BrotherM Napisano 17 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2017 @Midlife-Crisis Mi akurat bardzo te marynarki do gustu przypadły. Nie ofc, żebym miał całą szafę tym wypchać, ale z 1-2 bym chętnie widział. Niestety nie widziałem samych marynarek z tak szerokimi klapami w obecnej kolekcji (dawniej to bodaj model Washington je miał), za to z tego co widzę, garnitury schodzą się w kilkanaście / kilkadziesiat godzin. Sam się nad tym z linku zastanawiam. Szczególnie podałby mi się taki bardzo ciemno szary z flaneli, ale mój rozmiar poszedł w kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 18 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2017 Moim zdaniem tak szerokie klapy lepiej "zamknąć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Straszna kolekcja JORT .Moim zdaniem dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Płaszcz zapewne ale dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 Ja z nowej kolekcji zamówiłem ciemnoszary, 3-częściowy, ale po otwarciu z bliska wyglądał jak filc. Odpuściłem. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferry Napisano 19 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2017 6 godzin temu, 50groszy napisał: Straszna kolekcja JORT .Moim zdaniem dramat A mi się podoba, z jajem wszystkie 3 marynarki jednorzędowe są bardzo ładne. Koszule również - maklerki świetne chociaż "nie nosiłbym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 20 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 Dla mnie świetny na luzie zestaw z dwurzędówką. Kusi mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 A zamówiłem sobie pierwszy garnitur z SuSu. 3-częściowy. https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-szary-kratka/P5259.html Generalnie dramat. Marynarka jest ok (wszakże mój rozmiar, tj. 106, nic innego w grę nie wchodzi), kamizelka trochę za szeroka w klatce, ale spodnie? Za obszerne, za długie. Do skrócenia o jakieś 10 cm (w sumie to i manszety mogę zrobić), do zwężenia w nogawkach, biodrach i w pasie. Tak jakby o kilka rozmiarów za duże miejscami. Tylko czy to ma Waszym zdaniem sens? Podjadę do krawca jeszcze, pomówić. Dla oceny i przyszłych pokoleń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Zwęzić i skrócić nogawki powinno się dać bez problemu, tak samo jak zwężenie kamizelki. Chyba, że spodnie trzeba też zwęzić w pasie i na biodrach, ale to też jest do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Jaki tu tu widzisz problem? Pikuś. Zostaw bo spodnie całkiem całkiem z tyłu do kolan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 @Dziaku @50groszy Właściwie to miałem raczej obawy, że spodnie na 106 mogą być zbyt obcisłe, ale jest wprost przeciwnie. Kamizelka do zwężenia w klatce, bo w talii to przejdzie. Źle się układają klapy na niej w tej chwili przez ten nadmiar luzu. Spodnie garniturowe czysto hipotetycznie lepiej by na mnie pasowały z rozmiaru 52, ale skoro nie można zdekompletować, to pozostaje mi mocno zmodyfikować 106. One nawet w kroku mi wiszą, trochę jak u dresa z opuszczonymi spodniami. Problem znika jak podciągnę je powyżej pępka. Po prostu mam wątpliwości, czy jest sens korygować całe spodnie. "Manszet" na zdjęciu ma 10 cm, ale długość to najmniejszy problem. Garnitur zasadniczo mocno mi się podoba, a i marynarkę można nosić osobno. Jakbym nie to, to już dziś bym odesłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Jeśli Ci się mocno podoba to ja bym przerabiał. Dużego ryzyka nie podejmujesz, dopytaj jeszcze tylko krawca o ten stan spodni. PS B. ładny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Zrób sobie zakładki z przodu i bajka xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Ależ ten garnitur ładny jest... @BrotherM ty te zdjęcia jakoś tak porobiłeś nieładnie :))) Przerabiaj nic ładniejszego nie kupisz RTW za te pieniądze. Wszystko zapewne do rozkompletowania i spodnie i kamizelka i marynarka plus ładne szelki do tego i się stan podniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 27 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2017 Bylem dzis w SuSu w Mediolanie i takie dwie ciekawostki. 1. Podobno sklep ma możliwość sprowadzenia tego, co wyprzedalo sie w sklepie internetowym. 2. Jest mozliwe obejście kursu EUR/PLN przy wysylce do Polski. Jeden haczyk tylko, trzeba fizycznie zrobic zakup w salonie. Transport do Polski gratis. Cena jak w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheilon Napisano 29 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2017 Jest jeszcze inny sposób ominięcia kursu EUR/PLN - trzeba zrobić zamówienie przez indywidualnego stylistę, czy jak oni to nazwali. Nie dość, że sprowadzili mi rozmiar, którego na stronie już nie było to jeszcze z konta poszło w EUR co dało mi ok 150zł oszczędności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 1 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2017 Nosząc rozmiar 46 w modelu Hudson, jaki rozmiar płaszcza najlepiej dobrać? 46 czy 48? Marynarka leży w sam raz w talii i klatce. Poluję na model dwurzędowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 3 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2017 @Victor Dobierz pod kątem szerokości w ramionach. Stąd raczej 46. Te płaszcze są dość szerokie w talii i dostosowane do noszenia kilku warstw pod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 On 10/29/2017 at 11:27 AM, Cheilon said: Jest jeszcze inny sposób ominięcia kursu EUR/PLN - trzeba zrobić zamówienie przez indywidualnego stylistę, czy jak oni to nazwali. Nie dość, że sprowadzili mi rozmiar, którego na stronie już nie było to jeszcze z konta poszło w EUR co dało mi ok 150zł oszczędności. Pozdrawiam. A mi zawsze mowią, że jeżeli paczka idzie do PL, to sciągają zapłatę w PLN. Zamawiałeś przez stylistę poprzez whatsapp czy e-maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Nie mogę naliczyć ile to ja w tym sezonie zwrotek zrobiłem. Ale moje spostrzeżenie .Zeslimowali wszystko . Havana za krótka lazio wąskie itp .Mam Lazio 25 z zeszłego sezonu przymierzam i ok nie upina nigdzie luz i komfort pomija, że mi się przytyło.Jest ok. Natomiast teraz przyszedł odpowiednik szary i no dramat, uciska wszędzie.Wcześniej dwie havany zwróciłem bo jak na dwa rzędy to przykrótkie. Czy ktoś ma podobne odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Rozmiary są niezgodne z podanymi na stronie? Zamawiam tam tylko koszule i mam całkowitą zgodność podanych wymiarów z realną koszulą. Rożnice są w zakresie wymiarów pomiędzy modelami których nie podają np. Wszycie rękawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 2 tygodnie temu przyszła do mnie od nich koszula i jest identyczna rozmiarowo jak w zeszłym roku, a materiał jest zupełnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 7 minut temu, Dapi napisał: Rozmiary są niezgodne z podanymi na stronie? Zamawiam tam tylko koszule i mam całkowitą zgodność podanych wymiarów z realną koszulą. Rożnice są w zakresie wymiarów pomiędzy modelami których nie podają np. Wszycie rękawa Zasadniczo koszule się zgadzają(może 2 co kupiłem były na bardziej slim) aczkolwiek nic ciekawego z obecnej kolekcji nie kupiłem.Natomiast np havana dwurzędowa w tabeli długość 73 cm a jest 71cm. Co przy długości to jest duża tolerancja, błąd .I tak jak pisałem lazio mój stary ok a już z nowej kolekcji slim że aż niewygodnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Po swietnych doswiadczeniach z jednorzedowymi Havanami w 48 skusilem sie na swoja pierwsza 2-b. Mialo byc tak pieknie... a jest kwadratowo i przykrotko. Na dodatek znacznie jasniejsza niz na stronie jest ta flanela. Wracam do 1 rzedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2017 17 godzin temu, 50groszy napisał: Nie mogę naliczyć ile to ja w tym sezonie zwrotek zrobiłem. Ale moje spostrzeżenie .Zeslimowali wszystko . Havana za krótka lazio wąskie itp .Mam Lazio 25 z zeszłego sezonu przymierzam i ok nie upina nigdzie luz i komfort pomija, że mi się przytyło.Jest ok. Natomiast teraz przyszedł odpowiednik szary i no dramat, uciska wszędzie.Wcześniej dwie havany zwróciłem bo jak na dwa rzędy to przykrótkie. Czy ktoś ma podobne odczucia? Zauważyłem, że obniżyli stan spodni w Lazio. Marynarka tez wydawała się minimalnie węższa - dwa zwroty w tym roku i ostatecznie rezygnacja z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi