mrj Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 11 godzin temu, rabboni napisał: Nie jestem pewien czy wszystkie, ale większość z Loake w tym sklepie oznaczona była jako seconds, również model Temple, choć na pierwszy rzut oka nie jestem w stanie znaleźć żadnej wady, może za mało jeszcze widziałem Czasami jest to drobna różnica w fakturze skóry, czasem nierówno nałożony kolor, błąd w szyciu itp. Na ogół to drobiazgi, chociaż techniczni w Loake nie przepuszczają takich. Więcej błędów mają buty Loake Made in India. Te angielskie raczej mało i małe. Wczoraj kupiłem zamszowe buty HECKETT"a i dopiero w domu zauważyłem, że buty mają różną fakturę i delikatnie inny kolor. Gdybym nie zauważył - zapewne bym je nosił. Teraz kiedy wiem - jakoś mi to zaczęło przeszkadzać. Zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbqb Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 W tk maxx w Katowicach widziałem dziś Loake 1880 monostrap brązowe rozmiar 41 za 249 zł (coś koło tego). Może ktoś z forumowiczów już je widział, były i nadal są przełożone na rozmiar 44. Z kolei tej ścianie z kolei na końcu (na tyłach sklepu) sklepu są czarne oxfordy 45, barker za 499 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys-Tech Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Byłem dzisiaj w tikeju i wróciłem do domu z double monk strap za 399zł. Cena myślę w miarę dobra, drobne zarysowania które znikną pod kremem mi nie przeszkadzają. Jeśli jednak zmienię zdanie mam 28 dni na oddanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 A w temacie TkMaxx widział ktoś gdzieś jeszcze m65 John Partridge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrj Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 Wysypało marynarki Ted Baker. Warto czytać metki. Wśród wielu (przyznam, że dość ciekawych) znalazłem model z serii Endurance, mieszanka wełny, mocheru i jedwabiu z podszewką 100% jedwab, funcjonalne guziki rękawów. Klapy, patki i brustasza stebnowane AMF. Cena, tylko 169,99. Ciemny granat w kratę Księcia Walii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kierzyk Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 W Białymstoku także wysyp loake w TK. Sporo 6,5, 7 i 8 brogsy, oksfordy, loafersy i monki. Większość w dobrym stanie z małymi rysami czy obtarciami, typowe seconds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popescu Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 Albo dorzucaja Loake'i z magazynów albo ludziska oddają. Dzis byłem we wrocłąwskiej Magnolii i takie 2 parki powinąlem. Poza tym znalazłem Wisniowe derby z shoemakers za 300 zl. Czarne sztyblety z shoemakers na POTEŻNĄ stopę 46,5 Jakies sztyblety 43 za 400 ale z design wiec hindusy Mokasynki za 200 I takie paskudy rozne Byłem w poniedziałek, jak tu temat poszedł i na grupkach na fb i na pewno tego wszystkiego nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 W wawie w wola parku znalazłem takie cuda: Loafersy z linii 1880. Także były jeszcze mahoniowe oxfordy rozm. 44 w całkiem dobrym stanie 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 11 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 8 godzin temu, TheMakowski napisał: W wawie w wola parku znalazłem takie cuda: Loafersy z linii 1880. Także były jeszcze mahoniowe oxfordy rozm. 44 w całkiem dobrym stanie Były może mniejsze loafersy ? ( UK9 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 11 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 Godzinę temu, Szydlowsky napisał: Były może mniejsze loafersy ? ( UK9 ) Te loafersy to 7UK i niestety jedyne jakie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 W Pasażu Łódzkim kilka sztuk białych koszul van Laack z bardzo fajnego, mięciutkiego i cienkiego oxfordu. Widziałem rozmiary 40 i 42. Cena 149. Dla mnie mankamentem był kołnierzyk - kent nieusztywniany bez fiszbinów - trochę nie wiadomo, czy nosić z krawatem czy bez. Niemniej jednak koszule godne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2018 W dniu 10.05.2018 o 21:35, Kierzyk napisał: W Białymstoku także wysyp loake w TK. Sporo 6,5, 7 i 8 brogsy, oksfordy, loafersy i monki. Większość w dobrym stanie z małymi rysami czy obtarciami, typowe seconds. Wczoraj w Białymstoku widziałem także Loake czarne monostrapy w rozm. 43 oraz loafersy w rozm. 44. Odpowiednio 299 zł i 199 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbqb Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 Czy ma ktoś wiedzę o tym, aby w Katowicach też był taki nowy rzut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ljm Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 W warszawskiej promenadzie widziałem pojedyncze loake design, z 1880 tylko wątpliwej urody czarne oksfordy cap-toe. Rozmiary widziałem 9,5 i bodajże 6,5. Cena 400 zł.Jako ciekawostka obok kaloszki Armani zrobione przez swims rozmiar widziałem tylko L, nie sprawdzałem na jaki rozmiar buta pasuje, na oko max 8, może 9.Poza tym jeszcze kilka całkiem fajnych driving mocs PRL bodajże po 270.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 A dlaczego te Loake 1880 widoczne na zdjęciu są wątpliwej urody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 28 minut temu, Awopiotr napisał: A dlaczego te Loake 1880 widoczne na zdjęciu są wątpliwej urody? Spójrz na obłożynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 Tak. Widzę, że jest trochę inaczej, ale mimo to nie powiedziałbym o nich - "wątpliwej urody". Raczej, że odbiegają od kanonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 Kraków M1. Jedne brązowe Loake z przyszwą ze skóry licowej a obłożoną z zamszu, rozmiar 9, błędnie oznaczone jako 44. Tylko mają wadę - skóra na nosku wygląda na wysuszoną. Oprócz tego jest jeszcze jedna para z Loake, wiśniowe full-brogue derby z lakierowanej skóry, rozmiar 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ljm Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 2 godziny temu, Awopiotr napisał: A dlaczego te Loake 1880 widoczne na zdjęciu są wątpliwej urody? Tak jak napisał @Kamil1987 - obłożyna wygląda źle - ta forma trapezu, która jest "naszyta" na przyszwie i ewidentnie odstaje. Z daleka ok, ale dochodzi jeszcze kilka innych elementów (nienaturalnie szerokie kopyto, specyficzna pięta itp..). Uważam, że takiej klasyce udziwnienia nie służą, stąd wolałem ostrzec gotowych po nie jechać PS. Podjechałem jeszcze do TK na Targówku i tam również kilka sztuk różnych Loake i Barkerów, jak zwykle nic w moim rozmiarze Z ciekawszych czarne oksfordy cap-toe Barker Studio na dainite o dość ładnym kopycie w kilku rozmiarach (jeżeli to niższa linia to dość drogo - 499) i przyjemne chelsea Loake w średnim brązie za 299 zł w dużym rozmiarze (bodajże 12). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 W Łodzi, w pasażu, nadal trochę Loakow 1880 jest, głównie 6-7uk. Zamszowe loafersy 42,5 nadal sa. Mahoniowe Loake Strand wyszły ze mną ze sklepu Są jeszcze 3 pary Bakerów 44-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 Dodają sznurowadła przy kasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 4 minuty temu, mosze napisał: Dodają sznurowadła przy kasie? Nie, a pytałem o to. Jak nie ma przy butach to nie ma. Moje loaki to drobne secondsy, ale odzież dziewicze, te załamania to ja zrobiłem podczas przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 22 godziny temu, ljm napisał: Tak jak napisał @Kamil1987 - obłożyna wygląda źle - ta forma trapezu, która jest "naszyta" na przyszwie i ewidentnie odstaje. Z daleka ok, ale dochodzi jeszcze kilka innych elementów (nienaturalnie szerokie kopyto, specyficzna pięta itp..). Uważam, że takiej klasyce udziwnienia nie służą, stąd wolałem ostrzec gotowych po nie jechać PS. Podjechałem jeszcze do TK na Targówku i tam również kilka sztuk różnych Loake i Barkerów, jak zwykle nic w moim rozmiarze Z ciekawszych czarne oksfordy cap-toe Barker Studio na dainite o dość ładnym kopycie w kilku rozmiarach (jeżeli to niższa linia to dość drogo - 499) i przyjemne chelsea Loake w średnim brązie za 299 zł w dużym rozmiarze (bodajże 12). Dla mnie Loake Churchill są bardzo klasyczne i ładne. Faktycznie jest to bardzo angielskie szerokie kopyto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Wczoraj do Loake Strand dołączyły monki Loake Cannon z Manufaktury. W Pasażu więcej Loaków, w Manu to w sumie była jedyna wartościowa para. Po za nią były czarne sztyblety, ale z foliowanej, plastikowej skóry, z linii Shoemakera lub nawet L1. Zamszowe Loake Cannon, uk7F, pasują na mnie, przymierzając na dywanie, ale mam je zapięte na ostatnią dziurkę. Obawiam się że po rozchodzeniu ich zrobią się luźniejsze, a brak już możliwości zapięcia ciaśniej. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe Loaki 6-7uk z tikejowego wysypu to chętnie się wymienię za Cannony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Czemu w tikeju sprzedają buty bez sznurówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi