Panam Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Mierzyłem kilka modeli Hudson i Havana z obecnej kolekcji. Moim zdaniem Hudson jest ewidentnie bardziej dopasowany niż Havana (przynajmniej z bieżącej kolekcji) Również noszę rozmiar 46. Mam w domu marynarkę Havana, która leży dobrze natomiast marynarki Hudson zgodnie z kilkoma postami powyżej będę popuszczał bokami. Hudson ma również węższe rękawy. Moim zdaniem jeśli musisz popuszczać Havanę to Hudson będzie za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Moim zdaniem dopasowanie zależy od rodzaju materiału oraz od konkretnego egzemplarza. Z mojego doświadczenia wynika, że rozmiarówka nie zawsze jest trzymana. Mam kilka marynarek Havana i przy niektóych musiałem wypuszczać materiał bokami, a przy innych nie. Taka sama sytuacja dotyczy rękawów, niektóre muszę poprawić, a inne są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Ot taka ciekawostka, pierwszy od długiego czasu garnitur z materiału wyprodukowanego poza Włochami - irlandzki len. http://eu.suitsupply.com/en/pre-collection/havana-light-brown-herringbone/P4800.html?cgid=pre-collection letnia kolekcja chyba wchodzi pomału tylnymi drzwiami, przez sekcję "WARM WEATHER SELECTION" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 (edytowane) Hmm, chyba zdecyduje się na Hudsona w rozmiarze 48. Zobaczę, jak leży i najwyżej odeślę. Gdy przesyłka dotrze dam znać, jak z mojej strony wygląda sprawa w dopasowaniu Hudson vs. Havana A na marginesie. Czy ktoś z Was posiada może tą marynarkę: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?vpid=C84803 Zastanawia mnie jakość tkaniny i to, czy mocno się gniecie? Edytowane 5 Styczeń 2016 przez mosze link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Mam tą marynarkę kupioną w poprzedniej kolekcji (letniej). Link z historii moich zamówień prowadzi do tej, którą podałeś, dlatego zakładam, że to ta sama marynarka. Dlaczego ma się mocno gnieść? To nie jest len. Jestem bardzo zadowolony z tej marynarki, wyraźna faktura materiału, ładny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Super, dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave8 Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Ma ktoś z was garnitur z materiału wool&silk&linen lub wool&linen ? Interesuje mnie podatność tych tkanin na gniecenie. Jest dużo lepiej niż 100% len? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 nie polecam mieszanki lnu, wełny i jedwabiu, bo są często zbyt delikatne na garnitur - opisywałem ok. sierpnia przygody ze spodniami z SuSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave-8 Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 To co polecasz na lato w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 @dave-8: luźniejsze sploty i mniejsze gramatury wełny i bawełny, len lub mieszanki lnu z wełną (bez jedwabiu) poza tym sam blend wełna/len/jedwab może się trafić przyzwoity, bo stosowane są różne kompozycje, różna technologia, różne pochodzenie surowców - jednak SuSu nie podaje proporcji składów materiałów, a jedynie manufakturę i składniki, stąd trudno jednoznacznie przesądzić o trwałości/nietrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Outlet otwarty. Niestety chyba tylko dla U.S. ... http://dappered.com/2016/01/the-suitsupply-online-outlet-is-back/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 tak, przeglądałem - parę rzeczy z obecnej kolekcji zimowej, trochę z poprzedniej SS2015 i dużo niesprzedanych z ostatniego outletu. Oczywiście stock US, różni się od zapasów UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Jak się dostać? Ja nie dostałem póki co maila, na FB też cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Jak się dostać? Ja nie dostałem póki co maila, na FB też cisza. Na górnym pasku głównej strony SS kliknij na ikonę globusu i wybierz lokalizację USA. Wtedy wejdź w link i wpisz kod. Ale to pozwoli tylko przejrzeć ofertę, bo zakup z konta pl jest chyba niemożliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Jak się dostać? Ja nie dostałem póki co maila, na FB też cisza. Tylko dla US jest, więc i tak nie kupisz. Ale jeżeli chcesz przeglądać na głównej stronie zmień kraj wysyłki na US. tak, przeglądałem - parę rzeczy z obecnej kolekcji zimowej, trochę z poprzedniej SS2015 i dużo niesprzedanych z ostatniego outletu. Oczywiście stock US, różni się od zapasów UE. Ciekawe czy jak otworzą u nas, to będzie inny stock? Np ten niesprzedany w US, czy może stock z EU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Dzięki, po przejrzeniu faktycznie szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 na pewno zapasy z UE, nawet oferta regularna jest inna w US (pod względem dostępnych rozmiarów i cen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 na pewno zapasy z UE, nawet oferta regularna jest inna w US (pod względem dostępnych rozmiarów i cen) Narobiło mi smaka kilka pozycji z bawełny, bo wstyd się przyznać, ale nie mam casualowej granatowej bawełnianej marynarki na wiosnę/lżejszej lato... Ciekawe, kiedy otworzą dla nas. O ile wogóle. Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 A ktoś kojarzy, czy podczas ostatniego outletu były sprzedawane kamizelki? Fakt faktem, szału w ofercie US nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu. akurat w przypadku outletu tak chyba było zawsze. Ja, jeśli się uda, chcę tym razem wypróbować jakąś koszulę i coś z outerwear (najlepiej jakiś macintosh). Ale zobaczymy co się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 W ostatnim chyba jednak można było zwracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Narobiło mi smaka kilka pozycji z bawełny, bo wstyd się przyznać, ale nie mam casualowej granatowej bawełnianej marynarki na wiosnę/lżejszej lato... Ciekawe, kiedy otworzą dla nas. O ile wogóle. Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu. Otwarcie EU nie jest potwierdzone do dziś. Być może w ogóle nie otworzą dwa razy w roku (ostatnie otwarcie było w sierpniu, a poprzednie chyba w grudniu 2014). Info o otwarciu na początku stycznia pochodziło ze źródeł USA, więc być może już się wypełniło. Myślę, żę SuSu nie może sobie pozwolić na sztywne ustalenie terminów otwierania outletów, bo w tym okresie mieliby przestój ze sprzedażą regularnej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 Rok temu outlet został otwarty 15 stycznia. Można sprawdzić u nas na forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 No to nic, tylko trzymać kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2016 No to nic, tylko trzymać kciuki Chyba jednak nie będzie tym razem. ;( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi