Krzysiek_W Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 10 minut temu, TheMakowski napisał: Czy może ktoś ma ten płaszcz?: https://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=pre_order_coats Ciekaw jestem jak wypada ta wełna, to nie są Chiny? Miałem i odesłałem, dość sztywny, rozmiar havana i lazio mam 46, a ten był dość ciasny. Rozważ OJ Snyder - genialny jest, a cena niewiele wyższa: https://baltzar.com/products/oscar-jacobson/navy-snyder-wool-coat/?country=PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 42 minuty temu, TheMakowski napisał: Ciekaw jestem jak wypada ta wełna, to nie są Chiny? Woven by Longda (Cn). Cn = China Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 20 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2018 Muszę się pochwalić dzisiejszym znaleziskiem w dzielnicowym lumpeksie. Granatowy blazer od SS, zewnętrzne kieszenie jeszcze nie rozprute i na dodatek mój rozmiar. Gdyby nie odpinane guziki w rękawie to bym ją przegapił. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelos Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Koledzy mam pytanie. Mam zamiar kupić garnitur w SS, ale nie do końca jestem pewien ich rozmiarówki dla mojej sylwetki (183cm, 95 kg; dość szeroka klatka piersiowa) W przypadku polskich producentów Vistula, Lancerto mój rozmiar to 182/112/98 ale spodnie są zawsze o rozmiar za duże. Dlatego w moim przypadku najwygodniej dla mnie jest kupować oddzielnie spodnie i marynarkę. I tak dla zestawu Lancerto Bussines Mix noszę marynarkę roz. 182/112 i spodnie roz. 182/96. Czy w takim razie w powinienem zamówić w SS marynarkę roz. 56 i spodnie roz. 54 ? Może ktoś ma podobne doświadczenia z rozmiarówka jest w stanie mi podpowiedzieć ? Poniżej link do garnituru który zamierzam kupić https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana---skomponuj-sam/C4760-S.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Havana&prefn2=size&prefv2=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 25 minut temu, axelos napisał: Koledzy mam pytanie. Mam zamiar kupić garnitur w SS, ale nie do końca jestem pewien ich rozmiarówki dla mojej sylwetki (183cm, 95 kg; dość szeroka klatka piersiowa) W przypadku polskich producentów Vistula, Lancerto mój rozmiar to 182/112/98 ale spodnie są zawsze o rozmiar za duże. Dlatego w moim przypadku najwygodniej dla mnie jest kupować oddzielnie spodnie i marynarkę. I tak dla zestawu Lancerto Bussines Mix noszę marynarkę roz. 182/112 i spodnie roz. 182/96. Czy w takim razie w powinienem zamówić w SS marynarkę roz. 56 i spodnie roz. 54 ? Może ktoś ma podobne doświadczenia z rozmiarówka jest w stanie mi podpowiedzieć ? Poniżej link do garnituru który zamierzam kupić https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana---skomponuj-sam/C4760-S.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Havana&prefn2=size&prefv2=56 Ja bym spróbował całość w rozmiarze 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Godzinę temu, axelos napisał: Może ktoś ma podobne doświadczenia z rozmiarówka jest w stanie mi podpowiedzieć ? Mam ten sam problem ze spodniami u wszystkich producentów, potrzebuję rozmiar mniejsze. Niestety w SuSu też będziesz prawdopodobnie potrzebował mniejszy rozmiar spodni. Na mnie pasują marynarki 182/116. Mierzyłem miesiąc temu w Berlinie w SuSu i rozmiar marynarki 54 był w miarę O.K. trochę w talii na styk, ale spodnie niestety spadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 24 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2018 W dniu 20.08.2018 o 16:49, Nawrot napisał: Muszę się pochwalić dzisiejszym znaleziskiem w dzielnicowym lumpeksie. Granatowy blazer od SS, zewnętrzne kieszenie jeszcze nie rozprute i na dodatek mój rozmiar. Gdyby nie odpinane guziki w rękawie to bym ją przegapił. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie wszystko złoto co się świeci...chociaż w tym wypadku może i tak być bo też się nieźle świeci.... 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 24 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2018 Pozwolę sobie przywitać się na forum i od razu zadać pytanie doświadczonym kolegom Szukam garnituru na ślub i rozważałem różne opcje, aż SuSu wprowadziło możliwość zamówienia dwurzędowej Havany z ciętymi kieszeniami w ramach Made to Order (wszystkie modele z kolekcji regularnej dostępne teraz na stronie mają kieszenie nakładane). Czy Waszym zdaniem taki garnitur to odpowiednia opcja na ślub? Kwestia drugorzędowa to że wszystkie oferowane przez nich tkaniny mają gramaturę max. 260 g i skrętność 110s, czyli parametry idealne do noszenia na co dzień. Pytanie czy na taką okazję nie lepiej zainwestować w garnitur wykonany z nieco bardziej szlachetnych materiałów. Jak wygląda Wasze doświadczenie z SuSu? Polecilibyście na taką okazję? Zdjęcia załączam poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 24 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2018 3 godziny temu, TomiW01 napisał: Nie wszystko złoto co się świeci...chociaż w tym wypadku może i tak być bo też się nieźle świeci.... 😀 Wiedziałem, że ktoś to zauważy, sam zresztą się zdziwiłem jak wstawiałem zdjęcie, bo na żywo tak to nie wyglądało (szczerze mówiąc na żywo nie widziałem nic). Jutro odbieram ją z pralni chemicznej, zobaczymy jak to będzie ponownie wyglądało w obiektywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 24 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2018 @me.spoke Jak dla mnie nadaje się ten garnitur jak najbardziej, choć ja celowałbym w granat jednak, ale to kwestia osobistych upodobań. Możesz wybrać ten nieco szlachetniejszy, to wszystko zależy od Ciebie. Druga sprawa, że wśród tych materiałów dostępnych znajdziesz i te ważące 230 g/m2 i flanele 340 g/m2 (kod: 504.801/4), choć w większości są to materiały 260/270 g/m2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 25 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2018 @Bartosz_U wielkie dzięki Chciałem żeby wysłali mi próbki kilku tkanin, ale niestety odmówili, więc zapytam jeszcze czy macie porównanie między rzeczami uszytymi z wełny VBC i Zignone. Z tego co się doszukałem to w Made to Order oferują w większości te same tkaniny co od dawna w regularnej kolekcji. Na forum przeczytałem, że Zignone mają większy połysk od VBC, nie wiem czy jest jakaś różnica w chwycie (oczywiście im bardziej miękki tym lepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 W dniu 23.08.2018 o 22:52, axelos napisał: Koledzy mam pytanie. Mam zamiar kupić garnitur w SS, ale nie do końca jestem pewien ich rozmiarówki dla mojej sylwetki (183cm, 95 kg; dość szeroka klatka piersiowa) W przypadku polskich producentów Vistula, Lancerto mój rozmiar to 182/112/98 ale spodnie są zawsze o rozmiar za duże. Dlatego w moim przypadku najwygodniej dla mnie jest kupować oddzielnie spodnie i marynarkę. I tak dla zestawu Lancerto Bussines Mix noszę marynarkę roz. 182/112 i spodnie roz. 182/96. Czy w takim razie w powinienem zamówić w SS marynarkę roz. 56 i spodnie roz. 54 ? Może ktoś ma podobne doświadczenia z rozmiarówka jest w stanie mi podpowiedzieć ? Poniżej link do garnituru który zamierzam kupić https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana---skomponuj-sam/C4760-S.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Havana&prefn2=size&prefv2=56 dla mnie przy rozmiarze 179 / 112 /94 ( wymiary ciała ) rozmiar marynarki Havana 54 był zbyt mały a spodnie w rozmiarze 52 dały radę w Twoim wypadku celowałbym w marynarkę 56 - mnie ten rozmiar 54 dość mocno opinał ramiona i klatkę piersiową ( Havana to fason dość smukły ) ... co do spodni - lepiej 54 , zawsze możesz trochę dopasować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelos Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 22 godziny temu, andrzej k. napisał: dla mnie przy rozmiarze 179 / 112 /94 ( wymiary ciała ) rozmiar marynarki Havana 54 był zbyt mały a spodnie w rozmiarze 52 dały radę w Twoim wypadku celowałbym w marynarkę 56 - mnie ten rozmiar 54 dość mocno opinał ramiona i klatkę piersiową ( Havana to fason dość smukły ) ... co do spodni - lepiej 54 , zawsze możesz trochę dopasować . Dziękuje za podzielenie się doświadczeniem z zakupami w SS. W pierwszym zamówieniu spróbuje z rozmiarami jak sugerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Panowie, przyszedł czas na mnie. W najbliższym roku dwa wesela, chrzciny dwóch siostrzenic i 60 rocznica ślubu dziadków. W związku z tym, że mam dość typową budowę (52R) chciałem kupić garnitur od SuSu. Zastanawia mnie jednak czy nie zainwestować w garnitur serii Jort skoro ma być on zakładany tylko od wielkiego dzwonu. Ostatni Lancerto mam od 8 lat i jest w niemal idealnej kondycji, więc nie spodziewam się radykalnie większego zużycia nowego garnituru. Pytanie za co dopłacamy w Jort vs standard SuSu ? -full canvas -lepsze materiały -więcej ręcznej roboty -widzę, że często kamizelka jest w cenie -czy jest jeszcze coś ? Z tego co widzę, większość modeli ma nakładane kieszenie, co byłoby odstępstwem od klasyki - jestem w stanie to zaakceptować, bo bardzo lubię nakładane kieszenie. Czy może ktoś się wypowiedzieć czy ich tkaniny z kolekcji jesień-zima (wełna-kaszmir-jedwab) to są bardzo ciepłe materiały czy raczej całoroczne ? Ogólnie, warto/nie warto ? Jest jakaś alternatywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Za tą cenę nie lepiej kupić garniur od Zack Roman czy MT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Panowie, przyszedł czas na mnie. W najbliższym roku dwa wesela, chrzciny dwóch siostrzenic i 60 rocznica ślubu dziadków. W związku z tym, że mam dość typową budowę (52R) chciałem kupić garnitur od SuSu. Zastanawia mnie jednak czy nie zainwestować w garnitur serii Jort skoro ma być on zakładany tylko od wielkiego dzwonu. Ostatni Lancerto mam od 8 lat i jest w niemal idealnej kondycji, więc nie spodziewam się radykalnie większego zużycia nowego garnituru. Pytanie za co dopłacamy w Jort vs standard SuSu ? -full canvas -lepsze materiały -więcej ręcznej roboty -widzę, że często kamizelka jest w cenie -czy jest jeszcze coś ? Z tego co widzę, większość modeli ma nakładane kieszenie, co byłoby odstępstwem od klasyki - jestem w stanie to zaakceptować, bo bardzo lubię nakładane kieszenie. Czy może ktoś się wypowiedzieć czy ich tkaniny z kolekcji jesień-zima (wełna-kaszmir-jedwab) to są bardzo ciepłe materiały czy raczej całoroczne ? Ogólnie, warto/nie warto ? Jest jakaś alternatywa ? Jeżeli myślisz o tym żeby to był sprzęt na wesela to z całego serca polecam Madisona Travelera. Co do tkanin jesiennych to mam flanele wełna/kaszmir/jedwab i jest to co prawda mój ulubiony garnitur ale potrafi solidnie przygrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 @nejfan, dzięki. Co myślisz o takim materiale: https://www.ebay.com/itm/NEW-SUITSUPPLY-JORT-3-PIECE-VITALE-BARBERIS-WOOL-CASHMERE-SUIT-42-REGULAR-42R/283126881579 ?? Niby ma 10% kaszmiru ale splot otwarty, jakby fresco. Podoba mi się taki garnitur, choć nie jest ciemny, ale jak już napisałem mam też czarny, któremu nic nie dolega i od biedy mogę go założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 27 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @nejfan, dzięki. Co myślisz o takim materiale: https://www.ebay.com/itm/NEW-SUITSUPPLY-JORT-3-PIECE-VITALE-BARBERIS-WOOL-CASHMERE-SUIT-42-REGULAR-42R/283126881579 ?? Niby ma 10% kaszmiru ale splot otwarty, jakby fresco. Podoba mi się taki garnitur, choć nie jest ciemny, ale jak już napisałem mam też czarny, któremu nic nie dolega i od biedy mogę go założyć. Szczerze to gdyby nie ta informacja o składzie to nie posądzałbym go o kaszmir. Moim zdaniem jest świetny i gdyby to był mój rozmiar już bym go sprzątnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 1 minutę temu, nejfan napisał: Szczerze to gdyby nie ta informacja o składzie to nie posądzałbym go o kaszmir. Moim zdaniem jest świetny i gdyby to był mój rozmiar już bym go sprzątnął hehe, więcej nie będę tu podrzucał linków Ktos ostatnio sprzedawał na SF Jorta nowego z ostatniego outletu za $399, ale to była właśnie flanela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 26 minut temu, Pawcio napisał: Za tą cenę nie lepiej kupić garniur od Zack Roman czy MT? ZR to half canvas, MT wywaliło informację z opisów (albo ukryło tak że nie potrafię szybko znaleźć), ale jeśli w podobnej cenie może mieć nowego Jorta full canvas to po co brać MT czy ZR? A już szczególnie jeśli lokalizacja Boston jest aktualna. @Żorż Ponimirski Jak masz budżet to brałbym SuSu Jorta, ten jest ładny, chociaż mi się kojarzy bardziej korporacyjnie niż ślubnie. Jak nie to pewnie jakiegoś Travellera ze standardowej linii, chociaż przyznam że nie znam cen SuSu USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 1 minutę temu, Xune napisał: ZR to half canvas, MT wywaliło informację z opisów (albo ukryło tak że nie potrafię szybko znaleźć), ale jeśli w podobnej cenie może mieć nowego Jorta full canvas to po co brać MT czy ZR? A już szczególnie jeśli lokalizacja Boston jest aktualna. @Żorż Ponimirski Jak masz budżet to brałbym SuSu Jorta, ten jest ładny, chociaż mi się kojarzy bardziej korporacyjnie niż ślubnie. Jak nie to pewnie jakiegoś Travellera ze standardowej linii, chociaż przyznam że nie znam cen SuSu USA. Ceny regularne SuSu w USA są wyższe niż w Europie ($999 vs 699 Euro za Jort), ale jest kilku sprzedawców na eBayu, którzy maja regularne dostawy pojedynczych egzemplarzy, wiec chyba się przyczaję na jakąś okazję. Z polskich ofert najbardziej pasuje mi Morgan od ZR. Jestem jeszcze 2 miesiące w Bostonie, wiec może wykorzystam ostatnie chwile do zakup garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 5 minut temu, Xune napisał: ZR to half canvas, MT wywaliło informację z opisów (albo ukryło tak że nie potrafię szybko znaleźć), ale jeśli w podobnej cenie może mieć nowego Jorta full canvas to po co brać MT czy ZR? A już szczególnie jeśli lokalizacja Boston jest aktualna. @Żorż Ponimirski Jak masz budżet to brałbym SuSu Jorta, ten jest ładny, chociaż mi się kojarzy bardziej korporacyjnie niż ślubnie. Jak nie to pewnie jakiegoś Travellera ze standardowej linii, chociaż przyznam że nie znam cen SuSu USA. MT szyje half canvas. A co do ZR, to popatrz sobie na zdjęcia z ich strony, popatrz na zdjęcia SS i że tak powiem ZNAJDŹ RÓZNICĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Mają ładne dwurzędówki, nadal IMO nie warto kupić ładnej dwurzędówki half canvas + wysyłka do Bostonu + opłaty celne (o ile są, pewnie tak, ale nie wiem jak wygląda kwestia ciuchów do USA) vs. ładny Jort full canvas z USA do USA, w podobnej cenie co bazowo dwurzędówka. Z kolei jeśli kolega będzie w Polsce to nie warto zamawiać Jorta z USA + wysyłka 75 USD przez ocean + opłaty celne względem zakupu w kraju. Podlinkowany SuSu jest zlokalizowany w Nowym Jorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 29 minut temu, Xune napisał: ZR to half canvas Model Gatsby to full canvas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Jasny garnitur to nie jest opcja na ślub z weselem, ew. może być na samą ceremonię za dnia w kościele lub USC. To jest typowy garnitur dzienny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi