blekit Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Przepraszam za marną jakość, ale nie jestem w stanie samemu zrobić lepszych zdjęć. Moje wrażenia są takie, że także w przypadku marynarkę dłuższych o 1-2 cm byłoby w porządku, ale teraz również jest ok (marynarka kończy się w połowie sylwetki od głowy do stóp). Obie marynarki to modele Havana, odd jackets. Telefon ustawiony był odrobinę poniżej pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Skutecznie podpowie ktoś bardziej doświadczony w "przeróbkach", ale z autopsji wiem, że korekta ramion bywa kosztowna i trudna, więc nie brałbym jej pod uwagę jako rozwiązanie pierwszego wyboru... @Aron Z rozmiaru 48 nie będzie to chyba takie proste, bo brakuje około 5 cm. Trochę dużo na tę metodę. 48 to ilość centymetrów (nie rozmiar), które podał dave8 - to jest za mało. Kolega ma 110 cm w klatce, więc startujemy chyba od rozmiaru 52 lub 54. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 @blekit, sprawdziłem z ciekawości w Paincie i faktyczne, marynarki dzielą Twoją sylwetkę niemal idealnie na pół. Obstawiam, że pozycja górnego guzika, przez ustawienie aparatu, wydaje się być niewłaściwa (za wysoko)? Najbardziej rzuca się to w oczy w tej szarej, inna sprawa, że granatowa sprawia wrażenie dłuższej i z lepiej umiejscowionym guzikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 @wodzu dusza eksperymentatora co do guzika mam wrażenie ze to kwestia perspektywy - trochę za mała odległość od aparatu (ale samowyzwalacz ma swoje limity ) i umiejscowienie go lekko od dołu swoje zrobiły. Przy zdjęciu z szarą jeszcze się dodatkowo odchylilem do tyłu. Marynarki są wymiarowo identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave8 Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 48 to ilość centymetrów (nie rozmiar), które podał dave8 - to jest za mało. Kolega ma 110 cm w klatce, więc startujemy chyba od rozmiaru 52 lub 54. Dokładnie tak. Size advisor pokazuje mi rozmiar 52 jednak to oznacza 47cm w ramionach i nie jestem w stanie tego włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 @dave8: trzeba pamietać, że są różne konstrukcje marynarek - w SuSu większość modeli ma delikatne wypełnienie lub jego całkowity brak. Stąd też istnieje duże prawdopodobieństwo, że rozmiar 54 z 48 cm w ramionach i 118 w klatce (Havana) będzie odpowiedni. Na 52 raczej się nie oglądaj, bo 4 cm różnicy pomiędzy obwodem klatki, a wyrobem to raczej zbyt mało, aby zmieścić koszulę, krawat i czuć się komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 i jeszcze "news" - dwa zdjęcia z trwającego New York Fashion Week, gdzie SuSu zaprezentowało kolekcję AW 2016: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Spodnie jakby dłuższe niż zazwyczaj? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 może zmiana trendów lub wymarźli w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 tu więcej zdjęć AW2016: http://wisdomparliament.com/suitsupply-fallwinter-2016/ http://www.nyunews.com/2016/02/01/suitsupply/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Totalny odwrót od marynarek dwurzędowych, szkoda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Moje wrażenia są takie, że także w przypadku marynarkę dłuższych o 1-2 cm byłoby w porządku, ale teraz również jest ok (marynarka kończy się w połowie sylwetki od głowy do stóp). Obie marynarki to modele Havana, odd jackets. Telefon ustawiony był odrobinę poniżej pasa. Żeby złapać proporcje, trzeba zdjęcia zrobić ze sporej odległości.Te na pewno przekłamują w jakimś stopniu proporcje, co biorę pod uwagę. Jesteś wysoki i masz długie nogi, co powoduje, że krótkie marynarki dobrze pasują do tułowia (zresztą ładnie leżą), być może zakrywają tyłek, ale w sumie wygląda to nie najlepiej. To nie jest tylko kwestia długości, ale i położenia talii (która jest dość wysoko). Wg mnie powinieneś nosić dłuższe marynarki. Porównaj proporcje ze swoich zdjęć (ale takich z większej odległości) ze zdjęciami modeli SS - oni też noszą się krótko, ale tam wszystko gra. Oczywiście nie zamierzam uszczęśliwiać Cię na siłę - jeśli Ci się podoba, jak jest, Twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 mój "faworyt" w następnym sezonie zimowym ma nawet niezłe walory maskujące, bo rozmywa sylwetkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Szykują się świetne marynarki na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Zastanawia odpływ modeli dwurzędowych garniturów jak i marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Pewnie kalkulacja biznesowa. Wszyscy lubią pooglądać, a jak przychodzi do kupowania, to wybierają jednorzędowe (i marynarki, i garnitury) jako bardziej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Oprócz odpływu dwurzędówek, ja zauważam też omijanie odważniejszych wzorów...Do dziś nie mogą przeboleć, że nie skusiłem się na 2 jesienne garnitury z materiałów E. Thomashttp://statics.suitsupply.com/images/products/Suits/large/Suits_Brown_Check_Havana_P3927_Suitsupply_Online_Store_1.jpghttp://statics.suitsupply.com/images/products/Suits/large/Suits_Brown_Check_Havana_P3926_Suitsupply_Online_Store_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Ten drugi był w ofercie rok temu, może trafi do outletu albo pojawi się jeszcze raz za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Takie modele wychodzą w krótkich seriach i może być trudno o outlet. Jednak ten drugi wydaje mi się, że w tym roku w US był oferowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 W Europie wiszą od ponad pół roku 2 ostatnie rozmiary z tego 2giego, ale to tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Ja również zerknąłem jakiś czas temu na outlet i potwierdzam - resztki i bieda, przynajmniej w moim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 W nawiązaniu do letniej kolekcji - podoba mi się lniana dwurzędowa kamizelka. Zastanawiam się jednak do jakiego garnitury/marynarki poza lnianą oczywiście, można założyć taka kamizelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 @Panam: jeśli mowa o tej, to mam wrażenie, że projekt nie zmieścił się w kolekcji zimowej. Na upartego to kolor ziemi - więc beże, zielenie, brązy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Czytając ostatnie wpisy, zastanawiam się czy OUTLet już działa w Polsce i Europie? Gdy otwieram outlet angielski za pomocą VPN oraz polski - otrzymuję info, ze jest niedostepny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Outlet jest zamknięty obecnie - dla obu kontynentów. Brak informacji kiedy będzie otwarty kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi