kronenberg Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 W Wola Parku na wieszaku koszula firmy jak wyżej (mankiety z supełkowymi spinkami). Biała w niebieskie paski. Wymiary jw. Akurat na mnie. @lubo69, warto? Nie ma też chętnego od kilku dni na T.M.Lewin niebieską 15, rękaw 86 i białe Chahrles Tyrwhitt (jakiś nie pasujący na mnie rozmiar: 15 albo 16). Na guziki. Trafiłem dziś jedwabne knity jak na foto. Ten granatowy jest mocno prześwitujący, gruby splot. Tak ma być? 6 i 7 cm szerokości. Zostały jeszcze śliwkowe 6cm (ale one już długo wiszą). Po 50 zł. Dobry zakup? Jeszcze pytanie o spodnie. To jakaś przyzwoita firma? Czy to oznaczenie na metce to na pewno 100% wełna? Przyjemny, cienki materiał. Były jeszcze grusze granatowe, w grube beżowe bodaj paski (dla mnie za odważne), rozm. 36, szare w kratę rozm. 34 i ktoś przede mną zgarnął granat w krateczkę(?). Może będą się częściej pojawiać. Cena 99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 @kronenberg, bierz wszystko, potem się będziesz zastanawiać Koszulę za 99 zł warto. Knity też wziąłbym na Twoim miejscu, szczególnie granatowy. Firmy od spodni nie znam, ale jeżeli dobrze leżą to też warto - z metki wynika, że to wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Knity i spodnie zgarnąłem Spodnie są w wersji niewykończonej. Będę obcinał z 20 cm nogawki Miła pani krawcowa ocenia czy coś wygląda i czy warto robić. W razie co zwroty w TK już przerabiałem (szybko i sprawnie). Ta koszula Stovel & Mason uszyta jest z jakiegoś grubego materiału (2-fold to jakaś zimowa tkanina?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Raczej 2 ply niz 2 fold zależy od splotu. Moje 2-plys to najprzyjemniejsze dla skóry koszule jakie posiadam. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 To chyba się skuszę Dzięki. No i dzisiaj na naszej robotniczej dzielnicy (choć ściślej, Wola Park postawiono na terenie gospodarstwa rolnego rodziny Ulrichów) pierwszy raz widziałem poszetki (len w zielone kwardaricki- 40 zł) i białe, lśniące (jedwab?) z mieniącymi się kwadratami (tu już ceny nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Renoma, Wrocław - czarne oxfordy Lobba, roz. 6,5; 999zł. PS. We Wrocławiu też by mogli jakieś ładne knity rzucić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamM Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Renoma, Wrocław - czarne oxfordy Lobba, roz. 6,5; 999zł. PS. We Wrocławiu też by mogli jakieś ładne knity rzucić... Dzięki za info Lobbów więcej nie widziałem, ale za to jest świetna para czarnych oxfordów Heinrich Dinkelacker (6,5, podeszwa JR) za 580zł. Sam bym kupił gdyby nie to, że trzech par czarnych oxfordów nie potrzebuję, a do wypłaty jeszcze daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Dinkelackery są dalej - to fakt, lecz są strasznie szerokie i mają okrutnie szeroki glanek, co w moim odczuciu sprawia, że przy niedużym rozmiarze wyglądają trochę jak ortopedyczne... (takie mam skojarzenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Wczoraj w warszawskich Domach Centrum widziałem coś ze trzy - cztery pary butów marki Wellenstyn, brogsy i monki, wszystkie koniakowe. Wg. opisu na podeszwie szyte goodyearem, cena ok. 550 złotych. Ktoś może coś powiedzieć o jakości ich butów? Pytam z czystej ciekawości bo nie planuję inwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Raczej 2 ply niz 2 fold zależy od splotu. Moje 2-plys to najprzyjemniejsze dla skóry koszule jakie posiadam. Mam koszulę z M&S gdzie stoi jak byk właśnie "2-fold" a nie "2-ply", co mnie mocno zdziwiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 w Czeladzi butów ciekawych nie było, natomiast bardzo fajne wiosenne, cienkie, kurtki CK w granatowym kolorze po 550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Kupiłem kolejne spodnie Vigano. Tym razem już 'made in Italy'. Gruba bawełna, szyte jak garniturowe (i podatne na przeróbki krawieckie- poszerzanie). Nie mogę dopatrzyć się jakichkolwiek niedoróbek. Trafialiście spodnie tej firmy u siebie? Jakie opinie? Poza tym w Wola Parku koszule TM Lewin, błękitne, 16 (cena chyba k. 80zł- 2 szt.) i CT 14,5 biała, mankiety (opisana jako druga kategoria- 80zł chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Koszule profuomo w TK, cześć jest na sklepie ponad 6 tygodni, więc po takim pytaniu (ktoś mi to podpowiedział) cena spadła z 100 na 60 W związku z tym, wszystkie 15" (38) w Katowicach już zeszły że stanu ale jeszcze kilka białych, jedna blekitna i jedna w bengalski prążek jest na stanie w rozmiarze 15,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 jak należy dokładnie sformułować to "magiczne" pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 "Przepraszam, wydaje mi się że zgodnie z zasadami to powinno być przecenione, bo widziałem ten egzemplarz u Państwa ponad 6 tygodni temu". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 @lubo69: sprawdzę i wrócę do Ciebie z informacją "zwrotną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Co do Profuomo z TK, warte uwagi są tylko te z linii Sky Blue czy Easy Care też są porządne? Głównie te drugie widywałem, ale za to obficie. Mam na myśli jakość (materiał, wykonanie) bliżej CT czy TM Lewin niż James Button. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Z Easy Care też bywa różnie. Te pierwsze mają grubszy, 'mięsisty' materiał. Jest też wersja biała, grubsza (koszt 130 zł). Tak samo nazywa się także wersja cieńsza (trzecia fotka). Prześwituje strasznie. Jest najczęściej na wieszakach wyprzedażowych (ok. 70 zł) Sky Blue widziałem dziś po raz pierwszy w moim sklepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 A to w Tkeju jest zasada, że konkretnie po 6 tygodniach powinno być przecenione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 @lubo69: sprawdzę i wrócę do Ciebie z informacją "zwrotną" Dodam, że oni to sprawdzają, tak że nie wystarczy wypowiedzieć zaklęcie - jeżeli towar leży krócej, nawet uśmiech numer 4 nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 A to w Tkeju jest zasada, że konkretnie po 6 tygodniach powinno być przecenione ? podobno taki jest okres czasu po którym przeceniają jak należy dokładnie sformułować to "magiczne" pytanie? Powiedziałem że chce kupić te kilka koszul, w innym tk widziałem je w niższej cenie tylko nie było rozmiaru. Dziewczyna otworzyła jakiś segregator, zerknęła i potwierdziła że powinny już być zmienione ceny na metkach - ot cała filozofia. 5 w cenie 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Krzychu Ty jesteś gość. Kiedy się umawiamy w TK w Czeladzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Moc Krzyśka sięga dalej, znacznie dalej. Tak przypuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 21 Kwiecień 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Czas na wiosenne porządki i wyrzucenie paragonów z TKMaxx z lat 2010 - 2013. Wszystkie paragony z moich własnych zakupów, wszystkie z TKMaxx. Trochę brakuje, bo paragony za czekoladki czy herbatę wyrzucałem. Nie jestem pewien czy to się nadaje do lekarza specjalisty, do Superexpressu, do wniosku o platynową kartę stałego klienta? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Złóż oficjalny wniosek wraz z paragonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi