Hargin Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 SS zaczęło oferować jeden model w kroju Havana, gdzie możemy wybrać osobno rozmiar spodni i marynarki. Oczywiście już trochę przebrane rozmiary. http://eu.suitsupply.com/en/suits/c4760-separates/C4760-S.html?q=separates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Przedsprzedaż nowej kolekcji http://eu.suitsupply.com/en/campaign?c=preorder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Przedsprzedaż nowej kolekcji Najlepszą kamizelkę wymiotło w 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Zauważyłem też, że marynarki Hudson w tej kolekcji nie są na pełnej podszewce. Ciekawe dlaczego. Model staje się bardzo podobny do Havany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Jak to jest najciekawsza cześć kolekcji to Panowie bez szału nie sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Jak to jest najciekawsza cześć kolekcji to Panowie bez szału nie sądzicie ? Szał jest od lat, porównując do naszego rynku. Jakich rewolucji się spodziewałeś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Ja bym poczekał z oceną do września. W letniej zapowiedzi kolekcji też nie było szału. Odbiór będzie lepszy jak się upały skończą. Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Na przekór naturze Problem z pre-season jest taki, że nie wszystkie modele wracają od razu do regularnej kolekcji. Więc jak się coś podoba i żyć nie daje, to lepiej kupić teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Czy to znaczy, że pre-season jest jakby oddzielną kolekcją? Zrozumiałem, że jest to część nowej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Czy to znaczy, że pre-season jest jakby oddzielną kolekcją? Zrozumiałem, że jest to część nowej kolekcji. Podejrzewam, że to ostateczna próbka kierunku w jakim iść. Taki test przed zleceniem produkcji na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 W letniej kolekcji odnotowałem taki przypadek, że garnitur, który kupiłem na etapie pre-season pojawił się ponownie w miesiąc po ogłoszeniu właściwej kolekcji SS2015. @Whitesnake - myślisz, że byliby w stanie zmienić plany co do kolekcji w ciągu miesiąca? Mi wydaje się to mało prawdopodobne. Te modele, które dobrze rozejdą się zapowiedzi wrócą pewnie do regularnej kolekcji. Jednak reszta już musi być gotowa, uszyta i płynie statkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 @Whitesnake - myślisz, że byliby w stanie zmienić plany co do kolekcji w ciągu miesiąca? Kiedyś to trwało miesiące, a dzisiaj wystarczą dwa tygodnie od projektu, do zapełnienia sklepów w całej Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Kiedyś to trwało miesiące, a dzisiaj wystarczą dwa tygodnie od projektu, do zapełnienia sklepów w całej Europie. Wierzę w potęgę nowoczesnej logistyki, just-in-time itp., ale to mi się wydaje zupełnie nieprawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Zwróćcie uwagę na to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Wierzę w potęgę nowoczesnej logistyki, just-in-time itp., ale to mi się wydaje zupełnie nieprawdopodobne. Nie róbmy off-top'a. Polecam poczytać o koncepcji "fast fashion" w wykonaniu choćby Zary. To jest nieprawdopodobne, dlatego tak świetnie działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 @Whitesnake - w porównaniu SuSu z Inditexem to należałoby napisać "aż ZARY". Nie ta skala biznesu. Weź pod uwagę konieczność przygotowania całej kampanii, a zdjęcia do niej już są wykonane, czym SuSu chwaliło się na portalach społecznościowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 To nie offtop, nadal rozmawiamy o SuSu i ich przedsprzedaży. Cudów nie ma, statki nadal potrzebują 4-6 tygodni by dostarczyć towary z Chin do Europy, tkaniny trzeba zamawiać z wyprzedzeniem, etc, etc. . W skrócie: branżowa średnia "od pomysłu do przemysłu", czy od projektu do półki sklepowej to ok. 6 miesięcy, sądzę że Suit Supply za bardzo od niej nie odbiega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 No własnie, logistyka to nie problem, bo można wysłać nawet Drimlajnerem, ale kontraktacji kolekcji tkanin się nie przeskoczy (no chyba, że to jakieś całosezonowe klasyki, ale takich SS raczej nie używa), a ta była wykonana co najmniej osiem miesięcy temu. W tak dużych firmach rozpoczynają się już prace nad kolekcją jesień-zima 2016. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Ja bym poczekał z oceną do września. W letniej zapowiedzi kolekcji też nie było szału. Odbiór będzie lepszy jak się upały skończą. Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? ja wiem Ja! W moim rozmiarze jak Havana czy Hudson sie wyprzeda to nie ma powrotu. Lekcje z poprzednich kolekcji odrobione Kraty sa swietne! Jak dla mnie super zapowiedz. jest przynajmniej 3-4 rzeczy ktore bardzo mi sie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Ja! W moim rozmiarze jak Havana czy Hudson sie wyprzeda to nie ma powrotu. Lekcje z poprzednich kolekcji odrobione Kraty sa swietne! Jak dla mnie super zapowiedz. jest przynajmniej 3-4 rzeczy ktore bardzo mi sie podobaja Też odrobiłem lekcje , nie ma na co czekać. I tak się spóźniłem i niektórych rzeczy, jak kamizelek, nie ma już w moim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 No własnie, logistyka to nie problem, bo można wysłać nawet Drimlajnerem, ale kontraktacji kolekcji tkanin się nie przeskoczy (no chyba, że to jakieś całosezonowe klasyki, ale takich SS raczej nie używa), a ta była wykonana co najmniej osiem miesięcy temu. W tak dużych firmach rozpoczynają się już prace nad kolekcją jesień-zima 2016. Zapewniam, że to bardzo prymitywny model współpracy. Polecam nie sugerować się zasadami na jakich pracują nasze firmy i spora cześć firm europejskich. To jakiś XIX w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Nie rozumiem. Uważasz, że "nowoczesne" firmy jeszcze nie biorą się nawet za projektowanie kolekcji zima 2015, bo czekają jak będzie się sprzedawać kolekcja jesień 2015? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Nie rozumiem. Uważasz, że "nowoczesne" firmy jeszcze nie biorą się nawet za projektowanie kolekcji zima 2015, bo czekają jak będzie się sprzedawać kolekcja jesień 2015? Nie uważam. Odnośnie projektowania zgadzam się całkowicie, dzisiaj projektuje się i testuje cały rok. Także elementy, które mają stanowić zapowiedź przyszłych kolekcji. Nie zgadzam się co do konieczności zamawiania tkanin z takim wyprzedzeniem. Tak postępują nieliczące się maluchy lub firmy tkwiące w starych przyzwyczajeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Nie wiem jak z tkaninami ale samolotami to można sobie wysyłać pojedyncze marynarki a na pewno nie całą kolekcję przy takiej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi