Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Mierzyłem kilka modeli Hudson i Havana z obecnej kolekcji. Moim zdaniem Hudson jest ewidentnie bardziej dopasowany niż Havana (przynajmniej z bieżącej kolekcji)

Również noszę rozmiar 46. Mam w domu marynarkę Havana, która leży dobrze natomiast marynarki Hudson zgodnie z kilkoma postami powyżej będę popuszczał bokami. Hudson ma również węższe rękawy.

Moim  zdaniem jeśli musisz popuszczać Havanę to Hudson będzie za mały.

Moim zdaniem dopasowanie zależy od rodzaju materiału oraz od konkretnego egzemplarza. Z mojego doświadczenia wynika, że rozmiarówka nie zawsze jest trzymana. Mam kilka marynarek Havana i przy niektóych musiałem wypuszczać materiał bokami, a przy innych nie. Taka sama sytuacja dotyczy rękawów, niektóre muszę poprawić, a inne są dobre.

Ot taka ciekawostka, pierwszy od długiego czasu garnitur z materiału wyprodukowanego poza Włochami - irlandzki len. 

http://eu.suitsupply.com/en/pre-collection/havana-light-brown-herringbone/P4800.html?cgid=pre-collection

letnia kolekcja chyba wchodzi pomału tylnymi drzwiami, przez sekcję "WARM WEATHER SELECTION"

Hmm, chyba zdecyduje się na Hudsona w rozmiarze 48. Zobaczę, jak leży i najwyżej odeślę. Gdy przesyłka dotrze dam znać, jak z mojej strony wygląda sprawa w dopasowaniu Hudson vs. Havana :)

A na marginesie. Czy ktoś z Was posiada może tą marynarkę:

http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?vpid=C84803

Zastanawia mnie jakość tkaniny i to, czy mocno się gniecie?

Edytowane przez mosze
link

Mam tą marynarkę kupioną w poprzedniej kolekcji (letniej). Link z historii moich zamówień prowadzi do tej, którą podałeś, dlatego zakładam, że to ta sama marynarka. Dlaczego ma się mocno gnieść? To nie jest len. Jestem bardzo zadowolony z tej marynarki, wyraźna faktura materiału, ładny kolor.

@dave-8: luźniejsze sploty i mniejsze gramatury wełny i bawełny, len lub mieszanki lnu z wełną (bez jedwabiu) 

poza tym sam blend wełna/len/jedwab może się trafić przyzwoity, bo stosowane są różne kompozycje, różna technologia, różne pochodzenie surowców - jednak SuSu nie podaje proporcji składów materiałów, a jedynie manufakturę i składniki, stąd trudno jednoznacznie przesądzić o trwałości/nietrwałości 

Jak się dostać? Ja nie dostałem póki co maila, na FB też cisza.

Tylko dla US jest, więc i tak nie kupisz. Ale jeżeli chcesz przeglądać na głównej stronie zmień kraj wysyłki na US.

tak, przeglądałem - parę rzeczy z obecnej kolekcji zimowej, trochę z poprzedniej SS2015 i dużo niesprzedanych z ostatniego outletu.

Oczywiście stock US, różni się od zapasów UE.

Ciekawe czy jak otworzą u nas, to będzie inny stock? Np ten niesprzedany w US, czy może stock z EU.

na pewno zapasy z UE, nawet oferta regularna jest inna w US (pod względem dostępnych rozmiarów i cen)

Narobiło mi smaka kilka pozycji z bawełny, bo wstyd się przyznać, ale nie mam casualowej granatowej bawełnianej marynarki na wiosnę/lżejszej lato...

Ciekawe, kiedy otworzą dla nas. O ile wogóle.

Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu.

Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu.

akurat w przypadku outletu tak chyba było zawsze.

Ja, jeśli się uda, chcę tym razem wypróbować jakąś koszulę i coś z outerwear (najlepiej jakiś macintosh). Ale zobaczymy co się trafi :)

Narobiło mi smaka kilka pozycji z bawełny, bo wstyd się przyznać, ale nie mam casualowej granatowej bawełnianej marynarki na wiosnę/lżejszej lato...

Ciekawe, kiedy otworzą dla nas. O ile wogóle.

Otwarcie EU nie jest potwierdzone do dziś. Być może w ogóle nie otworzą dwa razy w roku (ostatnie otwarcie było w sierpniu, a poprzednie chyba w grudniu 2014). Info o otwarciu na początku stycznia pochodziło ze źródeł USA, więc być może już się wypełniło. Myślę, żę SuSu nie może sobie pozwolić na sztywne ustalenie terminów otwierania outletów, bo w tym okresie mieliby przestój ze sprzedażą regularnej kolekcji.