Skocz do zawartości

lubo69

Rekomendowane odpowiedzi

W Warszawie w Centrum wczoraj były tassel loafers Carlos Santos ciemny brąz w rozmiarze 10 (realnie wg mnie 9,5, zmieściłem się, ale odrobinę za małe na długość). Kopyto trochę krótkie jak na mój gust, przecież to rozmiar raczej z tych większych, a na nodze wyglądały, jakbym nosił 42, a nie 44.

• Oceniam pozytywnie 1

W Manufakturze lniane marynarki Hackett (mleczna czekolada i musztarda) i całkiem fajna zimowa od Tommiego, włoska wełna, szycie raczej angielskie, ciemnoszara i overcheck bordowy czy śliwkowy, nie pamiętam, ok. 500 zł.

Hacketty sa po 749zł(chyba ze już przecenili) prezentują się bardzo fajnie, choć nie przymierzałem ich.
W tamtym tygodniu w Pasażu Łódzkim widziałem prawdziwą panamę taką jak już ktoś tu prezentował za 79zł, niestety miała rozdarcie na rondzie. Może bedą kolejne...

Na Marszałkowskiej sporo fajnej włoszczyzny, między innymi nowy rzut Boglioli, upolowałem taką (sorry za jakość zdjęcia):

post-8290-0-04541600-1465940590_thumb.jp

Rozmiar 48 (zwykle noszę 46) len (81%) + jedwab (19%), podszewka (cupro) tylko na rękawach, guziki z masy perłowej. Rękaw oczywiście za długi, ale łatwo skrócić (imitacje dziurek, niektóre inne marynarki tej firmy miały dziurki funkcjonalne). W talii akurat leży dobrze, na zdjęciu się napina przez TKMaxxową blokadę (kabelek przeciągnięty przez całą marynarkę, to co wystaje z rękawa). Kolor na zdjęciu oddany niewłaściwie, w rzeczywistości to ciepła szarość z zielonym overcheck. Przeceniona z 3000 na 599 zł :-)

Była jeszcze jedna bardzo fajna brązowa w dużą kratę wełna + moher +coś tam jeszcze za 999 zł, rozmiar 50, też jakieś garnitury i jedna dwurzędówka w większym rozmiarze. Z innych firm: bardzo ładny letni garnitur Pal Zileri szary w kremowy prążek, wełna 70% + moher 30%, rozmiar 50 (przy czym takie większe, regular raczej niż slim) za 999 zł.

• lubo69 changed the title to TK Maxx