Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, miałem okazję dziś mierzyć garnitur Lazio. Ogólnie pasował nieźle, ale nurtuje mnie marynarka - mam wrażenie, że jest trochę przyciasna w talii i nieładnie rozchodzi się na boki.

Zrobiłem na szybcika zdjęcia, ale niestety bardzo się spieszyłem (wskoczyłem w nią prosto jeansów) i wyszło jak wyszło, również pod względem jakości zdjęć; jednak co najważniejsze chyba widać.
Moglibyście rzucić okiem? Czy powinienem spróbować rozmiaru większego lub jakiegoś mniej dopasowanego kroju?

zdjęcia:

http://imgur.com/a/cXbKb

Hudson i Havana z kolekcji letniej wymiarowo są niemalże identyczne jeżeli chodzi o marynarki. Lazio zawsze było jednym z bardziej wytaliowanych krojów. Napoli miało być tym bardziej obszernym, może coś się zmieniło, nigdy nie interesowałem się bliżej tym stylem.

Co do trenczy, to dla mnie bardziej od materiału istotną jest stylistyka. Jestem pewien, że SS miał w ofercie płaszcz w tym stylu - z paskiem, pagonami. Tyle że był jednorzedowy w odróżnieniu od najbardziej klasycznej wersji AFAIR. Materiału nie pomnę.

Za dużo tych krojów produkują, strasznie namieszane.

Na początku się tak może wydawać, ale gdy poświęcisz chwilę czasu, to szybko się zorientujesz czym się kroje różnią. Posiadają szczegółowe opisy, choć czasami różnice są subtelne. Szybko też wyeliminujesz niektóre kroje ze względu na rozmiarówkę, cenę, czy właśnie detale.

Czy dobrze rozumiem, że jeśli marynarka jest dobra w ramionach, natomiast za wąska w talii to znaczy, że dany krój nie jest dla mnie?

Z tego co się orientuję to raczej nie zwęża się marynarki w ramionach więc rozmiar większy odpada. Nie wiem jak wygląda kwestia z poszerzaniem w talii?

Najprostszą możliwością "poszerzenia" w talii jest przesunięcie guzika. To zadziała, jeżeli marynarka jest nieznacznie za wąska. Ostatnio poszerzałem marynarkę SuSu poprzez wypuszczenie materiału, którego był zapas w szwie na plecach. Była to marynarka bez podszewki więc było widać szwy. Nie wiem czy wszystkie ich marynarki mają taki zapas.

• Oceniam pozytywnie 1

Nie pamiętam dokładnie, może po 1,5 - 2 cm z każdej strony szwu. W marynarkach bez podszewki są zapasy pewnie po to, żeby wszystko estetycznie wyglądało. Marynarka została poszerzona o ok 2 cm, dodatkowo krawcowa przesunęła guziki. Jeżeli chcesz wypuścić materiał ze szwów, to musisz iść do krawca, żeby określił, czy wystarczy mu materiału na ponowne wykończenie.