Tadam Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Gratulacje! Mój rozmiar Choć za twą pomoc mniej doswiadczonym forumowiczom takie deale należą się jak psu buda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 w wakacje wpadł mi do kolekcji portfel marki Carre Royal (http://www.carreroyal.com/lang-en/ ) Korpus z tweedu, wnętrze ze skóry bydlęcej. Jedna przegroda na banknoty - jedna ścianka to goła mizdra, druga z materiału będącego jednocześnie podszewką dla kieszonek na karty. Brzegi skóry niezabezpieczone. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Teoria też się przyda 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Nie wiem czy jest to dostatecznie nietuzinkowy zakup, niemniej ja go tak traktuję Codzienna aktówka, która zostanie ze mną na dłużej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Dzięki. Kiedyś, aby wyjść z domu potrzebowałem 30 min od pobudki, teraz 120 min, aby zmieścić wszystkie przyzwyczajenia i nawyki Koszty są... ktoś tu ostatnio przeliczał godziny na pieniądze. Forum powinno Cię nająć, żebyś dawał znać codziennie, co ciekawego znajdujesz. Skoro szukasz, to szkoda, żeby praca się marnowała. Jestem pewien, że wielu forumowiczów byłoby Ci dozgonnie wdzięczna za dawnie cynku, gdy znajdujesz takie perełki, które akurat Tobie nie pasują. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Dyskusja o żyletkach przeniesiona tu https://forum.butwbutonierce.pl/topic/273-temat-ostry-jak-brzytwa/?p=194958 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Egzemplarz w stanie do remontu, ale pasuje jak ulał. Podejrzewam, że był szyty dla tancerza, bo ma zaskakująco dobrze wstawione ramiona, to jest chyba ta słynna tzw. wysoka pacha. Trzeba tylko wymienić podszewkę i obszycie klap oraz guziki. No i pranie. I znaleźć imprezę na której mógłbym wystąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Panie Arkadyjczyku, gdzie zamierza Pan się pokazać w tym fraku? Jakiś koncert w filharmonii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Panie Arkadyjczyku, gdzie zamierza Pan się pokazać w tym fraku? Jak to gdzie? W CMDNS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Przepraszam, rozumiem że to jest (był) frak, ale bez przesady... W pierwszym poście jest zalecenie Moderatora, jak traktować ten wątek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Bez wątpienia jest to rzecz nawet jak na standardy SH nietuzinkowa. Podkreślałem, że zamierzam go wyremontować i zrobić z niego ubiór w pełni sprawny (inna rzecz czy bede miał kiedykolwiek okazję go założyć - chyba, że zmobilizuję się do napisania książki, która da mi nobla. Jeśli jednak Czcigodny Moderator uzna, że naruszyłem standardy - proszę wyciąć post bez litości - nie obrażę się. Co nie zmienia faktu, że fraka nie wyrzucę - nadal uważam, że jest nietuzinkowy - i na pewno uratuję ten szlachetny efekt sztuki nożyc i igły od rozpadu ostatecznego. Jestem mu to winien 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Gratuluję pasji (i nie jestem akurat w tym momencie złośliwy), ale wystarczyło frak odczyścić, odprasować i zrobić zdjęcie przynajmniej średniej jakości - z przyjemnością dałbym plusa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Nie wiem czy nadaje się do tego tematu, ale dla mnie jest to ciekawy i nietuzinkowy nabytek Mydła do golenia od polskiego mydlarza, nie wiem od kiedy się tym zajmuje, ale jego produkty trafiają już do zagranicznych klientów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Fantastyczne! Można namiar, recenzję, szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Jeszcze ich nie używałem, bo listonosz przyszedł dzisiaj już po goleniu, ale na mogę na PW podesłać Ci trochę linków, nie chcę być posądzony o chamską reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Po prostu napisz coś więcej w dedykowanym temacie w sali klubowej ("temat ostry jak brzytwa"). Podobnie jak lubo69 ja równiez jestem ciekawy, a podejrzewam że sporo innych forumowiczów również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Gratuluję pasji (i nie jestem akurat w tym momencie złośliwy), ale wystarczyło frak odczyścić, odprasować i zrobić zdjęcie przynajmniej średniej jakości - z przyjemnością dałbym plusa. Oczywiście masz rację. Radość ze zdobyczy kazała mi od razu się pochwalić. Na pewno wrzucę zdjęcia po remoncie i wtedy będzie też porównanie. Traktuję trochę tą sprawę jak odkrycie gdzieś w szopie bardzo zabytkowego modelu samochodu, który wygląda strasznie, rdza itp. i potem doprowadzenie go do stanu pierwotnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 20 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Ten nabytek, może i tuzinkowy bo popularny na BWB Liski od RoT: ..a to bardziej nietuzinkowe. Oryginalny Box Calf z garbarnii Weinheimer (Kegar), coś niesamowitego, zakochałem się, jest jak aksamit w wersji jasnej i... tej drugiej (.. jaki to kolor ? - ten nieczarny..) - jest to crust czyli wersja niewykończona, dobra do patynowania: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Te skóry są niesamowite. Będzie się działo. O ile ciemniejsze barwy jestem w stanie sobie dopasować do zegarków, o tyle ta kawowa jest zagadkowa. Na pewno wyjdzie super, niemniej nie jest to oczywisty wybór. Nad czymś już pracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 eye_lip szczerze zazdroszczę umiejętności robienia pięknych zdjęć. Nawet zwykły jedwabny krawat na Twoich zdjęciach wygląda wyjątkowo... Krawat RoT wygląda lepiej na Twoich zdjęciach niż lotniki Vass na moich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Nad czymś już pracujesz?Tak, testowo do swojego Seiko Lord Matica.@Zajac Poziomka - nie przesadzajmy, dobre zdjęcia robią zawodowcy vide Arsen. U mnie wszystko na jedno kopyto, czy buty czy paski czy zegarki, wszystkie fotografowane na tej samej maszynie do szycia w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Ostatnio Ernestson wrzucał tu ciężki kaliber. Kontynuuję wątek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Po takich zakupach kończy się ręczna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Konkretna maszyna, robi wrażenie. Zdecydowanie ciężki kaliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Ostatnio Ernestson wrzucał tu ciężki kaliber. Kontynuuję wątek Przepraszam ale gdzie się tutaj sypie wungiel? Bo że to maszyna parowa to się rozumie samo przez sie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi