Michał-91 Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Tak, to rozmiar 46. Marszczenie spodni jest efektem chyba właśnie zbyt wysokiego ich założenia, są trochę ciasne w pasie i nie na każdej wysokości udaje się je zapiąć.Jak wciągnę brzuch i uda mi się je zapiąć trochę niżej to marszczenie odrobinę znika. Myślałem, żeby je poszerzyć i wszyć guziki do szelek, ale pytanie co z górą, bo już powoli mam dosyć, nie wiem teraz na co miałbym wymieniać, a zostało 20 dni do wydarzenia, na które ten garnitur jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Panowie, materiał na poszerzenie spodni w pasie znajduje sie w tylnej części pasa? Chce oddać je do poszerzenia i chciałbym naprowadzić krawcową. I czy można to sknocić, czy jest to raczej prosta przeróbka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 @michasacuer - sknocić można wszystko, ale krawcowa, która samodzielnie nie upora się z problemem skąd wziąć naddatek na poszerzenie, powinna być wymazana z pamięci. Zapas najczęściej znajduje się z tyłu, ale nie jest to wyłączna reguła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 U żadnej jeszcze nie byłem z garniturem, ale wolałbym naprowadzić na właściwą drogę ogólnie czy taka przeróbka wymaga wielkich umiejętności? Szkoda by było wydanych pieniędzy a nic innego nie robiłem oprócz taliowania czy skracania nogawek/rękawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 @michasacuer - sam przyznajesz, że nie masz pojęcia o sprawie - więc zostaw to komuś, kto się tym zawodowo trudni, kogo nie trzeba naprowadzać - aby "ślepy nie wiódł kulawego" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 A czy już może coś wiadomo o tej polskiej wersji SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Panowie, czy posiadał ktoś płaszcz SuSu (bądź innej firmy) z włosia wielbłąda? Interesuje mnie ten płaszcz i ciekawi mnie jak znosi temperatury naszej polskiej zimy? Domyślam się, że na -15 stopni może być mało, ale jak to wygląda przy lekkim mrozie (np. z dodatkową ciepłą warstwą pod spodem) ? I ogólnie - jak wypada camel przy kaszmirze jeśli chodzi o komfort termiczny? http://eu.suitsupply.com/en/coats/light-brown-overcoat/J407.html?cgid=Coats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 22 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2015 http://eu.suitsupply.com/en/coats/jort-blue-plain-jacket/C878.html?cgid=CoatsCo sądzicie ? Wartę cenny .? Na zimę Ciepła czy raczej nie bardzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 A czy już może coś wiadomo o tej polskiej wersji SuSu? Jeśli mówimy o tych samych "doniesieniach", to był "fejk"/czyjeś przejęzyczenie (chodziło wówczas o Shoe Passion) Na nic takiego się nie zanosi niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Jeśli mówimy o tych samych "doniesieniach", to był "fejk"/czyjeś przejęzyczenie (chodziło wówczas o Shoe Passion) Na nic takiego się nie zanosi niestety Polska wersja sklepu internetowego chyba jednak się wkrótce pojawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Małe spostrzeżenie w kwestii obsługi SuitSupply. Chciałem kupić marynarkę, która była dostępna w przedsprzedaży (wysyłka 23 października). Zdecydowałem, że poczekam, do momentu gdy będzie dostępna od ręki. 20 października zauważyłem, że mój rozmiar został wykupiony w ramach przedsprzedaży, więc zapytałem, czy marynarka będzie ponownie dostępna. Dostałem informację, że nie ma już zamówień i marynarki nie będzie. Prawie zamówiłem coś innego z czego byłbym mniej zadowolony. Prawie, bo miałem przeczucie, żeby poczekać. Po kilku godzinach, 22 października, marynarka pojawiła się w ofercie, dostępna od ręki, w pełnej rozmiarówce. Chyba mają tam zamieszanie, albo nie wiedzą, że produkty są do nich w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 @Aron: we wszystkich rozmiarach, czy w Twoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie. 22 października rano była w przedsprzedaży - zostało niewiele rozmiarów. Po południu dostępna była od ręki w pełnej rozmiarówce. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-grey-plain/C917.html EDIT: @Hargin Jak skończył się Twój przypadek z reklamacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Dostałem 30% rabatu na kolejny garnitur (efektywnie wyszło jeszcze lepiej, bo wyszło ostatecznie 50%) + koszula gratis (129€). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Pisałeś jeszcze, że wybrałeś jakiś garnitur chcąc wykorzystać ten rabat. SuSu natomiast próbowało wysłać Ci inny garnitur chyba. Dostałeś ostatecznie te produkty, które wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Tak było Dali mi upust na dowolny garnitur, ale sugerowali (dodając do zamówienia) określone modele. Jednoznacznie zaparłem się przed takimi pomysłami, ale mój pierwszy "wybór" okazał się być niedostępny (mój rozmiar znikł w czasie ich reakcji na korespondencję - i nie pojawił już się). Jako, że zdążyłem za niego zapłacić, to rabat 30% był liczony od jego ceny. Ostatecznie wybrałem garnitur z lini RED, który był droższy - stąd ostateczny rabat sięgnął 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Dla mnie garnitur byl ściągany ze sklepu. Tak samo po krótkiej korespondencji w live chacie inny rozmiar został wysłany tego samego dnia, kiedy to oddałem wcześniejszy garnitur do acces pointu UPS'u. Obsluga na duży plus dla nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 SS będzie jeszcze miało w tym roku jakiś inny, nowy asortyment flanelowych garniturów, czy pokazali już wszystko na sezon jesień/zima? Nada się ten garnitur do zdekompletowania i łączenia z granatową, gładką flanelą? http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-grey-check/P4755.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadrian Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Z moich informacji wynika że niektóre starsze modele które miały "branie", będą ponownie dostępne w sprzedaży gdzieś na przełomie listopada/grudnia. Co do nowych, że faktycznie nowych - nic mi wiadomo, gdyż nie pytałem się Tak w ogóle: https://www.youtube.com/watch?v=w2Lp5296W6Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Rozmawiałem z obsługą sklepu w zeszłym tygodniu zadając właśnie takie pytanie. Powiedzieli mi tylko, że nowe produkty będą, ale nie wiadomo kiedy. Z moich doświadczeń wynika, że albo nie są chętni do udzielania takich informacji, ale jeżeli już coś powiedzą, to odpowiedź jest mało precyzyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Jakiś czas temu rozmawiałem z jednym z konsultantów i zapewniał mnie, że w połowie października będzie duża dostawa. Wczoraj zapytałem czy wtedy miał na myśli kolekcje Jort. Powiedział, że tak i że nie będą mieć już na razie Havany, Hudsona i Lazio. Dziś pomyślałem, że upewnię się i zapytam jeszcze raz innego konsultanta. Powiedział, że będą dostępne nowe Havany, Hudsony i Lazio ale nie wie czy za tydzień czy za miesiąc. Nie rozumiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Pewnie chodzi o to, żeby kupować to co jest, a jak spodoba się coś z nowych dostaw, to żeby dalej kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Pewnie taki jest zamysł. Każdy konsultant mówi co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Właśnie przyszła mi Havana, która również zamówił @Aron tj. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-grey-plain/C917.html Muszę powiedzieć, że jest to marynarka, która aż się prosi o zestawy koordynowane i poziom jej uniwersalności jest ogromny. Dodatkowo jest bardzo miła i gładka w dotyku. Jutro idzie do krawcowej na tradycyjne skrócenie rękawów, a potem postaram się wrzucić jej zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Lepiej pytać kilka razy albo nie tylko na czacie, ale też mailem. Kilka postów wyżej opisałem jakie odpowiedzi otrzymywałem w kwestii dostępności marynarki. Kilka dni później pytałem o model spodni, będących częścią garnituru Hudson. Na czacie dowiedziałem się, że Porto, a za pomocą maila, że Brescia. Raczej ta druga odpowiedź jest prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi