Skocz do zawartości

lubo69

Rekomendowane odpowiedzi

W Wola Parku na wieszaku koszula firmy jak wyżej (mankiety z supełkowymi spinkami). Biała w niebieskie paski. Wymiary jw. Akurat na mnie. @lubo69, warto?

Nie ma też chętnego od kilku dni na T.M.Lewin niebieską 15, rękaw 86 i białe Chahrles Tyrwhitt (jakiś nie pasujący na mnie rozmiar: 15 albo 16). Na guziki.

Trafiłem dziś jedwabne knity jak na foto. Ten granatowy jest mocno prześwitujący, gruby splot. Tak ma być? 6 i 7 cm szerokości. Zostały jeszcze śliwkowe 6cm (ale one już długo wiszą). Po 50 zł. Dobry zakup?

4873238_tk1.jpg

Jeszcze pytanie o spodnie. To jakaś przyzwoita firma? Czy to oznaczenie na metce to na pewno 100% wełna? Przyjemny, cienki materiał. Były jeszcze grusze granatowe, w grube beżowe bodaj paski (dla mnie za odważne), rozm. 36, szare w kratę rozm. 34 i ktoś przede mną zgarnął granat w krateczkę(?). Może będą się częściej pojawiać. Cena 99 zł.

4873237_tk2.jpg

@kronenberg, bierz wszystko, potem się będziesz zastanawiać:-)

Koszulę za 99 zł warto. Knity też wziąłbym na Twoim miejscu, szczególnie granatowy. Firmy od spodni nie znam, ale jeżeli dobrze leżą to też warto - z metki wynika, że to wełna.

Knity i spodnie zgarnąłem ;) Spodnie są w wersji niewykończonej. Będę obcinał z 20 cm nogawki :) Miła pani krawcowa ocenia czy coś wygląda i czy warto robić. W razie co zwroty w TK już przerabiałem (szybko i sprawnie).

Ta koszula Stovel & Mason uszyta jest z jakiegoś grubego materiału (2-fold to jakaś zimowa tkanina?)

To chyba się skuszę ;) Dzięki.

No i dzisiaj na naszej robotniczej dzielnicy (choć ściślej, Wola Park postawiono na terenie gospodarstwa rolnego rodziny Ulrichów) pierwszy raz widziałem poszetki (len w zielone kwardaricki- 40 zł) i białe, lśniące (jedwab?) z mieniącymi się kwadratami (tu już ceny nie znam)

Renoma, Wrocław - czarne oxfordy Lobba, roz. 6,5; 999zł.

PS. We Wrocławiu też by mogli jakieś ładne knity rzucić... :mrgreen:

Dzięki za info :) Lobbów więcej nie widziałem, ale za to jest świetna para czarnych oxfordów Heinrich Dinkelacker (6,5, podeszwa JR) za 580zł. Sam bym kupił gdyby nie to, że trzech par czarnych oxfordów nie potrzebuję, a do wypłaty jeszcze daleko....

Wczoraj w warszawskich Domach Centrum widziałem coś ze trzy - cztery pary butów marki Wellenstyn, brogsy i monki, wszystkie koniakowe. 

Wg. opisu na podeszwie szyte goodyearem, cena ok. 550 złotych.

Ktoś może coś powiedzieć o jakości ich butów? Pytam z czystej ciekawości bo nie planuję inwestować.

Kupiłem kolejne spodnie Vigano. Tym razem już 'made in Italy'. Gruba bawełna, szyte jak garniturowe (i podatne na przeróbki krawieckie- poszerzanie). Nie mogę dopatrzyć się jakichkolwiek niedoróbek. Trafialiście spodnie tej firmy u siebie? Jakie opinie?

Poza tym w Wola Parku koszule TM Lewin, błękitne, 16 (cena chyba k. 80zł- 2 szt.) i CT 14,5 biała, mankiety (opisana jako druga kategoria- 80zł chyba).

4899751_v1.jpg

4899750_v2.jpg

Koszule profuomo w TK, cześć jest na sklepie ponad 6 tygodni, więc po takim pytaniu (ktoś mi to podpowiedział) cena spadła z 100 na 60 :)

W związku z tym, wszystkie 15" (38) w Katowicach już zeszły że stanu :mrgreen: ale jeszcze kilka białych, jedna blekitna i jedna w bengalski prążek jest na stanie w rozmiarze 15,5

Z Easy Care też bywa różnie. Te pierwsze mają grubszy, 'mięsisty' materiał. Jest też wersja biała, grubsza (koszt 130 zł). Tak samo nazywa się także wersja cieńsza (trzecia fotka). Prześwituje strasznie. Jest najczęściej na wieszakach wyprzedażowych (ok. 70 zł)

Sky Blue widziałem dziś po raz pierwszy w moim sklepie.

4900635_p2.jpg

4900637_p1.jpg

4900636_p3.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

A to w Tkeju jest zasada, że konkretnie po 6 tygodniach powinno być przecenione ? ;)

podobno taki jest okres czasu po którym przeceniają

jak należy dokładnie sformułować to "magiczne" pytanie? :-)

Powiedziałem że chce kupić te kilka koszul, w innym tk widziałem je w niższej cenie tylko nie było rozmiaru. Dziewczyna otworzyła jakiś segregator, zerknęła i potwierdziła że powinny już być zmienione ceny na metkach - ot cała filozofia. 5 w cenie 3

• Oceniam pozytywnie 4

• lubo69 changed the title to TK Maxx