Skocz do zawartości

Monk Shoes forever and ever- wszystko o Monk Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mi się tylko zdaje czy Vistula trochę przesadziła z wysokością sprzączek?

1 & 2  co sądzicie o parze jakość/cena (oczywiście już po tej obniżce 20% aktualnie)? Lepiej dopłacić te 150-200zł na jakieś Loake Cannon?

Kup Meerminy a zobaczysz różnicę przy podobnej cenie.

Albo kup Vistulę po przecenie

Opublikowano

Nie no do Vistuli nawet się nie przymierzałem, ale wygląda na to że chyba odrobili lekcje i zaczęli zagranicznym producentom zlecać obuwie. Do tego plusik, że w kolekcji jesienno-zimowej zaoferowali z podeszwą bardziej odpowiednią do warunków atmosferycznych.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

najchetniej to chcialbym taie same za 1/4 tej ceny:)

Chodzi mi o smukle kopyto, zdobienie na czubie buta i uklad paskow. Idealnie by bylo gdyby rowniez nosek byl przyciemniony jak tutaj, ale zakladam, ze wystarczy oddac do patynowania.

Opublikowano

najchetniej to chcialbym taie same za 1/4 tej ceny:)

Chodzi mi o smukle kopyto, zdobienie na czubie buta i uklad paskow. Idealnie by bylo gdyby rowniez nosek byl przyciemniony jak tutaj, ale zakladam, ze wystarczy oddac do patynowania.

Meermin linia Maestro:

900x900px-LL-79f49df7_m2.jpeg

Cena bodaj 250Euro plus przesyłka.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rozważam zakup moich pierwszych double monk'ów - producent Sergio Moretti, do obejrzenia tutaj. Fason mi się podoba, cena również wydaje się przyzwoita. Planuję je nosić głównie do stylizacji smart-casual (chino+koszula+marynarka), rzadziej do garnituru.

Chciałbym się zapytać, czy ktoś ma buty tej firmy i mógłby powiedzieć coś więcej na temat jakości, wygody użytkowania, etc.

Z góry dzięki!
MT812A00S-703@1.1.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na stronie Vistuli pojawiły się znowu monki w dwóch kolorach z kolekcji jesiennej. Aktualna cena 299 zł.

niestety juz nie ma

chyba ze nie moge odszukac, to poprosze o llink :)

Opublikowano

Monki pojawiają się w różnych salonach, np. moje były ściągane z salonu z Warszawy. Pytanko do posiadaczy, cze szew na spodniej stronie podeszwy jest tylko ozdobny czy scala podeszwe.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A co możecie powiedzieć o monkach Scarosso:

http://www.scarosso.com/en/men/shoes/monks/dosso-marrone.html

Głównie chodzi o jakość i łatwość pielęgnacji  zamszu w porównaniu z Meerminami i Gordon&Bros.

Cena zbliżona do Meerminów z wysyłką ale podeszwa skórzana i  są szyte blakiem a nie GYW. Dodatkowo darmowy zwrot i do 25go pasek gratis.

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy kolor tych butów jest tak ciemny jak na zdjęciu http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=2311

Czy może jednak jaśniejszy jak te z pojedynczą klamrą ( również ciemno brązowe)? http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=1933

Nie rozumiem za bardzo polityki Meermin: część monków zamszowych ( granat i beż) jest na skórzanej podeszwie a brązowe na gumowej.