Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.07.2022 o 19:44, DrLecter napisał:

Serio? Jeszcze nie widziałem większej przeceny niż 40%. To ile powinni upuścić? Znasz jakąs podobną markę z lepszym value for money (chodzi mi o podobny styl). Chętnie się przerzucę. :)

Jestem nowy tutaj na forum. Użyłem funkcji szukaj, ale nie znalazłem zbyt dużo wpisów o PWVC.

Obecnie jest up to 50.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 7.07.2022 o 00:00, Velahrn napisał:

Czy Private White jest marką premium? Z pewnością tak.

2. Dyskusja o faktycznej jakości produktów. Tu oczywiście najcenniejsze są osoby, które faktycznie jakąś rzecz danej marki posiadają i mogą podzielić się opinią - jak @lubo69

Późną wiosną kupiłem u nich trencz z myślą już o jesieni i dziś pierwszy raz go założyłem. Pomijając to, że jest za drogi i pewnie mogłem znaleźć coś lepszego, ale nie znalazłem i zasugerowałem się marketingiem, to nosi się go bardzo, bardzo fajnie.

Opublikowano
Późną wiosną kupiłem u nich trencz z myślą już o jesieni i dziś pierwszy raz go założyłem. Pomijając to, że jest za drogi i pewnie mogłem znaleźć coś lepszego, ale nie znalazłem i zasugerowałem się marketingiem, to nosi się go bardzo, bardzo fajnie.

Napiszesz coś więcej o tym płaszczu? To model Motor Trench tworzony z Simonem z Permanent Style?
Opublikowano

Tak.

Ma szwy podklejone tą śmieszną taśmą, zapewniającą szczelność/nieprzemakalność i to jest spoko, ale też te szwy są w kolorze złotym, co spoko nie jest. Na szczęście nie widać tego, podczas noszenia.

Jest dość długi i ma długie rękawy, ale idzie skrócić.

Na ile umiem ocenić, materiał ok.

Liczyłem na większe kieszenie i więcej kieszeni, ale jest zaskakująco poręcznie.

• Like 1
Opublikowano
Tak.
Ma szwy podklejone tą śmieszną taśmą, zapewniającą szczelność/nieprzemakalność i to jest spoko, ale też te szwy są w kolorze złotym, co spoko nie jest. Na szczęście nie widać tego, podczas noszenia.
Jest dość długi i ma długie rękawy, ale idzie skrócić.
Na ile umiem ocenić, materiał ok.
Liczyłem na większe kieszenie i więcej kieszeni, ale jest zaskakująco poręcznie.

Dzięki!
Podzielisz się zdjęciami? jak oceniasz system zapięcia z ukrytym paskiem zarówno pod kątem użyteczności jak i estetyki? Nie ukrywam, ze ja nie jestem przekonany co do walorów wizualnych.
Opublikowano

Nie umiem robić takich ładnych zdjęć, na stronie chyba wszystko pokazali.

Co to znaczy system zapięcia z ukrytym paskiem? Jeżeli dobrze rozumiem, o co pytasz, to on nie jest ukryty, tylko przeciągnięty przez połowę płaszcza. Mi to odpowiada, w takim wyeksponowanym mógłbym się źle czuć, bo i to mój pierwszy prawdziwy trencz.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na stronie

https://www.zalando.pl/johnstons-cashmere/

Przecena na kaszmirowe produkty od renomowanego szkockiego producenta Johnston of Elgin. Z kodem ZIMAX15 dodatkowe -15%.

Używam ich produktów od lat i polecam, to oni produkują m.in. szaliki dla Burberry. Szczególnie cena za kaszmirową czapkę ~170 zł (z kodem rabatowym) to znakomity deal. Jest dużo klasycznych kolorów, jak czarny, szary, granatowy, melanże.

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Private White ma słynny płaszcz z Ventile w prawie pełnej rozmiarówce w dwóch mniej typowych, ale wciąż klasycznych kolorach (royal blue i szarobłękitny) w doskonałej cenie 1300 zł z wysyłką.

• Like 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.01.2023 o 10:45, lubo69 napisał:

Private White ma słynny płaszcz z Ventile w prawie pełnej rozmiarówce w dwóch mniej typowych, ale wciąż klasycznych kolorach (royal blue i szarobłękitny) w doskonałej cenie 1300 zł z wysyłką.

Skusiłem się i dostałem rozpruwający się w kilku miejscach płaszcz. Trochę słabo ale rozumiem, zdarza się, mogą wymienić. Ostatecznie ich słaba obsługa sprawiła, że odechciało mi się zostawiać u nich jakiekolwiek pieniądze. Byłem dość pozytywnie nastawiony bo już długo chciałem ich sprawdzić i mocno się rozczarowałem. Anyway dzięki za cynk, możliwość przekonania się na własnej skórze była warta nawet płatnej zwrotnej etykiety ;) 

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Premium nie premium ale na orbans zaczęła się wyprzedaż (coś z angielskej wersji nie działa ja z francuskiej kupiłem) jest sporo rozmiarów w świetnych cenach np szyte po norwesku w oberżynowym kolorze kilka modeli za 117 euro (wysyłka 19). Mam jedne orbansy i za te pieniądze to prawdziwa okazja.

• Like 3
Opublikowano

Kiedyś pisałem że trzeba brać pół rozmiaru mniejsze niż np yanko crockett itp. ale nie wiem czy to nie wynikało z tego że model który kupiłem jest szeroki ma wyższe podbicie i więcej miejsca w nosku (taki bardziej budapesterowy kształt ). Reasumując dziś też kupiłem 8.5 licząc że smuklejszy kształt kopyta sprawi że będzie lepiej pasować niż poprzedni but.

• Like 1