Wodzu Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Jeśli planujesz nosić na marynarkę, to z moich doświadczeń wynika, że rozmiar większy niż marynarka. Nie wiem, jak z obecnymi krojami SuitSupply, moje doświadczenia są sprzed 5 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Ja słyszałem, że taki sam. Płaszcze kupuję w tym samym rozmiarze. Może to zależeć od samej marynarki, gruba czy cienka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Godzinę temu, Szydlowsky napisał: Jakie macie doświadczenia z płaszczami SS , lepiej wziąć ten sam rozmiar co marynarki czy jednak rozmiar większy ? Havanę noszę w rozmiarze 52 Normalnie mój rozmiar to coś między 46 a 48 (46 potrafi być zbyt wąskie w klatce). Mam parkę i płaszcz raglanowy w rozmiarze 46 i pod obydwa wchodzą marynary. Ale tutaj dużo zależy od kroju danego płaszcza. Pamiętam, jak zamówiłem w tamtym roku 3 różna płaszcze na próbę, 1 raglan, który został i 2 dwurzędowe. Różnica między tymi dwurzędowymi była dość spora, bo jeden leżał normalnie i zostawał luz, drugi był dość ciasny. Mam gdzieś nawet fotki jakbyś chciał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Myślałem o tym płaszczu , są dostępne oba rozmiary ale wolałbym zamówić jeden 😉 https://www.svcgnhanvan.com/hot/mid-blue-herringbone-overcoat-men-suitsupply-coats-vests/ Planuje nosić z marynarką / garniturem , ewentualnie cieplejszym swetrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wianek Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Płaszcze i garnitury w cenie koszul? Co to za sklep? Svcgnhanvan.com? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 9 minut temu, Wianek napisał: Płaszcze i garnitury w cenie koszul? Co to za sklep? Svcgnhanvan.com? to tylko link do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 10 godzin temu, Szydlowsky napisał: Myślałem o tym płaszczu , są dostępne oba rozmiary ale wolałbym zamówić jeden 😉 https://www.svcgnhanvan.com/hot/mid-blue-herringbone-overcoat-men-suitsupply-coats-vests/ Planuje nosić z marynarką / garniturem , ewentualnie cieplejszym swetrem Nie umiem Ci pomóc z twoim pytaniem. Brązowy był ok, Taupe był ciasny, nawet sobie zdjęć nie zrobiłem, bo od razu odpadł. Z tego co pamiętam to teoretycznie krój powinien być ten sam, tylko materiał inny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Ja ostatnio kupiłem w Otrium płaszcz w rozmiarze 56. Noszę marynarki 54. Płaszcz jest trochę za duży, nawet na marynarkę. Wziąłem rozmiar 56 gdyż tylko taki był dostępny, wygląda na to że 54 byłby akurat. Więc ja bym raczej celował w rozmiar taki jaki nosisz czyli 52. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 Z płaszczami to zależy od fitu. Marynarki noszę rozmiar 52 i te dwurzędowe płaszcze musialbym kupować w rozmiarzd 54. Z kolei płaszcze z pasem bez marynarki pod spodem to spokojnie wejdę w 50 z komfortowym zapasem. Kupiłem sobie ten płaszcz w rozmiarze 52 https://suitsupply.com/en-nl/men/coats/sand-overcoat/J960.html I pod marynarkę jest bardzo git. Także jak szukacie coś do noszenia z marynarką to płaszcze z pasem, jednorzędowe bierzcie w tym samym rozmiarze. Dwurzędowe są bardziej slimowane i lepiej wziąć rozmiar większy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 2 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2023 Orientuje się ktoś ile jest zapasu w rękawach płaszczy SuSu? Względem długości podanych w rozmiarówce potrzebował bym dodatkowo 2-4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 8 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2023 Pierwsze zamówienie w Otr...m i lekka wtopa , zobaczymy jak problem zostanie rozwiązany 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2023 Widocznie ktoś się początkowo bardzo, bardzo ucieszył z zakupu, ale ostatecznie jednak odesłał do sklepu...🤪 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 8 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2023 Dobrze że nie sprawdzałem co to jest 🤣 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2023 Panowie, (kamizelka puchowa) SuitSupply (w Otrium) w rozmiarze M to realnie 48 czy 50? W tabeli M jest na granicy 48 i 50, SuSu używa rozmiarówki liczbowej, ale Otrium literowej i nie wiem, który z tych dwóch rozmiarów ostatecznie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2023 46 minut temu, lubo69 napisał: Panowie, (kamizelka puchowa) SuitSupply (w Otrium) w rozmiarze M to realnie 48 czy 50? W tabeli M jest na granicy 48 i 50, SuSu używa rozmiarówki liczbowej, ale Otrium literowej i nie wiem, który z tych dwóch rozmiarów ostatecznie przyjdzie. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 13 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2023 On 11/12/2023 at 7:58 PM, lubo69 said: Panowie, (kamizelka puchowa) SuitSupply (w Otrium) w rozmiarze M to realnie 48 czy 50? W tabeli M jest na granicy 48 i 50, SuSu używa rozmiarówki liczbowej, ale Otrium literowej i nie wiem, który z tych dwóch rozmiarów ostatecznie przyjdzie. Ja mam jedną kamizelkę puchową z SuSu w rozmiarze M (literowa) i to bardziej takie 46/48. Np swetry ich w rozmiarze M to bardziej 48/50, więc to chyba zależne jest od konkretnego wypustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 13 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2023 Z moich doświadczeń M to ciasnawe 48, L nie sprawdzałem. Kamizelki puchowe w Suitsupply też mają rozmiarówkę literową (przynajmniej te starsze modele, które kupowałem), więc może taki model przyjdzie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Czy Waszym zdaniem takie szare marynarki nie będą wyglądały jak sierota po garniturze? Ta faktura taka delikatna w sumie jest https://www.otrium.pl/product/grey-havana-blazer-3 https://www.otrium.pl/product/dark-grey-havana-blazer Jest przedstawiona w stylizacjach solo, ale ja nie mam pewności... Ewentualnie myślę o tej, ta jako "sierota" na pewno nie będzie: https://www.otrium.pl/product/grey-havana-blazer-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Nie są to sieroty moim zdaniem, żadna z nich, choć być może są / były częścią garniturów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Sama nazwa blazer sugeruje, że są uszyte do noszenia solo, bez pasujących spodni. Czym różnią się od granatowych, że miałby być postrzegane jako sieroty? Make grey great again 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Dzięki. Najbardziej skłaniam się ku pierwszej marynarce, ale nie byłem po prostu pewien czy faktura nie jest zbyt wyraźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 W żadnym przypadku sieroty. Bardzo mi się podobają w takich blazerach doszywane brustasze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 @papiez_ Moje wątpliwości wynikają z tego wątku: (początek w tym poście i cd na następnej stronie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 3 godziny temu, dragonek napisał: @papiez_ Moje wątpliwości wynikają z tego wątku: (początek w tym poście i cd na następnej stronie): Dużo zależy od tego co masz w swojej szafie i jak to skomponujesz z danym blazeren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Pierwsze zamówienie w Otr...m i lekka wtopa , zobaczymy jak problem zostanie rozwiązany Jak się zakończyła historia z tą wada?Zaproponowali jakąś rekompensate czy chociaz odesłanie plus zwrot kosztów wysyłki?Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi