Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, blekit napisał:

@Żorż Ponimirski Buty są wystawione jako używane i taki status mają w aukcji, to jest jedyna rzecz jaką się sugerowałem. Nie jest napisane, że były tylko przymierzane. Decyzja należy do Moderacji, z mojej strony EOT.

Ale przecież widać, że te buty są nieużywane i były tylko przymierzane. Wiele razy sprzedawcy oznaczają towar jako używany, aby uniemożliwić kupującemu możliwość zwrotu / rękojmi itd. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
33 minuty temu, KIERMAN.pl napisał:

Ale przecież widać, że te buty są nieużywane i były tylko przymierzane. Wiele razy sprzedawcy oznaczają towar jako używany, aby uniemożliwić kupującemu możliwość zwrotu / rękojmi itd. 

Poza tym na Alledrogo nie ma kategorii "przymierzane, ale wciąż koszerne wg standardów BwB". Każdy widzi to co chce. Moim zdaniem te buty to bardzo ciekawa opcja zakupu z manufaktury z historią, ale sam bym ich nie brał przez znikomą uniwersalność w codziennym użytkowaniu.

Opublikowano
3 godziny temu, KIERMAN.pl napisał:

NO właśnie przyjacielu NIE WIDAĆ, nie ma zdjęcia podeszew.

To są buty na miarę, więc raczej ciężko uwierzyć, że ktoś przymierzał na dywanie i mu rozmiar nie spasował.

Według mnie koleżka pochodził w nich trochę (inaczej: to buty pochodziły w nim) i albo:

a) zdał sobie sprawę, że nie udźwignie ich "sartorialnego" ładunku,

b) dzieciaki na ulicy wzięły go za Ronalda McDonalda i poprosiły o cheesburgera.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
10 godzin temu, R50 napisał:

NO właśnie przyjacielu NIE WIDAĆ, nie ma zdjęcia podeszew.

Jest zdjęcie obcasa. Tutaj dla porównania i odniesienia jak wygląda obcas po dokładnie jednym pełnym wyjściu z domu (wiem, bo mój):

IMG_20190316_115908492_HDR.thumb.jpg.f9e2d9141b8636ea8114348bc7446a6d.jpg

Tym niemniej nie chcę się bez sensu spierać o wybitnie niepraktyczne buty. Nie mam pojęcia jak do tego doszło, ale zamiast szukać hipotetycznych powodów wystawiania butów bespoke za 40% regularnej ceny potraktujmy to jako ciekawostkę. Moim zdaniem ukrywanie linku to po prostu dziecinada, tak trudno wpisać w google "allegro+Kielman" ? Przed czym ma niby nas to chronić ? Przed wydaniem 1250zł za czerwone strusie od Kielmana zamiast za koniakowe brogsy od Yanko ?

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

^Dlaczego zatem ukrywane/usuwane są linki do używanych-nieużywanych-ewentualnie mało używanych butów, które mogłyby spokojnie posłużyć komuś bo są właśnie raz mierzone?

Ludzie nie mają oporu by kupić używaną koszulę lnianą, ale buty lekko używane/przymierzone są już "niefajne" - a po poddaniu ich ozonowaniu nie stanowią większego zagrożenia niż ta koszula.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie zakupów na Ebay. Z jakimi kosztami dodatkowymi muszę się liczyć, zamawiając z USA buty za 70$? Z tego, co przeczytałem, to chyba nie ma cła? Podatek wynosi 23%?

Opublikowano

A co powiecie na takie Vistule ale w cenie bliżej 300?

https://vistula.pl/buty-benon-vistula-1 

Mam mniej niż tydzień na nabycie butów więc większe przesyłki w tą i z powrotem, jak rozmiar nie spasuje, nie udadzą się. Czy cap toe bez widocznego szwu tez ma jakąś swoją nazwę?

W między czasie wejdę jeszcze do Millera może jakieś Berwick mają. Loake też w Poznaniu jest sklep ale to raczej nie na moje aspiracje.

Opublikowano
36 minut temu, Bacek napisał:

A co powiecie na takie Vistule ale w cenie bliżej 300?

https://vistula.pl/buty-benon-vistula-1 

Mam mniej niż tydzień na nabycie butów więc większe przesyłki w tą i z powrotem, jak rozmiar nie spasuje, nie udadzą się. Czy cap toe bez widocznego szwu tez ma jakąś swoją nazwę?

W między czasie wejdę jeszcze do Millera może jakieś Berwick mają. Loake też w Poznaniu jest sklep ale to raczej nie na moje aspiracje.

Akurat w sklepie Loake w Poznaniu jest fachowa obsługa i mogą dobrze doradzić. Jest jeszcze Buczyński na Kantaka. U Milera z tym doradzaniem to tak sobie.

Opublikowano

Kewin dzięki za tip. W Awenidziie były tylko derby 43. Za to na Malcie większy wybór. Najpierw znalazłem modele z otwartą przyszwą czy jak to się nazywa. Numer 9.5/43.5 okazał się perfekcyjny. Już się chciałem poddać ale wypatrzyłem klasyczne tyle że 44. Te niestety latały na nodze w każdą stronę. Już był w ogródku .... Po zmianie alejki na szczęście trafiła się jedna 43.5. Także operacja zakończona sukcesem. No i gwóźdź programu, po drugiej obniżce, akurat ten model, 214 pln. Także buty w cenie klapek.

buty.jpg

• Like 1
Opublikowano
W dniu 17.05.2019 o 11:06, jarecki70 napisał:

U Milera z tym doradzaniem to tak sobie.

U Millera resztki butów. Twierdzą że niedługo wchodzą jakieś ich własne oxfordy.

Opublikowano
W dniu 23.05.2019 o 12:57, feriak napisał:

Szukam jakichś fajnych zamszowych loafersów,  polecicie coś tak w granicach +/- 500zł ?

Nie wiem, czy sie juz pojawiło na forum, ale jeśli idzie o tańsze alternatywy dla poszukujących, to możecie spróbować https://brilu.pl/pol_m_Buty-meskie_Loafersy-388.html 

Sam kupiłem buty na zimę i pierwszy sezon na plus. Rzekłbym, że to buty na poziomie naszych galeryjnych sklepów (Ryłko, Wojas, Conpohl) w jeszcze bardziej przyzwoitej cenie.

• Oceniam pozytywnie 1