Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moi drodzy Forumowicze,

wiem, że ostatnio nie jesteście bardzo aktywni w temacie SHOEPASSION.com ale jednak wolę dmuchać na zimne :)

Przez kolejne dwa tygodnie nie pojawią się żadne odpowiedzi w temacie ani na prywatne wiadomości.

Chociaż bardzo lubię moją prace i SHOEPASSION.com to czas trochę odpocząć i pojechać na wakacje!:)

Wszystkie ważne pytania kierujcie na obslugaklienta@shoepassion.pl 

Do usłyszenia!

Pozdrawiam,
Oliwia

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Monków chyba jeszcze tutaj nie było :-). Krótko na temat:

- skóra jest dość miękka, pierwsza założenie było na pół dnia, bez strat na zdrowiu ;-)

- kopyto dla mnie jak znalazł, stopę mam ani zbyt szeroką, ani wąską

- warto korzystać z obecności Pani Oliwii na forum, duża pomoc w doborze rozmiaru (miarka do wydruku ze strony SP to fajny pomysł, choć u mnie dał wynik tak pomiędzy)

Krótko mówiąc jestem zadowolony :-).

23sgho0.jpg

• Oceniam pozytywnie 5
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem Shoepassion nr 544. Założyłem go może z 10 razy.

Nakremowałem w międzyczasie odpowiednim kremem Saphira i napastowałem stosowną pastą.

Ale ostatnio zauważyłem takie mikropęknięcia na jednym bucie, jak na załączonym zdjęciu.

Mnie się wydaje, że to wada. Miły pan w sklepie Shoepassion poprosił mnie o odesłanie butów celem oględzin i podjęcia decyzji o uznaniu / nieuznaniu reklamacji...

Nie bardzo uśmiecha mi się teraz cała procedura reklamacyjna, bo buty chcę używać :)

Powiedzcie, czy to co widać na zdjęciu, to wada? Czy przejmować się tym, czy zapastować i nie reklamować?

Wiem, że decyzja należy do mnie, ale chętnie usłyszę Wasze komentarze...

Z góry dzięki za pomoc.

post-6205-0-74155700-1429027440_thumb.jp

Opublikowano

Zgadzam się, miałem podobne historie na innych butach (na Shoepassion również) tylko bardziej z boku noska i bliżej przeszycia. Czasami miałem wrażenie, że to się dzieje gdy butem o coś się uderzy. Do delikatnego usunięcia wosku można użyć też Tarrago Universal Cleaner.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zgadzam się, miałem podobne historie na innych butach (na Shoepassion również) tylko bardziej z boku noska i bliżej przeszycia. Czasami miałem wrażenie, że to się dzieje gdy butem o coś się uderzy. Do delikatnego usunięcia wosku można użyć też Tarrago Universal Cleaner.

Miałeś dobre wrażenie, wosk pęka głównie od uderzeń ;)

Opublikowano

Jak oceniacie jakość akcesoriów oferowanych przez shoepasion. Zamierzam odwiedzić ich stacjonarny sklep i pomierzyć. W przypadku zakupu butów myślę o kupnie:

1) Prawideł. Które wybrać? A może kupić z innej firmy?

2) Środki do pielęgnacji obuwia: olej do natłuszczania podeszwy Burgol, środek do czyszczenia butów, VelVel marki Famaco do czyszczenia zamszu, farba do obcasów i podeszw Famaco... 

3) Pasty??? Wosk marki Burgol?

A może warto wybrać gotowy zestaw?

Buty będą brązowe lub ciemno-brązowe.

Opublikowano

Hmmm, to wyjaśnienie z woskiem o tyle mnie nie przekonuje, że w tym okresie pastę nakładałem może raz. 

Ale OK, kupię jakiś delikatny środek czyszczący i spróbuję.

Dzięki za konsultację :)

Opublikowano

Hmmm, to wyjaśnienie z woskiem o tyle mnie nie przekonuje, że w tym okresie pastę nakładałem może raz. 

Też bym się skłaniał raczej ku temu, że problem tkwi w skórze, a nie w wosku. Charakterystyczna pajęczynka, często powstaje na czubkach butów, które są wykończone np. woskiem antykującym. Bardzo wątpię, by w tym przypadku, gdzie mamy do czynienia z czarną skórą, było dodatkowo nakładane jakieś grubsze wykończenie woskiem, a jeżeli nawet okazałoby się, że tak, to to niestety musi być on bardzo słabej jakości.

edit : wytłumaczeniem może być jeszcze położenie grubej warstwy apretury wykończeniowej, która popękała - jeżeli tak, trzeba usunąć ją z całości butów i wykończyć później skórę kremem.

Opublikowano

Te buty chyba nie są czarne tylko brązowe, a dokładniej mahoniowe. Jeżeli tak, to mam takie same i są na czubkach wykończone fabryczną patyną, nie umiem powiedzieć dokładnie co to jest.

Opublikowano

Dzień dobry,

dziękuję za Państwa posty mające na celu pomóc Panu Marcinowi.

Jednak tak samo jak mój kolega z pracy, obstaje przy stanowisku, że jeśli jest Pan niezadowolony z tych spękań to proszę o przesłanie butów do nas do Berlina. Ze zdjęć jest niestety ciężko wnioskować i dlatego chciałabym aby buty obejrzał jeden z naszych szewców, który ma duże doświadczenie i jego stanowisko będzie dla mnie bardzo pomocne. 

Oczywiście rozumiem, że jest to strata Pańskiego czasu i w tym czasie nie może Pan użytkować swoich butów ale obawiam się, że jest to jedyne słuszne rozwiązanie żeby wyszedł Pan zadowolony z tej sytuacji. Postaramy się aby cały proces przebiegł jak najszybciej, a Pan będzie na bieżąco informowany.

Pozdrawiam,
Oliwia

• Oceniam pozytywnie 3