Misza Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Wątek jest najprawdopodobniej monitorowany przez przedstawicieli Shoepassion,(...) Bardzo miło mi czytać Wasze wypowiedzi Mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Już znalazłem odpowiedz, http://www.gentlemansgazette.com/shoepassion-double-monk-shoe-review/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Dzień dobry, nie, w żadnym wypadku nie jest to skóra corrected grain.Większość naszych butów wykonana jest ze skóry french calf oraz skór egzotycznych.Tutaj jeden z kolegów napisał ciut więcej na ten temat: http://www.shoepassion.pl/nasze-wartosci/nasze-skory/No jasne, że robię monitoring wątku. Porządek musi być Pozdrawiam,Oliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Czyli full grain? W takim razie ocena butow w linku który przytoczyłem jest nierzetelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Proszę spojrzeć na datę publikacji recenzji (2012 rok). Nie wiem jak było 3 lata temu ale wiem, że obecnie są to wyłącznie skóry full-grain. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Dziękuje za odpowiedz. Oferta w takim razie kusząca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Jeśli będzie miał Pan inne pytanie chętnie odpowiem Pozdrawiam, Oliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Moi drodzy Forumowicze,wiem, że ostatnio nie jesteście bardzo aktywni w temacie SHOEPASSION.com ale jednak wolę dmuchać na zimne Przez kolejne dwa tygodnie nie pojawią się żadne odpowiedzi w temacie ani na prywatne wiadomości.Chociaż bardzo lubię moją prace i SHOEPASSION.com to czas trochę odpocząć i pojechać na wakacje!Wszystkie ważne pytania kierujcie na obslugaklienta@shoepassion.pl Do usłyszenia!Pozdrawiam,Oliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Co prawda wpis z 2010 roku, ale buty nadal są w ofercie, więc może komuś się przyda - test obuwia : http://www.herrenschuhe-test.de/81/shoepassion-modell-561/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Czyli kolejna opinia potwierdzająca dobrą renomę marki. Już zacieram rączki na myśl o planowanej sierpniowej wizycie w Berlinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Te brązowe golfy to moim zdaniem najbardziej udane wizualnie buty SP, przynajmniej wnioskując ze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2015 Monków chyba jeszcze tutaj nie było . Krótko na temat: - skóra jest dość miękka, pierwsza założenie było na pół dnia, bez strat na zdrowiu - kopyto dla mnie jak znalazł, stopę mam ani zbyt szeroką, ani wąską - warto korzystać z obecności Pani Oliwii na forum, duża pomoc w doborze rozmiaru (miarka do wydruku ze strony SP to fajny pomysł, choć u mnie dał wynik tak pomiędzy) Krótko mówiąc jestem zadowolony . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Kupiłem Shoepassion nr 544. Założyłem go może z 10 razy. Nakremowałem w międzyczasie odpowiednim kremem Saphira i napastowałem stosowną pastą. Ale ostatnio zauważyłem takie mikropęknięcia na jednym bucie, jak na załączonym zdjęciu. Mnie się wydaje, że to wada. Miły pan w sklepie Shoepassion poprosił mnie o odesłanie butów celem oględzin i podjęcia decyzji o uznaniu / nieuznaniu reklamacji... Nie bardzo uśmiecha mi się teraz cała procedura reklamacyjna, bo buty chcę używać Powiedzcie, czy to co widać na zdjęciu, to wada? Czy przejmować się tym, czy zapastować i nie reklamować? Wiem, że decyzja należy do mnie, ale chętnie usłyszę Wasze komentarze... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Na pierwszy rzut oka wygląda po prostu jak spękany wosk na powierzchni skóry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Miałem to samo napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Przemyj to renovatorem lub (tylko wtedy ostrożnie, bez silnego tarcia!) renomatem i jeśli to faktycznie był nadmiar wosku, to problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgadzam się, miałem podobne historie na innych butach (na Shoepassion również) tylko bardziej z boku noska i bliżej przeszycia. Czasami miałem wrażenie, że to się dzieje gdy butem o coś się uderzy. Do delikatnego usunięcia wosku można użyć też Tarrago Universal Cleaner. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgadzam się, miałem podobne historie na innych butach (na Shoepassion również) tylko bardziej z boku noska i bliżej przeszycia. Czasami miałem wrażenie, że to się dzieje gdy butem o coś się uderzy. Do delikatnego usunięcia wosku można użyć też Tarrago Universal Cleaner. Miałeś dobre wrażenie, wosk pęka głównie od uderzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Jak oceniacie jakość akcesoriów oferowanych przez shoepasion. Zamierzam odwiedzić ich stacjonarny sklep i pomierzyć. W przypadku zakupu butów myślę o kupnie: 1) Prawideł. Które wybrać? A może kupić z innej firmy? 2) Środki do pielęgnacji obuwia: olej do natłuszczania podeszwy Burgol, środek do czyszczenia butów, VelVel marki Famaco do czyszczenia zamszu, farba do obcasów i podeszw Famaco... 3) Pasty??? Wosk marki Burgol? A może warto wybrać gotowy zestaw? Buty będą brązowe lub ciemno-brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Hmmm, to wyjaśnienie z woskiem o tyle mnie nie przekonuje, że w tym okresie pastę nakładałem może raz. Ale OK, kupię jakiś delikatny środek czyszczący i spróbuję. Dzięki za konsultację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Hmmm, to wyjaśnienie z woskiem o tyle mnie nie przekonuje, że w tym okresie pastę nakładałem może raz. Też bym się skłaniał raczej ku temu, że problem tkwi w skórze, a nie w wosku. Charakterystyczna pajęczynka, często powstaje na czubkach butów, które są wykończone np. woskiem antykującym. Bardzo wątpię, by w tym przypadku, gdzie mamy do czynienia z czarną skórą, było dodatkowo nakładane jakieś grubsze wykończenie woskiem, a jeżeli nawet okazałoby się, że tak, to to niestety musi być on bardzo słabej jakości. edit : wytłumaczeniem może być jeszcze położenie grubej warstwy apretury wykończeniowej, która popękała - jeżeli tak, trzeba usunąć ją z całości butów i wykończyć później skórę kremem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Te buty chyba nie są czarne tylko brązowe, a dokładniej mahoniowe. Jeżeli tak, to mam takie same i są na czubkach wykończone fabryczną patyną, nie umiem powiedzieć dokładnie co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Kluczem do rozwiązania zagadki, tak czy inaczej, będzie użycie jakiegoś cleanera. Wtedy się okaże, czy problem w skórze, czy w jej wykończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 15 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2015 Dzień dobry, dziękuję za Państwa posty mające na celu pomóc Panu Marcinowi.Jednak tak samo jak mój kolega z pracy, obstaje przy stanowisku, że jeśli jest Pan niezadowolony z tych spękań to proszę o przesłanie butów do nas do Berlina. Ze zdjęć jest niestety ciężko wnioskować i dlatego chciałabym aby buty obejrzał jeden z naszych szewców, który ma duże doświadczenie i jego stanowisko będzie dla mnie bardzo pomocne. Oczywiście rozumiem, że jest to strata Pańskiego czasu i w tym czasie nie może Pan użytkować swoich butów ale obawiam się, że jest to jedyne słuszne rozwiązanie żeby wyszedł Pan zadowolony z tej sytuacji. Postaramy się aby cały proces przebiegł jak najszybciej, a Pan będzie na bieżąco informowany.Pozdrawiam,Oliwia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi