Skocz do zawartości

Wyprzedaże w sieciówkach

Mikel

Rekomendowane odpowiedzi

1. Wyprzedaże obejmują rownież obuwie.

2. Trwają równolegle na stronie jak i w salonach na tych samych warunkach.

3. Pod koniec wyprzedaży pojawiają się promocje nawet 70% ale zwykle zostają nietypowe rozmiary albo rzeczy które nie schodziły.

A jak jakość z jakością tych ubrań?

Powiedzmy tak. Jak ktoś chce kupić lnianą koszulę za 80 zł (albo marynarkę za 140...), to oczywiste, że znajdzie rzeczy 3-5x droższe z wymienianych często na forum firm, które będą miały lepszy materiał. Myślę, że w wybranych przypadkach, gdy coś podpasuje w gust, można się Outletem Mango zainteresować. Nie powiem, że nie czuć różnicy, ale na mój plebejski gust, to nie jest też tandeta. A w takim wypadku warto wspomnieć o wyprzedażach, ponieważ nie trwają długo a znacznie obniżają cenę i nie ma sensu kupować bez nich.

Koszuli lnianej nie zakłada się zbyt często, więc porządna jakość wystarczy, nie musi to być cudo. W przypadku zakupu marynarki warto zwrócić uwagę na koszty przeróbek - możliwie wysoka jakosć ma większe znaczenie.

Ogólnie - koszul trzeba mieć sporo, marynarek lepiej mniej, ale dobrych.

• Oceniam pozytywnie 1

moim zdaniem warto dla jednych butów :) .

Sprawdź jak leży w nich noga. Ja upatrzyłem sobie ładne, czekałem na wyprzedaż, ale mimo dobrej ceny nie kupiłem, bo były szalenie niewygodne.

Zresztą cena butów MD (przed obniżką) chyba nie przystaje do ich jakości.

Straszna masakra!

Wszystko na co się czaiłem, szczególnie beżowy sweter z lnu z NY kolekcji, poszło w przeciągu nocy. A oczywiście w gorach zasięg netu jest niemal zerowy i znów przegapilem to co chciałem... Szkoda, że nie mieszkam w wawie, bo tam wiem, że jest NY kolekcja w którymś ze sklepów. Już mocno zdesperowany jestem na ten sweter i zastanawiam się czy nie popeosić kogoś z wawy o przyslugę.

Jesteście Panowie z wawy i moglibyście wyświadczyć mi przysługę i zakupić rozmiar M? Odwdzięczę się oddając jeden z moich nieużywanych krawatów!

Ciekawe czy przy takiej popularnosci w tym roku i tak szybko wyprzedanych produktach będą jakieś sensownej ilości dorzutki robić.

W Galeri Mokotów, w dniu wczorajszym, wyprzedaż przypominała istną bitwę - kolejka na cała długość sklepu, aż do przymierzalni; kupy przebranych produktów oraz koszule z wieszaków z ewidentnymi wadami fabrycznymi/zabrudzeniami. A ludzie brali wszystko jakby to niewiadomo jaka firma była...

W Galeri Mokotów, w dniu wczorajszym, wyprzedaż przypominała istną bitwę - kolejka na cała długość sklepu, aż do przymierzalni; kupy przebranych produktów oraz koszule z wieszaków z ewidentnymi wadami fabrycznymi/zabrudzeniami. A ludzie brali wszystko jakby to niewiadomo jaka firma była...

Co ciekawsze, najpierw Ci ludzie rzucają się na towar jak dziki motłoch, a po założeniu kupionych, eleganckich ubrań, chodzą z głową podniesioną do góry i za wszelką cenę starają się sprawiać wrażenie ludzi z klasą. O losie...

• Oceniam pozytywnie 3

Co ciekawsze, najpierw Ci ludzie rzucają się na towar jak dziki motłoch, a po założeniu kupionych, eleganckich ubrań, chodzą z głową podniesioną do góry i za wszelką cenę starają się sprawiać wrażenie ludzi z klasą. O losie...

Taka mentalność dorobkiewiczów. Patrzą jednostronnie i myślą że człowieka tylko szata zdobi. Z dobrym ubiorem w parze powinno iść dobre zachowanie a z tym u nas jest jak jest.

Dajcie spokój, wyluzujcie.

Się robi, faktycznie może lepiej mniej narzekania:) Co do MD też zauważyłem wzmożony ruch sieciowo-zakupowy. Wczoraj na spokojnie zamówiłem sobie parę butów. Bez pośpiechu, bez nerwów, totalny luz. Zdziwiłem się nieco gdy po odświeżeniu strony okazało się, że "wziąłem" ostatnią parę z mojego rozmiaru a wśród innych modeli nie miałem już nawet co szukać. Przypadek?

Kosmos. W zeszłym roku brałem kilka par butów na wyprzedaży - wszystkie wróciły. To jest poziom Asosa (i nie mam na myśli linii mad in England ;)

Z tym Asosem to chyba lekka przesada. Mam dwie pary w tym jedne noszone już nieco dłużej. Może jakość nie najwyższych lotów (MD oczywiście) ale w cenach wyprzedażowych  można odżałować i kupić. Z Asosa też miałem kilka par butów i oceniam je o klasę niżej. Po jakimś czasie poszły po prostu do kontenera na odzież używaną. 

Mam trochę rzeczy z MD, głównie z Allegro, ale też buty z wyprzedaży. Bawełnianie marynarki oceniam wysoko (ocena przez pryzmat cen zakupu), niezła jakość materiału i wykonania, przynajmniej te, które mam, choć resurs się im kończy (tzn. jedna zbyt długa, druga robi się zbyt ciasna, zresztą mam już lepsze), spodnie są ok (choć ostatnio robili strasznie wąskie nogawki, nie dla mnie), koszule przeciętne, wyraźnie gorsze od innych, które posiadam; buty mam tylko zamszowe mokasynki (driving mocs), w cenie 150 zł są ok, ale ich odpowiedniki z licowej skóry były twarde jak skała. Generalnie nie ma się o co bić, a sporo rzeczy wypłynie na Allegro za jakiś czas.

Moim zdaniem ta marynarka jest całkiem ładna - podoba mi się kolor i wzór. Plusem jest również tkanina, która według opisu wydaje się odpowiednia na lato. Niemniej mimo promocji, cena wciąż mnie odstrasza - za marynarkę od MD nie dałbym więcej niż połowa obecnej kwoty (mam 2 i uważam, że za ~250-300 zł prezentują niezłe "value for money"). Zaznaczam jednak, że nie miałem do czynienia z produktami z linii NYC - może są lepiej wykonane od standardowych i ta kwota jest uzasadniona.

Mam sporo rzeczy z linii NY i potwierdzam, że np koszule lniane są o NIEBO lepsze od zwykłych. Wczoraj kupiłem zwykłej kolekcji granatową lnianą. Gęsto tkany len. Natomiast zeszłego roku za 100 na ostatnie dorzucte kupiona biala lniana jest bardzo dobra. Luźny splot, łatwo się pierze. Mydełkiem z rossmana i zero plam po pocie.

Dlatego żałuję, że tak szybko poszły błekitne i beżowe w tym roku. Będe polował na dorzutki, a szczególnie tego beżowego swetra. Wiec poniwnie apel do was panowie! Jak się komuś uda dojrzeć ten sweter:

http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/nyc-limited-edition/sweter-z-okrągłym-dekoltem-limited-edition-c1060668p3577176.html?colorId=710

w rozmiarze M lub L, to błagam was o zakoszenie dla mnie! Odwdzięczę sie oddając ktoryś z nieużywanych krawatów :)