Skocz do zawartości

Loafers - Zdjęcia, Komentarze/Jakie Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Corleone, właśnie o nich mówiłem. Kupiłem dzisiaj 41, ale jak mówiłem są przyciasne i biję się z myślami.

Sam chce je kupic, w cenie < 300 zl chyba nie ma lepszej opcji, mam loafersy z MD kupione ponad 2 lata temu w wyprzedazy i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Sam chce je kupic, w cenie < 300 zl chyba nie ma lepszej opcji, mam loafersy z MD kupione ponad 2 lata temu w wyprzedazy i jestem bardzo zadowolony.

Na jakiej podeszwie były tamte Twoje loafersy? Te są na podeszwie z twardej gumy i to mnie troszkę niepokoi. Drugie pytanie, bardzo się rozeszły?

Opublikowano

Na jakiej podeszwie były tamte Twoje loafersy? Te są na podeszwie z twardej gumy i to mnie troszkę niepokoi. Drugie pytanie, bardzo się rozeszły?

Podeszwa gumowa i niestety wg mnie sie nie rozeszly.

Opublikowano

te z obecnej kolekcji wydają się podatne na rozciągnięcie, choć nieufność budzi łączenie cholewki z podeszwą - przy większych naprężeniach klej może puszczać

Zamowilem w sklepie internetowym. Zobaczymy.

Opublikowano

Tak dla rozwiązania sprawy z loafersami MD, dzisiaj wymieniłem te z brązowej licówki na te z granatowego zamszu. Z powodu miękkości skóry są mniej ciasne (i pewnie bardziej się rozejdą), tak więc jak ktoś jest pomiędzy rozmiarami w MD to polecam raczej brać mniejszy rozmiar z zamszu. Ta ich licówka jest dość sztywna i dużo mniej wygodna przy przymierzaniu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co sądzicie o wyglądzie tych butów Massimo Dutti?

http://www.massimodutti.com/pl/pl/mężczyzna/buty/plecione-mokasyny-limited-edition-c1313028p7053520.html?colorId=709&categoryNav=1313029

Załączam zdjęcie, bo link pewnie za jakiś czas będzie nieaktywny.

Bardzo ładne. Niestety maja dziwne kopyto i przy rozmiarach powyżej 44 sa bardzo luźne w pięcie.

Sa tez podobne espadrylie, ale maja ten sam problem.

Opublikowano

Mam jedną parę butów MD. Zamszowe driving mocs. Poza naturalnym uszkodzeniem (głównie przód buta) wynikającym z braku podeszwy też nie mam zastrzeżeń. Nadchodzące lato to będzie ich 3 sezon.

Opublikowano

Nie przesadzajcie z tymi pochwałami, bo te buty rabatów się nie doczekają!;-)

Dodam jedynie, że mam dwie pary zamszowych loafersów MD z dwóch poprzednich sezonów, kupione w trakcie wyprzedaży - pierwsze, granatowe (alias "skrzypiąca podeszwa"), szybko i bardzo mocno się rozbiły, a właściwie rozczłapały, bo nawet przestały trzymać stopę, więc na kolejny sezon zaopatrzyłem się w zapiętki; drugie, brązowe, kupiłem wysyłkowo o rozmiar mniejsze, okazały się baaardzo ciasne, więc w ich przypadku mam ogromną nadzieję, że wezmą przykład z poprzedniej pary i znacząco się rozbiją. :-P

Opublikowano

Zamówiłem kilka dni temu wraz z innymi rzeczami z Suitsupply penny loafers w zamszu.

Pierwszy kontakt: kolor idealny, leciutkie, miekkie...takie kapcie na lato.

8JgVYJd.jpg?2

Nie był bym sobą gdybym je dokładnie nie obejrzał.

Cholewka od wewnątrz niechlujnie złapana szwem tylko w niektórych miejscach (pijany operator maszyny?):

ihbhYWQ.jpg?2

W tych gdzie nie złapana po podwinięciu skory ujawnia się jakiś klej który lepi palce.

PgGLaCR.jpg?3

Nie brzydkie z zewnątrz te "kapciuszki" , ale 200 euro to stanowczo za dużo , a tym bardziej po takich rewelacjach jak powyżej.

Opublikowano

Tak jak napisał Parmigiano - to marka nazwijmy to 'premium' od LPP. Coś na kształt Massimo Duttiego w Inditexie. Jakości spodziewałabym się właśnie jak w Duttim, a więc odrobinę powyżej polskich firm obuwniczych.