swordfishtrombone Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 Stary nabytek, przez dłuższy czas nie nosiłem, dziś przypadkiem trafilem w szufladzie i założyłem, jesli dobrze pamiętam to drewno hebanowe. Co sądzicie? piękne, chociaż nie zdecydowałbym się na produkt z hebanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 A dlaczego ? Pięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 A dlaczego ? Pięknie się prezentuje. White Haven zgadzam się - to przepiękne spinki. Chodzi o surowiec - heban to "problematyczne" drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 Widzę, że musze częściej nosić te spinki:) Vit, a czemu heban jest problematyczny, nic mi o tym nie wiadomo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 28 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2014 handel hebanem w niektórych krajach jest zakazany ze względu na ochronę tych drzew. Spora część wyrobów pochodzi z przemytu. Zdaje się jednak, że w Antigiu można nim legalnie handlować Jeśli ktoś ma szerszą wiedzę - proszę poprawcie mnie odnośnie zakazu obrotem tym drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2014 To co prawda artykuł o gitarach ale o hebanie też jest http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/legendarny-producent-gitar-zaplaci-za-nielegalny-heban,269494.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 28 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2014 Przyznam, że ta kwestia nie spędzi mi snu z powiek, kupiłem spinki u legalnie działającej firmy i ufam, że materiał był też legalny, nie da się wszystkiego sprawdzić. Firmy już nie ma, a przynajmniej ja nie moge jej odszukac w internecie, więc tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlainChandler Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Wizyta w antykwariacie zaowocowała niespodziewanym znaleziskiem. Gdyby ktoś potrzebował tłumaczenia technicznego jakiegoś terminu, służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 5 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2014 widzę że ostatnio spinki stają się coraz popularniejsze, jedna z moich ulubionych firm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Bar_Open Spinki nad wyraz zacne! Cena tez zacna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2014 Taki 'koński drobiazg' od Filipa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 Nie jest to co prawda Deakin&Francis ale moim zdaniem dają radę. Będą pasowały do nowego forumowego buta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 Kiedyś te albop podobne spinki były prezentowane na forum (ale nie w mankiecie koszuli) i nie podobały mi się, w mankiecie jednak wyglądają całkiem ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 Damianie a cóż to za cudo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yglo Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 Maciato, zakochałem się w tych spinkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 To cudo to portfel, tzw. Canvas, w stylu wczesne rokokoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 2 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2014 Nie jest to co prawda Deakin&Francis ale moim zdaniem dają radę. Będą pasowały do nowego forumowego buta DSCN9688.JPG A gdzie takie cuda można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 3 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2014 Cosmic firefly na etsy.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 3 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2014 Cosmic firefly na etsy.com Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Dzięki uprzejmości Damiana udało mi się w końcu zrealizować moje małe marzenie Damian wykonał dla mnie portfel ze skóry płaszczki - oczywiście granatowy Skóra jednorodna, niepolerowana, bez tego charakterystycznego białego rombu. Środek portfela z granatowej skóry koziej (niesamowicie miękkiej i delikatnej w dotyku) Wewnętrzne kieszonki przegródek na karty wykończone materiałem w kolorze koniakowym, a dwie komory na banknoty wykończone skóra kozią również w kolorze koniakowym. Bez bilonówki - ostatnio coraz rzadziej korzystam z monet. Osobiście jestem w pełni usatysfakcjonowany Jeszcze raz dzięki Damian! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Łał, prezentuje się bardzo fajnie. Dodatkowo fajnie dobrane kolor. Nietuzinkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Gratuluję nowego nabytku. Bardzo ładny portfel. Czy został uszyty ręcznie czy maszynowo? Czy jest w ogóle możliwe szycie maszynowe na skórze płaszczki? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Szew zewnętrzny to szycie ręczne, ale myślę, że jeżeli chodzi o kwestię techniczne to najlepiej żeby wypowiedział się Damian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi