Servetch Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Nie trencze, a typu Macintosh zdaje sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Trencze tez widziałem. Może to było rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaper Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Panowie, miałem okazję dziś mierzyć garnitur Lazio. Ogólnie pasował nieźle, ale nurtuje mnie marynarka - mam wrażenie, że jest trochę przyciasna w talii i nieładnie rozchodzi się na boki. Zrobiłem na szybcika zdjęcia, ale niestety bardzo się spieszyłem (wskoczyłem w nią prosto jeansów) i wyszło jak wyszło, również pod względem jakości zdjęć; jednak co najważniejsze chyba widać.Moglibyście rzucić okiem? Czy powinienem spróbować rozmiaru większego lub jakiegoś mniej dopasowanego kroju? zdjęcia: http://imgur.com/a/cXbKb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 To Lazio jest faktycznie za wąskie w talii, a większy rozmiar może być zbyt szeroki w ramionach. Chyba inny krój będzie lepszy - choć trudno podpowiedzieć konkretny. Wszystkie są obecnie mocno taliowane - a Lazio uchodzi raczej, za ten mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 @Hargin - czym charakteryzuje się Napoli w stosunku do Lazio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Kiedyś Napoli było dość luźne, teraz zmienili wykrój - jest mocno rozbudowane w ramionach, a wąskie w talii (skorygowałem post w międzyczasie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Za dużo tych krojów produkują, strasznie namieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Powinien być jeden. Najlepiej jakby robili tylko jeden model w jednym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Jeden może nie ale generalnie ciężko się w tym połapać, zwłaszcza jeśli można dokonać zakupu tylko wysyłkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Dlatego lepiej, żeby był jeden. Zamawiasz, jak nie pasuje to zwracasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Dlatego przy każdym kroju masz podane wymiary z dokładnością do milimetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgadza się, jednak przekonałem się, że nie do końca się to sprawdza. Havana i Hudson mają takie same wymiary i teoretycznie powinny być takie same. W rzeczywistości są jednak diametralnie różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Ciekawe spostrzeżenie, dla mnie różnią się głównie stylistyką. Hudson jest odrobinę ciaśniejszy, ale odrobinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Trencze tez widziałem. Może to było rok temu. W sezonie letnim nie mają trenczy, tylko płaszcze z lnu... Dla mnie to jakieś dziwactwo. Chodziło mi o klasyczne trencze z bawełny, najlepiej gabardyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Hudson i Havana z kolekcji letniej wymiarowo są niemalże identyczne jeżeli chodzi o marynarki. Lazio zawsze było jednym z bardziej wytaliowanych krojów. Napoli miało być tym bardziej obszernym, może coś się zmieniło, nigdy nie interesowałem się bliżej tym stylem. Co do trenczy, to dla mnie bardziej od materiału istotną jest stylistyka. Jestem pewien, że SS miał w ofercie płaszcz w tym stylu - z paskiem, pagonami. Tyle że był jednorzedowy w odróżnieniu od najbardziej klasycznej wersji AFAIR. Materiału nie pomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Za dużo tych krojów produkują, strasznie namieszane. Na początku się tak może wydawać, ale gdy poświęcisz chwilę czasu, to szybko się zorientujesz czym się kroje różnią. Posiadają szczegółowe opisy, choć czasami różnice są subtelne. Szybko też wyeliminujesz niektóre kroje ze względu na rozmiarówkę, cenę, czy właśnie detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Czy dobrze rozumiem, że jeśli marynarka jest dobra w ramionach, natomiast za wąska w talii to znaczy, że dany krój nie jest dla mnie? Z tego co się orientuję to raczej nie zwęża się marynarki w ramionach więc rozmiar większy odpada. Nie wiem jak wygląda kwestia z poszerzaniem w talii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Najprostszą możliwością "poszerzenia" w talii jest przesunięcie guzika. To zadziała, jeżeli marynarka jest nieznacznie za wąska. Ostatnio poszerzałem marynarkę SuSu poprzez wypuszczenie materiału, którego był zapas w szwie na plecach. Była to marynarka bez podszewki więc było widać szwy. Nie wiem czy wszystkie ich marynarki mają taki zapas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Nie ma żadnego śladu po tym zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Nie ma, marynarka jest wykonana z dość grubej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Napisz proszę jeszcze jak duży był zapas materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Nie pamiętam dokładnie, może po 1,5 - 2 cm z każdej strony szwu. W marynarkach bez podszewki są zapasy pewnie po to, żeby wszystko estetycznie wyglądało. Marynarka została poszerzona o ok 2 cm, dodatkowo krawcowa przesunęła guziki. Jeżeli chcesz wypuścić materiał ze szwów, to musisz iść do krawca, żeby określił, czy wystarczy mu materiału na ponowne wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Dziękuję za informację. Dziś przed południem dotarły do mnie garnitury zamawiane w poniedziałek koło godziny 12. Sprawnie im to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Z moich doświadczeń wynika, że zapas w SuSu umożliwia na poszerzenie obwodu do max. 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Wydaje mi się, że to sporo, praktycznie jeden rozmiar. Dobra wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi