Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

W duzym pudle ("trumience") powinno byc mniejsze (mniej więcej formatu A4). Do niego z reguły wkładają gazetkę, rachunek, kopertę z podziękowaniami za zakup, formularz zwrotu i naklejkę z nadrukowaną etykietą przewozową (taką jak na górnej części dużego pudła).

Odsyłając pakowałem garnitur tak, jak przyjechał, wypełniałem formularz zwrotu i wkładałem w kopercie do środka, oklejałem pudło taśmą, naklejałem dołączoną etykietę na tę pierwszą i dzwoniłem do UPS, żeby zamówić odbiór przesyłki. Pytają o kraj adresata (NL), rodzaj przesyłki (UPS Standard) i adres nadawcy.

Później pozostaje wręczyć przesyłkę kurierowi po uprzednim sfotografowaniu etykiety przewozowej (żeby znać numer przesyłki).

Po około 3 dniach roboczych dostawałem mailem informację, że zwrot dotarł. Następnego dnia przychodził kolejny o tym, że dokonali zwrotu. Od tego momentu max po 3 dniach pieniądze były już na karcie.

Tak to wyglądało w moim przypadku. Przetestowane 5 razy. ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Panowie, potrzebuję jakiejś wskazówki dotyczącej zamówienia od SS.

Potrzebuję garnitur w kolorze niebieskim, obecnie jest kilka takich do wyboru (celuję raczej w przedział cenowy do 300 Euro). Czy wśród aktualnie obecnych, któryś szczególnie wyróżnia się lepszą jakością/materiałem, czy raczej różni je głównie struktura materiału ?

Jak dobierać rozmiar ? Potrzebuję czegoś na wzrost 198 cm (dość długie ręce) , w klatce myślę że 108.

http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=1&cgid=Suits

http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-stripe/P3974.html?start=6&cgid=Suits

http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-faux-uni/P3761.html?start=8&cgid=Suits

http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3756.html?start=19&cgid=Suits

http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P3792.html?start=28&cgid=Suits

Będę wdzięczny za wskazówki, a na ewentualne pytania oczywiście odpowiem (głównie w zakresie rozmiaru).

Generalnie garnitur jest mi potrzebny do celów zawodowych, ale nie na co dzień tylko 2-3 razy w tygodniu.

Na stronie masz film który pokazuje jak się zmierzyć. Później albo korzystasz z size advisora albo samemu patrzysz w tabelę z wymiarami dla danego modelu. Jedna uwaga - z moich doświadczeń wynika, że size advisor proponuje rozmiary mocno "slim". Na 99% jakieś przeróbki będą potrzebne, ale ogólnie podane na stronie wymiary dobrze oddają rzeczywistość.

• 3 weeks later...

Miałem ostatnio w domu marynarkę Havana. Ma podszewkę tylko na ramionach i rękawach, więc obejrzałem nieco jej konstrukcję.

Bez rozpruwania udało mi się podejrzeć i obmacać całość na tyle, że wydaje mi się, że ich technologia half-canvass polega na podklejeniu całej części piersiowej bardzo cienką fizeliną i wzmocnieniu płótnem. Podobnie jest w Washington half, ale tu dostęp do konstrukcji jest słabszy, więc mniej można wyczuć.

Nie zmienia to mojej bardzo dobrej opinii o marce - mam już kilka garniturów od nich i alternatywy w tej cenie nie znalazłem.

Byłem we wtorek w ich sklepie w Amsterdamie. Na żywo wrażenie jest jeszcze większe, świetna obsługa i dużo większy wybór: modele z poprzednich kolekcji i modele jeszcze nie wprowadzone.

Kupiłem dwie koszule. Tańsza (79 euro) jest robiona w Macedonii, ta droższa (99) w Polsce. Ciekawe, kto je robi.

Skoro masz dużo ich produków poradź mi: zastanawiam się, czy ich marynarki są równie warte zachodu jak zestawy garniturowe? Na chłopski rozum - same marynarki są nawet o 50% droższe od zestawu (proporcjonalnie). Garnitur kosztuje np. 350€, sama marynarka tyle samo. 
Pytani nr 2: czy masz jakieś stroje wierzchnie? Szukam ciepłego płaszcza na zimę i znaczenie tutaj ma "treściwość" tkaniny, a nie jej wygląd.

Jeśli szukasz bardziej treściwego płaszcza to w Próchniku mają egzemplarze ocieplone na wysokości klatki piersiowej. Pisałem już wcześniej o modelu Orlicz, który zakupiłem w cenie podobnej do Bytomia, ale wykonanego z materiału Wełna 90/Kaszmir 10 (czyli bez dodatków sztucznych proponowanych przez Bytom). 

Co do SS - to mam wrażenie, patrząc na ceny, że na garniturach budują swoją markę i sprzedają je z niższymi marżami - a na pozostałych produktach to kompensują. Mam dwa garnitury SS i w obu przypadkach o marynarkach złego słowa nie powiem. 

Moim zdaniem to bardzo zależy od tego, czego szukasz i czego potrzebujesz.

Nie noszę garniturów codziennie, wkładam je bardziej z chęci niż potrzeby, więc są to zazwyczaj garnitury sportowe, o bardzo niskim stopniu formalności.

Ponieważ moje codzienne ubranie to zazwyczaj chinosy + odd jacket, to kupuję garnitury, z których tę marynarkę można ukraść: dzięki temu mam szersze pole do manewru.

Same marynarki są dość drogie, ale niektóre po prostu bardzo ciekawe i nieosiągalne jako garnitur.

Mając wybór garnitur i sama marynarka wezmę garnitur.

Płaszcze "w ręku" miałem dwa z bieżącej kolekcji:

- camelowy dwurzędowy

- kaszmirowy granatowy

Camelowy odesłałem, niezbyt mi leżał przez długość i kolor - jednak powinienem trzymać się granatu i szarości, dodatkowo był zbyt krótki dla mnie.

Materiał był bardzo miękki, przyjemny, "kocykowaty" - ale obawiam się, że szybko zrobiłaby się z niego szmatka.

Kaszmirowy jest cięższy, o dość szywnej konstrukcji, materiał także delikatny, raczej nie jako płaszcz codzienny.

Oba moim zdaniem do temperatur do -10 dadzą radę, jeśli założysz pod nie coś cieplejszego (marynarka i sweter/kamizelka). Jeśli chodzi tylko o przejścia z samochodu do budynku to już bym się zupełnie nie przejmował.

Widziałem w sklepie wełniane i moim zdaniem to bardzo dobra propozycja: sporo tańsze, przyjemna wełna i dobry krój, nie wiem jednak jak z izolacją, chyba jednak będzie trochę słabsza, ale nie mierzyłem ich.

Pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich

jestem już po krótkich konsultacjach u wally'ego, ale mam mieszane odczucia co do rozmiarówki SS i kalkulatora na stronie.

Uparcie podpowiada mi rozmiar 44 i taki Napoli do mnie przyjechał. Jest dużo za mały - powiedziałbym, że to prawie żart.

Zamówiony został po konsultacjach z Customer Care. Zadane pytanie czy przy rzeczywistym rozmiarze klatki 100cm, marynarka o takiej właśnie szerokości według Product Dimensions będzie dobra. Tak, oczywiście będzie pan zadowolony. Obiecane 100 cm w klatce, okazuje sie po zmierzeniu marynarką o szerokości 96cm. Wszystkie wymiary są mniejsze. Marynarka krótsza, spodnie węższe. W zasadzie to rozmiar 42.

Czy to norma, że product dimensions nie odpowiada realnym wymiarom, czy też miałem pecha? Mam wrażenie, że SS pomylił się w metkowaniu produktu i po prostu zamisat 42 pojawiły się z rozmiarem 44.

Nie jestem jakoś specjalnie nieproporcjonalny, torchę taki z kołka ciosany, ale generalnie w normie.

Garnitur jedzie z powrotem dzisiaj a ja mam dylemat na jaki rozmiar wymienić.

pozdrawiam

LXVII

@lisciofcb

Historia zaczęła się od użycia size advisor i zamówienia rozmiaru 48. Garnitur okazał się za mały. Stwierdziłem, że wymiana o rozmiar wyżej będzie bezpieczną opcją. Niestety, tak jak widać w temacie https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1106-przer%C3%B3bki-spodnie-marynarki-itd/page-31#entry146054 była to nietrafiona decyzja. Garnitur wraca do Holandii. Czekam na rozmiar 98, który prawdopodobnie też okaże się porażką, bo koledzy zwrócili uwagę na zbyt wąskie ramiona.

Wygląda na to, że SS nie jest dla mnie