Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak wiadomo z takiego "eksperymenta" mogą wyjśc "ekstremanta" ;)

Jak będzie tak daleko, że  będę "ogarnięty" ze wszystkim i zdrowie pozwoli to pójdzie oficjalna infromacja.

Opublikowano
Przegroda zrobiona z sztucznego materiału- (nie dla dla fanów "koszerności"  ;)  )  Ma to swoje plusy. Torba na pewno znacznie dłużej będzie zachowywała swój kształ bez defasonowania się.

Krawędzie- tutaj moim zdaniem jest porażaka. Miejscami bardzo nierówne, niedoszlifowane. Nie są malowane. Jeżeli były przypalane na drewnie to też efekt jest słaby.

Ja akurat wybrałem jednokomorową. A co do krawędzi to faktycznie zgoda, nie napisałem tego wcześniej, gdyż nie dysponuję tak fachowym okiem ;) Mimo wszystko jednak wciąż uważam, że jak na taką cenę, nie mogło być lepiej.

Opublikowano

Na razie dyskusyjnie, proszę nie usuwać bo tylko badam zainteresowanie, nie chcę jeszcze zakładać wątku: zastanawiam się nad sprzedażą Saddleback Briefcase Thin w kolorze coffee brown, stan bdb+, pozostało 98 lat gwarancji;-) Nie odpowiada mi jednak design, muszę kupić coś bardziej formalnego do pracy. Proszę o ew. kontakt lub dyskusję w wątku. Aby nie było zupełnie off topic: torbę polecam (czy to ode mnie czy od producenta), niezniszczalna; skóra matowa, nie rysuje się mocno, skóra świńska w środku przetrwa wszystko. Świetny pasek, ja jednak nie używam, dlatego chcę się pozbyć, bo ona jednak dość dziwnie wygląda bez paska.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No wygląda na to, że ja pierwszy będe mógł organoleptycznie sprawdzić jakość produktów Zatchelsa. Wczoraj żona zrobiła zamówienie. Producent poinformował, że czas uszycia toreb i i pełnej realizacji zamównienia powinien zamknąć się w ciągu miesiąca. 

Opublikowano

Którą wziąłeś?

Uśmiejecie się ale wybrałem ten model 17,5:

http://www.zatchels.com/bags/dark-brown-leather-satchel.html

damska :oops:

raz że podoba mi się ten kolor a dwa dokładnie taka sama męska kosztuje 68 funtów (plus niepotrzebne mi paski z tyłu) więc po co przepłać :)

a poza tym  gender jest na czasie...

Co wybrała żona nawet nie wiem, ale jak trzeba będzie to ją skłonię do wynurzeń. :x

Opublikowano

Szukam brązowej, skórzanej torby/aktówki.

Coś w takim stylu:

http://vistula.pl/torby-i-teczki/torba,id-67033

Widziałem ją na żywo i rozmiarem mi odpowiada.

Niestety ta jest tylko w kolorze granatowym lub czarnym i ma materiałową wewnętrzną wyściółkę. Poza tym domyślam się, że w tej cenie mogę dostać coś lepszej jakości u faktycznych producentów.

Wstępnie zainteresowały mnie te: 
http://www.slowbag.pl/produkt/slow-boss-czekoladowy-braz-karmelowy

oraz ta

https://www.barellybags.pl/product/Aktowka-Simple-Elegance/?id=290

Wymiary niby takie same jak torba vistuli, ale ze zdjęć mam wątpliwości czy nie są zbyt wąskie i przez to mało męskie ;) 

Widział może ktoś z Was te torby w realu? Może polecacie coś innego w tym stylu?

Będę wdzięczny za podpowiedzi :)

Opublikowano

Jesli Vistula Ci pasuje, to poczekaj na wyprzedaże, będą w okolicach 400zł te torby. Jakościowo w tej cenie są ok, minusem jest tylko przecierająca się skóra na uchwytach (jest złożona i od noszenia jedna z krawędzi mi się wytarła).

Te z linków wyglądają słabo, dziwnie wyginające się uchwyty, słabo montowane okucia, zniekształcenia torby - ja bym ich nie brał. Jeśli masz blisko TKMaxx to tam zajrzyj, w sobotę w GK widziałem b. fajne skórzane torby o podobnym kształcie i wielkości za 500-600zł

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jesli Vistula Ci pasuje, to poczekaj na wyprzedaże, będą w okolicach 400zł te torby. Jakościowo w tej cenie są ok, minusem jest tylko przecierająca się skóra na uchwytach (jest złożona i od noszenia jedna z krawędzi mi się wytarła).

Te z linków wyglądają słabo, dziwnie wyginające się uchwyty, słabo montowane okucia, zniekształcenia torby - ja bym ich nie brał. Jeśli masz blisko TKMaxx to tam zajrzyj, w sobotę w GK widziałem b. fajne skórzane torby o podobnym kształcie i wielkości za 500-600zł

Dzięki.

Niestety Vistula nie ma tym razem brązowej wersji tej torby. Choć kształtem i wielkością mi odpowiada.

Sprawdzę TKMaxx w weekend parę tygodni temu nie mieli nic interesującego, ale tam przecież taki obrót. Może coś rzucili ;)

Opublikowano

Noszę przy sobie bardzo niewiele rzeczy, przez co większość toreb wielokomorowych, a nawet jednokomorowych jest dla mnie zdecydowanie za duża - a przy okazji przy moim niewielkim wzroście i wątłej budowie wygląda kuriozalnie :)

W większości causalowych sytuacji radzę sobie ze swoją ulubioną torbą Tucano Workout:

l_21534944_001.jpg

w którą bezpiecznie wchodzi mój 12-calowy komputer, zeszyt A4 i parę drobiazgów. Przez brak ozdób i lekką budowę nie mam problemu z używaniem tej torby przy nawet nieco bardziej eleganckim ubiorze, ale do garnituru jednak nie pasuje.

Poszukuję jakiejś brązowej torby/aktówki, która byłaby cienka, lekka, mieściła podobny asortyment i najchętniej miała wygodne ucho - z pasków na ramię nie korzystam. No i nie chciałbym wydać na to fortuny. Ile razy przeglądałem asortyment popularnych sieciówek, nic nie przykuło mojej uwagi.

Macie może jakieś swoje typy dla podobnych zastosowań? :)

Dziękuję!