eduardo Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 Ależ zaglądamy Ale rozmiary ograniczają czasem wybór aż nadto. A ja ze swoim 29,4 cm już w ogóle mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Który model czarnych oxfordów będzie najlepszy na własny ślub? To będą moje pierwsze Yanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 3 godziny temu, feriak napisał: Który model czarnych oxfordów będzie najlepszy na własny ślub? To będą moje pierwsze Yanki 272 boxcalf negro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 4 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2018 Panowie szukam od jakiegoś czasu koniakowych brogsów, mniej formalnych najchętniej takich i do jeansów/sztruksów i do spodni wełnianych. Rozważam następujące modele: https://patine.pl/yanko-664y-yes-cuero.html https://patine.pl/yanko-741-cuero.html https://patine.pl/yanko-696y-yes-cuero.html W rachubę wchodzi raczej coś na kopytach w tegości G bo 915 niestety się jakoś super nie dogaduje z moimi stopami. Czy ktoś z Was użytkuje te modele i mógłby podzielić się zdjeciami/ komentarzem z użytkowania? Może macie jakoś inny pomysł na koniakowe brogsy od Patine.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2018 21 minut temu, Budrys napisał: Panowie szukam od jakiegoś czasu koniakowych brogsów, mniej formalnych najchętniej takich i do jeansów/sztruksów i do spodni wełnianych. Rozważam następujące modele: https://patine.pl/yanko-664y-yes-cuero.html https://patine.pl/yanko-741-cuero.html https://patine.pl/yanko-696y-yes-cuero.html W rachubę wchodzi raczej coś na kopytach w tegości G bo 915 niestety się jakoś super nie dogaduje z moimi stopami. Czy ktoś z Was użytkuje te modele i mógłby podzielić się zdjeciami/ komentarzem z użytkowania? Może macie jakoś inny pomysł na koniakowe brogsy od Patine.pl? pierwsze, czyli 664 są świetne. powinieneś być bardzo zadowolony. po pierwszej domówiłem jeszcze 2 inne wersje bo tak je lubię https://blog.patine.pl/wp-content/uploads/2018/03/patineshoes_patinelover_gyw_yanko_664mix_tlb_08.jpg https://blog.patine.pl/wp-content/uploads/2018/03/patineshoes_patinelover_gyw_yanko_664marron_tlb_01.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Dzięki Krzysiek. Zacząłem się jeszcze zastanawiać nad poniższym modelem TLB, aby wycisnąć jeszcze troszkę elegancji z butów, ale o TLB nawet u nas na forum niewiele udało mi się znaleźć. Ktoś może użytkuje? https://patine.pl/tlb-531s-old-england-light-brown.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 Tu masz cały wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 Dzięki Proki. Ten wątek oczywiście cały przeczytałem, ale to jedynie 5 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 @Budrys Troszkę o TLB powinieneś być w stanie poczytać na Styleforum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Jakich wiązań używacie do wysokich botów Yanko? w oryginalnym wiązaniu przejście z oczek na zaczepy jest jakieś takie nijakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Ja wiążę jak na zdjęciu poniżej. Sznurówki wychodzą z dziurek, na skos za jeden haczyk, dookoła łydki i pętelka. Wygodniej niż sznurowane do samej góry, ale trzeba uważać przy ściąganiu żeby haczyki nie złapały zapasu tkaniny (jeśli jest) spodni. I przy zamszu wypada go rozczesywać regularnie, przy licówce nie mam tego problemu. Nic się nie wyciera czy uszkadza. Za to nie lubię oryginalnych sznurówek. Błyskawicznie mi się skręcają i robią "supełki" ze skręceń, wydaje mi się że powinny być troszkę "węższe". Oryginalne poddały się po tygodniu w tamtej parze, zamienniki służą lepiej 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 6 godzin temu, Xune napisał: Bardzo ładne buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Bardzo dziękuję, chociaż tutaj ukłony dla producenta za wykonanie i Patine na sprowadzenie Ja tylko woskiem mażę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majks Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 Cześć Wszystkim, Dołączyłem niedawno do grona posiadaczy Yanko. Generalnie jestem bardzo zadowolony, jest jednak jedna kwestia, która nie daje mi spokoju - łamanie się prawego buta. Jak widać na załączonym zdjęciu, na prawym bucie, powstała nieestetyczna fałda. Lewy but z kolei złamał się bardzo ładnie. Stąd pytanie: czy z prawym butem wszystko jest w porządku od strony technicznej? Model ww. butów to Boots 525Y, kopyto 960 G. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 Mam ten sam model i złamały mi się podobnie do Twojego prawego buta. U mnie jednak powodem raczej jest to, że w podbiciu są one dla mnie za wysokie i skóra ma po prostu za dużo miejsca. Nie przeszkadza mi to, bo z założenia mają to być buty na grubszą skarpetę, więc luz jest potrzebny, ale następne Yanki brałbym w tęgości F.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 @Majks, moim zdaniem jak najbardziej wszystko ok. Skóra to materiał naturalny i nie musi zginąć się idealnie symetrycznie. Zgięcia na Twoich butach są estetyczne. Nic bym z tym nie robił. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 Generalnie ja klękam na prawe kolano i zawsze mam fałdy asymetryczne, bo się but bardziej zgina. Bez podtekstów proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majks Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Dziękuję Panowie za odpowiedzi. Teraz mogę spać (i chodzić w butach) spokojnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 13 godzin temu, Majks napisał: Stąd pytanie: czy z prawym butem wszystko jest w porządku od strony technicznej? Model ww. butów to Boots 525Y, kopyto 960 G. Z góry dziękuję za pomoc! Wszystko wygląda ok. Na początku użytkowania nowej pary butów pewne różnice w wyglądzie będą zawsze występowały. Większość z nas jest praworęczna, albo leworęczna i dominacja sprawności jednej z rąk nikogo nie dziwi. Rzadko jednak zwracmy uwagę na to jak chodzimy. Gdybyśmy się przyjrzeli się temu bliżej, która noga najczęściej przyjmuje rolę wykrocznej - zakrocznej, to może sie okazać, że jeden z butów jest obciążany w całkowicie inny sposób niż drugi, a to musi pozostawić po sobie widoczne ślady. Jeśli rożnice nie wynikają z przesuszenia jednego z butów, wady konstrukcji lub skóry, a w twoim przypadku nic na to nie wskazuje, to po pewnym czasie wszystko się wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Dawno dowiedziono że jak się chodzi to jedna noga zostaje z tyłu. Więc się mniej zużywa. Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakbog Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Rozważam zakup trzewików Yanko i w związku z tym mam dwa pytania: Jak kopyto 915F wypada w porównaniu do kopyta Capital od Loake? Trafiłem na informację, że oba kopyta są dość podobne, jeśli chodzi o dopasowanie, a więc ten sam rozmiar powinien być odpowiedni. Zgadza się to z Waszymi odczuciami? Jak wypadają gumowe podeszwy w butach Yanko w porównaniu z Dainite? Ze zdjęć mam wrażenie, że w przypadku Yanko wypustki nie są aż tak wyraźne jak w podeszwach Dainite. Czy ma to wpływ na przyczepność? Jak wygląda kwestia żywotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 10 godzin temu, Jakbog napisał: Jak kopyto 915F wypada w porównaniu do kopyta Capital od Loake Wg mnie - zupełnie inna bajka. 915 ma o wiele ale to wiele niższe podbicie. U mnie w 915 jeat szerokie V i ciśnie a w capital schodzi się pięknie. Oblozyny się nie schodzą nawet w rozm 8.5 a capital 8 schodzą się do końca. 915 Ciasno obejmuje pięte, capital jest szerszy. 915 ma za to dość duo miejsca w palcach na szerokość. Gdzieś jest mój post o dość dokładnym porównaniu tych kopyt. Capital jest kopytem zdecydowanie obszerniejszym. Dla wyższych podbić. Dla mnie capital 8 pasuje idealnie. 915 ten rozmiar ciśnie na środku stopy, a pół rozm większy z kolei ma za dużo miejsca w palcach. Więc nie można powiedzieć że jak nosisz 8 w capital to bierz 8.5 w 915. Dla mnie - zupełnie inne kopyta. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakbog Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 @Umberto, starałem się przekopać ten wątek, zanim zadałem pytanie, ale widocznie musiałem nie trafić na Twój post. Piszesz o kopycie 915F w półbutach czy w trzewikach? Bo spotkałem się – również w tym wątku – z sytuacją, że osoba, dla której kopyto 915F w półbutach było za smukłe i zwykle wybierała 961, zdecydowała się na wybór trzewików na 915F i była bardzo zadowolona z efektu, ku swojemu zdziwieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Teraz sprawdzałem - to post z 26 marca 2017 w tym wątku. Co prawda porównuję 915 do claridge ale capital jest obszerniejsze jeszcze wg mnie. W półbutach - 915 dla mnie w rozm 8 troche ciasne, 8.5 trochę za dużo miejsca w palcach. W trzewikach to zupełnie co innego. Miałem tylko na przymiarke 915 w trzewikach rozm 8.5 I wydawało mi się że pływam. Możliwe że w trzewikach odchodzi dla mnie główne ograniczenie czyli wysokość podbicia. Choć nie mam jakiegoś wyjątkowo wysokiego. Capital w trzewikach (mam Anglesey i pimlico) jest delikatnie większe niż w półbutach (Buckingham i strand). 915 w trzewikach wydawało mi się dużo większe niż w półbutach ale miałem na nogach tylko chwilę więc ciężko ocenić rzetelnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Co prawda nie mam Capitali ale Yanko 915 wcale nie jest takie smukłe np w porównaniu do Meermina. Ja byłem mocno zaskoczony kupując Yanko (musiałem wziąć o rozmiar mniejsze niż Meerminy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi