giacco Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Wybaczcie... chciałem napisać ShoePassion, a myślałem o SuitSupply Jakby nie było, to również radosna nowina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 W krajach UE jest najtaniej - bo odpadają koszty celne i ryzyka kursowe (tam gdzie cena podana jest w €). Już dla UK ceny w przeliczeniu do euro prawie się podwajają. Tak samo jest Rosji, Chin czy USA. Stawiam, że produkcja w Chinach nie zmienia kanałów dystrybucji, czyli przez magazyn centralny w Holandii. W sumie nie jest to jakoś szalenie dziwne. Bardziej interesujące jest w przypadku MassimoDutti, gdzie ceny w Hiszpanii i Portugalii są o ok. 30% niższe niż w pozostałych krajach UE. Chyba właśnie jednocześnie wytłumaczyłeś, dlaczego SS nie wchodzi i długo nie wejdzie do Polski Chyba, że wejdziemy do strefy euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 @Odie111, ile cm masz w ramionach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Chodzi Ci o szerokosc jak rozumiem? Edit: Zmierzylem sie dzis wieczorem (majac na sobie koszule - od szwu do szwu) i wyszlo 42 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Hargin - pisałem mojego posta bardziej o Chinach i Rosji, jeżeli chodzi o UK i USA to pewnie Ty masz rację. Zgadzam się, w Chinach IKEA pozycjonuje się jako marka premium (choć już teraz ciut mniej niż kiedyś). Przypuszczalnie taka sama jest polityka SS, zabawne o tyle, że produkcja w przypadku obu marek jest miejscowa. Po wizycie w salonie SS zajęło mi około dwóch godzin znalezienie fabryki w której szyta była marynarka, którą oglądałem. Jeżeli ktoś ma ochotę przekuć taką informację na jakiś biznes w Europie to zapraszam na priv. Inna kwestia - cena nie ma moim zdaniem nic wspólnego z łapówkami, przynajmniej w Szanghaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Czy w tegorocznej kolekcji występują duże różnice w szerokości ramion w stosunku do lat ubiegłych - chodzi mi oczywiście o porównanie pomiędzy takimi samymi rozmiarami poszczególnych modeli? Porównując tabele rozmiarów wydaje mi się, że są średnio o 2 cm szersze w porównaniu z modelami z roku 2013. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 W ramionach nie zauważam żadnej różnicy. Różnice są głownie w obszerności rękawów w bicepse, na czym ucierpiało wysokie wszycie rękawa i w mniejszym taliowaniu. Żałuje tego wysokiego wszycia rękawa, dla mnie był to jeden z najważniejszych wyróżników SuSu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Rękawy są aż tak zauważalnie obszerniejsze? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 SS zaczęło oferować jeden model w kroju Havana, gdzie możemy wybrać osobno rozmiar spodni i marynarki. Oczywiście już trochę przebrane rozmiary. http://eu.suitsupply.com/en/suits/c4760-separates/C4760-S.html?q=separates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Przedsprzedaż nowej kolekcji http://eu.suitsupply.com/en/campaign?c=preorder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Przedsprzedaż nowej kolekcji Najlepszą kamizelkę wymiotło w 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Zauważyłem też, że marynarki Hudson w tej kolekcji nie są na pełnej podszewce. Ciekawe dlaczego. Model staje się bardzo podobny do Havany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Jak to jest najciekawsza cześć kolekcji to Panowie bez szału nie sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Jak to jest najciekawsza cześć kolekcji to Panowie bez szału nie sądzicie ? Szał jest od lat, porównując do naszego rynku. Jakich rewolucji się spodziewałeś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Ja bym poczekał z oceną do września. W letniej zapowiedzi kolekcji też nie było szału. Odbiór będzie lepszy jak się upały skończą. Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Na przekór naturze Problem z pre-season jest taki, że nie wszystkie modele wracają od razu do regularnej kolekcji. Więc jak się coś podoba i żyć nie daje, to lepiej kupić teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Czy to znaczy, że pre-season jest jakby oddzielną kolekcją? Zrozumiałem, że jest to część nowej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Czy to znaczy, że pre-season jest jakby oddzielną kolekcją? Zrozumiałem, że jest to część nowej kolekcji. Podejrzewam, że to ostateczna próbka kierunku w jakim iść. Taki test przed zleceniem produkcji na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 W letniej kolekcji odnotowałem taki przypadek, że garnitur, który kupiłem na etapie pre-season pojawił się ponownie w miesiąc po ogłoszeniu właściwej kolekcji SS2015. @Whitesnake - myślisz, że byliby w stanie zmienić plany co do kolekcji w ciągu miesiąca? Mi wydaje się to mało prawdopodobne. Te modele, które dobrze rozejdą się zapowiedzi wrócą pewnie do regularnej kolekcji. Jednak reszta już musi być gotowa, uszyta i płynie statkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 @Whitesnake - myślisz, że byliby w stanie zmienić plany co do kolekcji w ciągu miesiąca? Kiedyś to trwało miesiące, a dzisiaj wystarczą dwa tygodnie od projektu, do zapełnienia sklepów w całej Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Kiedyś to trwało miesiące, a dzisiaj wystarczą dwa tygodnie od projektu, do zapełnienia sklepów w całej Europie. Wierzę w potęgę nowoczesnej logistyki, just-in-time itp., ale to mi się wydaje zupełnie nieprawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Zwróćcie uwagę na to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Wierzę w potęgę nowoczesnej logistyki, just-in-time itp., ale to mi się wydaje zupełnie nieprawdopodobne. Nie róbmy off-top'a. Polecam poczytać o koncepcji "fast fashion" w wykonaniu choćby Zary. To jest nieprawdopodobne, dlatego tak świetnie działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 @Whitesnake - w porównaniu SuSu z Inditexem to należałoby napisać "aż ZARY". Nie ta skala biznesu. Weź pod uwagę konieczność przygotowania całej kampanii, a zdjęcia do niej już są wykonane, czym SuSu chwaliło się na portalach społecznościowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi