Skocz do zawartości

lubo69

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Na rodzimych się nie znam. Moje buty są zamszowe, zamsz moim zdaniem lepszy niż w Florsheimach i najtańszych Loake. Bardzo wygodne, skórzana podeszwa nie ściera się specjalnie szybko. Trzeba tylko uważać na rozmiarówkę, bo ja noszę 42, a Doucal musiałem kupić 41.

Chyba nie ma znaczenia, czy plasują się pomiędzy Barker Professional a Yanko, czy też między Loake Shoemakers a Barker Professional - jeśli Ci się podobają, to za 280 zł się nie zawiedziesz. Nie kombinuj tylko leć do sklepu, bo wykupią;)

• Oceniam pozytywnie 1

W Łodzi sporo chinosów i sztruksów, kolory jesienne, różne rozmiary, marki Aquascutum (wąskie nogawki), Hiltl, Jaeger, Dockers (D1 i D2) itp. Parę granatowych knitów, ale chyba niezbyt wysokiej jakości. Sportowe marynarki Corneliani, ale chyba tylko dla desperatów, bo wełny tylko 2/3. Poza tym bardzo fajna marynarka tweedowa Barutti, której już nie ma :twisted:

Pochwalisz się/pokażesz? ;-)

Na razie nie na sobie, bo wymaga pewnych poprawek. Skład jedyny słuszny, kolor w rzeczywistości bardziej ciepły szary niż oliwkowy, cena 249,-

post-247-0-71723900-1416165291_thumb.jpg

Gdzie są te knity w Łodzi? Chyba oślepłem, bo parę razy byłem i nigdy ich na oczy nie widziałem, przynajmniej tam gdzie wiszą krawaty  :shock:

Główną alejką do końca, przy bieliźnie damskiej na wysokości materiałów papierniczych lekko w lewo aż do drzwi na zaplecze; pukać dwa razy długo i trzy krótko; kiedy ktoś wychyli głowę, podać hasło "knit w butonierce" (odzew "prawidła w brustaszy") i można kupić, ale maksymalnie dwa na osobę 8-)

Knity są tam, gdzie krawaty. Dzisiaj około południa były granatowe Profuomo (dość cienkie) i bodaj Ben Sherman; chyba cały czas jest Profuomo beżowy w kremowe pasy. Kilka tygodni temu był czerwony w granatowe i błękitne pasy, ale długo się nie uchował. Jeszcze wcześniej kilka innych, ale bez podanego składu, a pobieżna analiza zdradzała obecność akrylu czy innego wynalazku.

• Oceniam pozytywnie 6

• 2 weeks later...
  • lubo69 changed the title to TK Maxx