Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 19 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Jakiś czas temu postanowiłem spróbować uszyć pierwsze spodnie u Luxire. Na wstępie od razu powiem, że zamówienie zostało zrealizowane w 11 dni roboczych, od złożenia zamówienia, do otrzymania spodni. Wiedziałem, że chcę dżinsy. Miałem jednak parę zachcianek, dlatego wybór gotowych modeli bardzo szybko zaczął się zawężać i ostatecznie pozostały spodnie z denimu w cenie bliskiej 1000 zł. Przed zamówieniem wielokrotnie czytałem i analizowałem ten wątek, jak i o wiele większy na Styleforum. Podpytywałem również @blueloafers (jeśli to przeczyta, do pewnie dopiero teraz będzie wiedział, że ten upierdliwiec to byłem ja ) o wszelkie szczegóły. Zmierzyłem swoje najlepsze spodnie, dodatkowo kombinowałem trochę z wymiarami, tu dodawałem, tam odejmowałem, słowem - porządne pomierzenie "głupich" spodni potrafi zabrać sporo czasu. Nie uwzględniałem naddatku na potencjalny skurcz materiału, zaznaczyłem jedynie, że ma to zostać uwzględnione przez nich, dodatkowo poprosiłem o wypranie przed uszyciem (na pewno robią to w każdym przypadku, jednak nie szkodzi o tym wspomnieć). Co do samych spodni - zdecydowałem się na materiał nazwany Luxire Signature Denim, w kolorze Dark Raw Indigo. Z wyboru tego koloru jestem bardzo zadowolony, w świetle słonecznym ma piękny, głęboki odcień. Dodatkowo poprosiłem o nić w kolorze materiału, zdefiniowałem rodzaj szwu zewnętrznego i wewnętrznego nogawek, ilość pętelek na pasek i ich sposób wszycia, niestandardowe zapięcie spodni (szersza listwa podzamkowa, dodatkowy guzik - Luxire wykonało ten element na podstawie zdjęcia, jakie im przesłałem) oraz kieszonkę na monety nad prawą przednią kieszenią. Pełni raczej funkcję ozdobną, bo Luxire w obu przednich kieszeniach umieszcza na ich dnie kieszonki na monety - korzystanie z tych wewnętrznych kieszonek jest po prostu wygodniejsze. Nie było żadnych dodatkowych E-maili ze strony Luxire, po 11 dniach otrzymałem spodnie dokładnie takie, jakie sobie zażyczyłem. Niestety, nie obyło się bez problemów. Po pierwszym praniu spodnie skurczyły się o ok. 3cm na długości (swoją drogą, taką wartość deklaruje Luxire na ich stronie). Zmianie nie uległ na szczęście żaden inny wymiar (spodnie zmierzyłem dokładnie zaraz po otrzymaniu - wszystkie podane przeze mnie wymiary były odwzorowane poprawnie), Przeszycie na dole nogawek było na wysokości 2,5cm i chcąc je zachować, poprosiłem krawcową o doszycie materiału. Spodnie udało się uratować, pozostał mało widoczny ślad po poprzednim przeszyciu. Do przeżycia. Podsumowując ten mój przydługi wywód, ze spodni jestem bardzo zadowolony. Pomijając skurczenie się spodni na długość i konieczność ingerencji krawcowej, która pozbawiła ich pierwotnej doskonałości uważam, że udało mi się właściwie dobrać wymiary, dzięki czemu spodnie leżą bardzo dobrze, zwłaszcza w pasie i biodrach. Wątpliwości mam jedynie do ilości materiału z przodu na wysokości kieszeni (mogłoby go być ciut mniej), jednak patrząc na zdjęcia jestem w stanie się przekonać, że tak może zostać. Dla przyszłych zamawiających w Luxire mam radę, żeby w przypadku zamówień z materiałów podatnych na skurcz poprosić o tzw. warm wash w temperaturze 40°C - moim zdaniem pozwoli to na wyeliminowanie największego możliwego skurczu. A tutaj parę(naście) zdjęć samych spodni oraz ich dopasowania: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 (edytowane) Zdjęcia, cd. (proszę moderację o połączenie postów, jeśli to możliwe: ograniczenie w ilości umieszczonych grafik w jednym poście zmusiło mnie do napisania dwóch postów): @Jeszcze jedno, lepiej pokazujące dopasowanie w biodrach: Edytowane 20 Marzec 2016 przez Wodzu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Ładne spodnie , ale to nie "jeansy" . Wyszło około 1000 , czy źle zrozumiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 W ostatnich kilku latach kupowałem ze trzy pary Levisów, żadna z nich nie wytrzymała dłużej niż rok. I to mimo niezbyt intensywnego użytkowania. Nie mam zbyt dobrego zdania o spodniach tej firmy i więcej raczej ich już nie kupię............. Nie wytrzymała dłużej niż rok? Co się z nimi stało? Mam jeans'y Wrangler (chyba podobna jakość), które użytkuję ponad 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Materiał przecierał się i pękał (w różnych miejscach, nie w tym samym za każdym razem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Coś nie działają linki, wrzuć je na forum bezpośrednio, a nie jako zewnętrzny zasób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Ładne spodnie , ale to nie "jeansy" . Wyszło około 1000 , czy źle zrozumiałem ? W takiej kwocie miałem do wyboru gotowe spodnie różnych marek (wykonane tak, jak sobie wymyśliłem). Za te z Luxire zapłaciłem 80$ + 25$ za przesyłkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 W takiej kwocie miałem do wyboru gotowe spodnie różnych marek (wykonane tak, jak sobie wymyśliłem). Za te z Luxire zapłaciłem 80$ + 25$ za przesyłkę. No i oczywiscie, ze sa warte 3x wiecej niz za nie zaplaciles. Pelna zgoda z Whitesnake. Wyszly swietnie, szczegolnie jesli chodzi o dopasowanie w biodrach. Moje podobnie mialy troche za duzo materialu z przodu w obrebie kieszeni, ale nic co przeszkadzaloby je nosic. Fajnie, ze Ci sie udaly. No i kilka maili z konkretnymi pytaniami to nie upierdliwosc Ceny sa wzgledne, ale w kwestii kolejnego odniesienia warto wziasc pod uwage np. spodnie od Salvy za ok £1000 gdzie czasem nie wszystko pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Dzięki za miłe słowa. Przeholowałem trochę z dopasowaniem poniżej kolana, przez co nie udało mi się uzyskać dostatecznie prostych linii, ale nad tym będę pracował w następnych zamówieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Dzięki za miłe słowa. Przeholowałem trochę z dopasowaniem poniżej kolana, przez co nie udało mi się uzyskać dostatecznie prostych linii, ale nad tym będę pracował w następnych zamówieniach. Też przesadziłem z wymiarami. Moje zwężyły się po pierwszym praniu do tego stopnia, że wieszały się na łydkach i wymagały korekty u lokalnej krawcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Również postanowiłem wypróbować Luxire. Szybkość działania firmy zadziwiajaca: 15.03 - zamówienie, 21.03 paczka w domu. Zamówienie poprawne. Choć pewnie w następnym coś zmienię, taki fajn tuning Mały offtop: o ile fakt, iż dhl pracuje w Bangalore w sobotę, nie dziwi to we Frankfurcie i Lispku w niedzielę to już coś dzinego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Również postanowiłem wypróbować Luxire. Szybkość działania firmy zadziwiajaca: 15.03 - zamówienie, 21.03 paczka w domu. Zamówienie poprawne. Choć pewnie w następnym coś zmienię, taki fajn tuning Mały offtop: o ile fakt, iż dhl pracuje w Bangalore w sobotę, nie dziwi to we Frankfurcie i Lispku w niedzielę to już coś dzinego. W weekendy pracuja tylko roboty Btw Zamowilem w sobote spodnie, kolejna iteracja chinosow. Ciekawe kiedy zrealizuja. Twoje to byla koszula czy spodnie? Nowy kroj czy juz wczesniej szyles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Jasnoszare chino. Pierwsze zamówienie - uznałem, że od razu wezmę tańsze spodnie bez kombinowania z testowymi materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 6 dni w momencie dostawy spodni na nowym kroju?! Wow, niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Ceny sa wzgledne, ale w kwestii kolejnego odniesienia warto wziasc pod uwage np. spodnie od Salvy za ok £1000 gdzie czasem nie wszystko pasuje. Moim zdaniem nawet jeżeli weźmiemy kurs paypala z pokaźną dla nich prowizją 1$/4zł to za 400 zł warto kupować takie jeansy, bo ponad 400 zł to potrafią kosztować typowe wranglery, levisy czy lee w sklepach stacjonarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Luxire ma konkurencję: http://www.sosoclothing.se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Luxire ma konkurencję: http://www.sosoclothing.se Jeśli chodzi o jeansy , to luxire odpada na starcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Jeśli chodzi o jeansy , to luxire odpada na starcie . he he… a ja pomyślałem dokładnie odwrotnie. Jedynie dostępność materiałów onieśmiela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 he he… a ja pomyślałem dokładnie odwrotnie. Jedynie dostępność materiałów onieśmiela. Wy nie zamawiacie jeansów , stąd rozbieżność . Apropo Luxire , wrzucę kiedyś dla porównania porządne wykończenie Lee 101 ( wewnątrz ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Jeśli chodzi o jeansy , to luxire odpada na starcie . Kazda zmiana jakiegokolwiek z wymiarow w SoSo koszuje 49$...nie wspominajac o jakichkolwiek innych dodatkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Nie ma co się kłócić o kilka dolarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Nie ma co się kłócić o kilka dolarów @blueloafers, czy spranie dżinsu do koloru, jaki chciałeś, wymagało dodatkowej dopłaty? Nie kojarzę, żebyś o tym wspominał tutaj czy na blogu, a widziałem przy niektórych materiałach informację o dopłacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 @blueloafers, czy spranie dżinsu do koloru, jaki chciałeś, wymagało dodatkowej dopłaty? Nie kojarzę, żebyś o tym wspominał tutaj czy na blogu, a widziałem przy niektórych materiałach informację o dopłacie... Odwzorowanie wymiarów, przerobienie zdjęcia na wzór, wybór guzików, ilość guzików (np. zestaw do szelek), spranie - wszystko jest w cenie. Innych opcji nie przećwiczyłem, ale z korespondencji wnioskuje, że nawet wymyślenie dodatkowych kieszeni i wstawek z kontrastowego materiału, nie zmieniłoby ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 @Whitesnake, mam te same doświadczenia z mojego pierwszego zamówienia, zdziwiła mnie właśnie informacja przy niektórych materiałach o dopłacie 20$ za spranie materiału do uzyskania pożądanego efektu. Tyczy się to np. bawełny chambray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Ja nic nie doplacalem za spranie materialu ale tez gdzies widzialem takie informacje. Od roku nic nie zamawialem wiec moze to zmienili. Prosze Cie @secondhand. Chciales porownywac oferty a teraz marginalizujesz roznice w cenie zaczynajaca sie od ponad 50% na korzysc Luxire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi