tym Księciuniem. Zawsze będę mógł powiedzieć - a widziałeś ślub królewski ostatnio:)

Wracając do tematu, ażur nie bardzo zgrywa się z black tie.To już wiem. Natomiast sama oferta wydaje się ciekawa waszym zdaniem. Poszperałem troszkę w sieci i ciężko znaleźć coś Cheneya w tej cenie...