Midlife-Crisis Napisano 8 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2017 Nr 2 byłego królewskiego dostawcy butów. Na pewno nie umie więcej niż pasta Saphir, ale za to wygląda bardzo vintage. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Na Dniach Ursynowa było stoisko Agencji Mienia Wojskowego, gdzie za symboliczne kwoty można było nabyć parę fajnych rzeczy. Torba, jak to torba (30 zł), na wakacje się może przyda, ale ta latarka (10 zł)... dla osób pamiętających lata 1980-te to łezka się w oku kręci, za to młodzież pewnie nawet nie wie, cóż to za dziwaczna bateria (3R12) do niej pasuje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Bajkowa latarka Aż mi się łezka zakręciła Dawno, dawno temu - za dziecka - uwielbiałem zmieniać kolory za pomocą tych dwóch kolorowych szybek A poziom naładowania tej baterii (oczywiście nie była aku) sprawdzało się, przykładając język do dwóch blaszek z plusem i minusem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 16 godzin temu, dziko napisał: młodzież pewnie nawet nie wie, cóż to za dziwaczna bateria (3R12) do niej pasuje Pamiętacie jak się sprawdzało, czy w tej baterii jest jeszcze prąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Godzinę temu, Tanatos70 napisał: Pamiętacie jak się sprawdzało, czy w tej baterii jest jeszcze prąd ? Zerknij post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 11 minut temu, albinos napisał: Zerknij post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiarus Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 19 godzin temu, dziko napisał: Na Dniach Ursynowa było stoisko Agencji Mienia Wojskowego, gdzie za symboliczne kwoty można było nabyć parę fajnych rzeczy. Torba, jak to torba (30 zł), na wakacje się może przyda, ale ta latarka (10 zł)... dla osób pamiętających lata 1980-te to łezka się w oku kręci, za to młodzież pewnie nawet nie wie, cóż to za dziwaczna bateria (3R12) do niej pasuje Ta torba to raportówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 30 Czerwiec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Przyszły do mnie dżinsy... Weszły i stoją... 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Znam ten ból... U mnie Iron Heart 21oz, po praniu 23oz... Już nie stoją, jeszcze boląJaka waga, jaki producent? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Sage 23 oz... na razie mogą robić za deski na półkę z książkami. chcialem trochę pochodzić, ale nie mogę zginąć kolan... Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Pytanie od laika: w czym takie dżinsy są lepsze od "zwykłych"? Czy może to tylko taka sztuka dla sztuki, spodnie dla koneserów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Cierpienie uszlachetnia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 30 Czerwiec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 41 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Pytanie od laika: w czym takie dżinsy są lepsze od "zwykłych"? Czy może to tylko taka sztuka dla sztuki, spodnie dla koneserów? Są piekielnie ciężkie, diabelnie sztywne, cholernie niewygodne, zupełnie niedopasowane, absolutnie niemile w kontakcie ze skórą "w rejonach" oraz 3 x droższe od zwykłych. Po pierwszym założeniu masz wrażenie, że wlazłeś do kartonu po telewizorze. Oprocz tego mają też dobry marketing, powodujący, że gdy je zakładasz, to oczyma wyobraźni zmieniasz sie w wysokiego, umięśnionego, wytatuowanego outsidera, zasiadającego wlasnie z Harleya 64' i kierującego swoje kroki do whiskey baru w takt jęków kobiet okolicznych. A w tle lecą helikoptery z napalmem. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 30 Czerwiec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 To jest pytanie z gatunku ontologicznych, niemal jak "po co mi buty za 1K, że nie wspomnę o 2K".1. Znajdź mi twardziela, który takie dżinsy przetrze w kroku po 3 miesiącach.2. Po pół roku wyglądają jak mapa Twojego życia, nie jak owoc pracy chińczyka z pumeksem.3. Harley, napalm, te sprawy.4. Spróbuj wstawić Wrangler Hero do działu "Ciekawe i nietuzinkowe nabytki" i licz sekundy do reakcji Moda:)5. Póki stoją, nie wymagają wieszaka. Oszczędzasz stówę na Hanger Project.6. Punkty reputacji, szacun na dzielni, laski Twoje (z tym że platonicznie, bo takich spodni nie zdejmiesz w 5 sekund).7. Zimą ciepło. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Dzięki panowie, z Waszych odpowiedzi wnioskuję, że dla koneserów, pozostanę przy zwykłych. Tym niemniej @Wuj gratuluję zakupu! @lubo69 butów za 2k bym nie kupował, gdyby były cytuję "piekielnie ciężkie, diabelnie sztywne, cholernie niewygodne, zupełnie niedopasowane" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 @Zajac Poziomka -- jest też pośrednia półka między 'zwykłymi' a 23 oz raw, czyli 'cienki' bądź 'średni' raw denim (nie jestem znawcą jak koledzy, ale granica tu to chyba 14 czy 17 oz). Te spodnie są trwalsze od normalnych, ładnie się "patynują" i dopasowują -- słowem, przewyższają sanforized denim pod każdym względem, a przy tym nie są szczególnie niewygodne (dla mnie) nawet w pierwszych dniach użytkowania. Mam dwie pary takie (jakieś specjalne linie masowych marek: Lee i Levis, więc pewnie nic godnego uwagi dla prawdziwego denimheada) i bardzo sobie chwalę (poza tym, że barwią otoczenie przez pierwsze tygodnie). Kupiłbym takie 21 czy 23 oz, gdyby nie cena -- dla mnie zupełnie zaporowa za dżinsy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Ja ustrzeliłem na massdropie-pojawiają sie tam takie modele za ok 100 - 150 USD. Na 7 zamówień celnicy dopadli mnie raz:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 To muszę się zainteresować. Swoje rawy też ustrzeliłem w podobnych cenach, ale nie są takie mocarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Coś jak spodnie z grenadyny drapanej, której nie ma szans zniszczyć i jest bardzo ciepło w zimę, tylko pewnie nie są tak miłe w dotyku, czuć, że się je ma na sobie i trochę mało formalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 butów za 2k bym nie kupował, gdyby były cytuję "piekielnie ciężkie, diabelnie sztywne, cholernie niewygodne, zupełnie niedopasowane" Ale czy Twoje pierwsze "dobre buty" nie były właśnie dokładnie takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Wuju gratuluję! Wyglądają naprawdę mocarnie, sam się teraz do takich przymierzam, szczególnie po wymianie informacji na ten temat ze @swordfishtrombone. Miałem sporo budżetowych jeansów i z żadnych nie byłem zadowolony, szybkość ich zużywania oscylowała wokół wartości drugiej prędkości kosmicznej. Jedynym wyjątkiem były jeansy... asos. Gdyby nie fakt że upaprałem ja farbą do krawędzi służyłyby mi do teraz. Poza tym.... helikoptery z napalmem już całkowicie utwierdziły mnie w przekonaniu, że muszę je mieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Zachęcony dobrym marketingiem raw denimu właśnie zamówiłem japoński denim przerabiany na spodnie w Montrealu - Naked & Famous w kolaboracji z massdrop: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 21 minut temu, eye_lip napisał: Zachęcony dobrym marketingiem raw denimu właśnie zamówiłem japoński denim przerabiany na spodnie w Montrealu - Naked & Famous w kolaboracji z massdrop Filip, spodnie wyglądają super, gratulacje! Ale litości z tą "kolaboracją"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Ha ha, przepraszam, paluch mi drgnął jak to pisałem, ale poszedłem na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 4 godziny temu, eye_lip napisał: Zachęcony dobrym marketingiem raw denimu właśnie zamówiłem japoński denim przerabiany na spodnie w Montrealu - Naked & Famous w kolaboracji z massdrop: Też nabyłem. Zastanawiałem się nad tymi Hanzo, ale zdecydował kolor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi