Franz Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Powinna byc koperta z naklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Taka biała koperta z różnościami typu karteczka 'thaks you', paragonem, oraz właśnie naklejką zwrotną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Znalazłem, była w jednym z tych pudełek usztywniających jeden z garniturów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 W duzym pudle ("trumience") powinno byc mniejsze (mniej więcej formatu A4). Do niego z reguły wkładają gazetkę, rachunek, kopertę z podziękowaniami za zakup, formularz zwrotu i naklejkę z nadrukowaną etykietą przewozową (taką jak na górnej części dużego pudła). Odsyłając pakowałem garnitur tak, jak przyjechał, wypełniałem formularz zwrotu i wkładałem w kopercie do środka, oklejałem pudło taśmą, naklejałem dołączoną etykietę na tę pierwszą i dzwoniłem do UPS, żeby zamówić odbiór przesyłki. Pytają o kraj adresata (NL), rodzaj przesyłki (UPS Standard) i adres nadawcy. Później pozostaje wręczyć przesyłkę kurierowi po uprzednim sfotografowaniu etykiety przewozowej (żeby znać numer przesyłki). Po około 3 dniach roboczych dostawałem mailem informację, że zwrot dotarł. Następnego dnia przychodził kolejny o tym, że dokonali zwrotu. Od tego momentu max po 3 dniach pieniądze były już na karcie. Tak to wyglądało w moim przypadku. Przetestowane 5 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Tak jak obiecalem, kilka zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Czy ktorys z forumowiczow mial do czynienia z ta marynarka od SS albo wie, gdzie mozna znalezc naturalne, nieprofesjonalne zdjecia tej marynarki? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-plain/C757.html?start=24&cgid=Jackets&start=22&sz=22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2014 http://www.styleforum.net/t/250682/suitsupply-nyc/3390 post 3397 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Ok, dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Panowie, potrzebuję jakiejś wskazówki dotyczącej zamówienia od SS. Potrzebuję garnitur w kolorze niebieskim, obecnie jest kilka takich do wyboru (celuję raczej w przedział cenowy do 300 Euro). Czy wśród aktualnie obecnych, któryś szczególnie wyróżnia się lepszą jakością/materiałem, czy raczej różni je głównie struktura materiału ? Jak dobierać rozmiar ? Potrzebuję czegoś na wzrost 198 cm (dość długie ręce) , w klatce myślę że 108. http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=1&cgid=Suits http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-stripe/P3974.html?start=6&cgid=Suits http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-faux-uni/P3761.html?start=8&cgid=Suits http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3756.html?start=19&cgid=Suits http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P3792.html?start=28&cgid=Suits Będę wdzięczny za wskazówki, a na ewentualne pytania oczywiście odpowiem (głównie w zakresie rozmiaru). Generalnie garnitur jest mi potrzebny do celów zawodowych, ale nie na co dzień tylko 2-3 razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 tylko 1 i 4 model występują w wersji przedłużonej, więc zakres wyboru istotnie Ci się ograniczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Rzeczywiście Materiał, z tego co widzę ten sam. Więc pozostaje kwestia wyboru jego tonacji i chyba bardziej odpowiada mi ten pierwszy model, czyli ciemniejszy. Pytanie tylko jak interpretować rozmiarówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Na stronie masz film który pokazuje jak się zmierzyć. Później albo korzystasz z size advisora albo samemu patrzysz w tabelę z wymiarami dla danego modelu. Jedna uwaga - z moich doświadczeń wynika, że size advisor proponuje rozmiary mocno "slim". Na 99% jakieś przeróbki będą potrzebne, ale ogólnie podane na stronie wymiary dobrze oddają rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 warto uważać z dł. rękawa, bo przecięte wszystkie dziurki zmniejszają pole manewru przy ew. skracaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 A dokonywał ktoś u nich zwrotu całkowitego, a nie wymiany ? W razie czego zwrot gotówki odbywa się bez problemów ?Muszę przebrnąć przez te metody mierzenia się i zamawiać, mam nadzieję że za pierwszym razem uda się zamówić najbardziej dopasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Odbywa się bez problemów. Moje pierwsze zamówienie - marynarka od razu w dwóch rozmiarach (na wypadek gdybym nie trafił). Niestety obie za małe. Zamowienie przekraczało kwotę od ktorej wysyłają za darmo, zwrot jest za darmo, wiec mnie cała operacja nic nie kosztowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Miałem ostatnio w domu marynarkę Havana. Ma podszewkę tylko na ramionach i rękawach, więc obejrzałem nieco jej konstrukcję. Bez rozpruwania udało mi się podejrzeć i obmacać całość na tyle, że wydaje mi się, że ich technologia half-canvass polega na podklejeniu całej części piersiowej bardzo cienką fizeliną i wzmocnieniu płótnem. Podobnie jest w Washington half, ale tu dostęp do konstrukcji jest słabszy, więc mniej można wyczuć. Nie zmienia to mojej bardzo dobrej opinii o marce - mam już kilka garniturów od nich i alternatywy w tej cenie nie znalazłem. Byłem we wtorek w ich sklepie w Amsterdamie. Na żywo wrażenie jest jeszcze większe, świetna obsługa i dużo większy wybór: modele z poprzednich kolekcji i modele jeszcze nie wprowadzone. Kupiłem dwie koszule. Tańsza (79 euro) jest robiona w Macedonii, ta droższa (99) w Polsce. Ciekawe, kto je robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Skoro masz dużo ich produków poradź mi: zastanawiam się, czy ich marynarki są równie warte zachodu jak zestawy garniturowe? Na chłopski rozum - same marynarki są nawet o 50% droższe od zestawu (proporcjonalnie). Garnitur kosztuje np. 350€, sama marynarka tyle samo. Pytani nr 2: czy masz jakieś stroje wierzchnie? Szukam ciepłego płaszcza na zimę i znaczenie tutaj ma "treściwość" tkaniny, a nie jej wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Jeśli szukasz bardziej treściwego płaszcza to w Próchniku mają egzemplarze ocieplone na wysokości klatki piersiowej. Pisałem już wcześniej o modelu Orlicz, który zakupiłem w cenie podobnej do Bytomia, ale wykonanego z materiału Wełna 90/Kaszmir 10 (czyli bez dodatków sztucznych proponowanych przez Bytom). Co do SS - to mam wrażenie, patrząc na ceny, że na garniturach budują swoją markę i sprzedają je z niższymi marżami - a na pozostałych produktach to kompensują. Mam dwa garnitury SS i w obu przypadkach o marynarkach złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Moim zdaniem to bardzo zależy od tego, czego szukasz i czego potrzebujesz. Nie noszę garniturów codziennie, wkładam je bardziej z chęci niż potrzeby, więc są to zazwyczaj garnitury sportowe, o bardzo niskim stopniu formalności. Ponieważ moje codzienne ubranie to zazwyczaj chinosy + odd jacket, to kupuję garnitury, z których tę marynarkę można ukraść: dzięki temu mam szersze pole do manewru. Same marynarki są dość drogie, ale niektóre po prostu bardzo ciekawe i nieosiągalne jako garnitur. Mając wybór garnitur i sama marynarka wezmę garnitur. Płaszcze "w ręku" miałem dwa z bieżącej kolekcji: - camelowy dwurzędowy - kaszmirowy granatowy Camelowy odesłałem, niezbyt mi leżał przez długość i kolor - jednak powinienem trzymać się granatu i szarości, dodatkowo był zbyt krótki dla mnie. Materiał był bardzo miękki, przyjemny, "kocykowaty" - ale obawiam się, że szybko zrobiłaby się z niego szmatka. Kaszmirowy jest cięższy, o dość szywnej konstrukcji, materiał także delikatny, raczej nie jako płaszcz codzienny. Oba moim zdaniem do temperatur do -10 dadzą radę, jeśli założysz pod nie coś cieplejszego (marynarka i sweter/kamizelka). Jeśli chodzi tylko o przejścia z samochodu do budynku to już bym się zupełnie nie przejmował. Widziałem w sklepie wełniane i moim zdaniem to bardzo dobra propozycja: sporo tańsze, przyjemna wełna i dobry krój, nie wiem jednak jak z izolacją, chyba jednak będzie trochę słabsza, ale nie mierzyłem ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Panowie, potrzebuje pomocy przed pójśćiem do krawca. Co poprawić? Garnitur to Sienna Blue Birdseye Mogę zrobić więcej zdjęc w razie potrzeby. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Z ciekawości, bo sam chciałbym w końcu zakupić w SS garnitur - jak dobierany był rozmiar ? Według ich asystenta/pomocnika na stronie, czy raczej według własnych preferencji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Posty przeniesione tu https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1106-przer%C3%B3bki-spodnie-marynarki-itd/page-31 @ PanJohnson proszę nie zadawać takich samych pytań w różnych wątkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Z ciekawości, bo sam chciałbym w końcu zakupić w SS garnitur - jak dobierany był rozmiar ? Według ich asystenta/pomocnika na stronie, czy raczej według własnych preferencji ? Mam rozmiar typowe 52, asystent dobrał mi 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LXVII Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich jestem już po krótkich konsultacjach u wally'ego, ale mam mieszane odczucia co do rozmiarówki SS i kalkulatora na stronie. Uparcie podpowiada mi rozmiar 44 i taki Napoli do mnie przyjechał. Jest dużo za mały - powiedziałbym, że to prawie żart. Zamówiony został po konsultacjach z Customer Care. Zadane pytanie czy przy rzeczywistym rozmiarze klatki 100cm, marynarka o takiej właśnie szerokości według Product Dimensions będzie dobra. Tak, oczywiście będzie pan zadowolony. Obiecane 100 cm w klatce, okazuje sie po zmierzeniu marynarką o szerokości 96cm. Wszystkie wymiary są mniejsze. Marynarka krótsza, spodnie węższe. W zasadzie to rozmiar 42. Czy to norma, że product dimensions nie odpowiada realnym wymiarom, czy też miałem pecha? Mam wrażenie, że SS pomylił się w metkowaniu produktu i po prostu zamisat 42 pojawiły się z rozmiarem 44. Nie jestem jakoś specjalnie nieproporcjonalny, torchę taki z kołka ciosany, ale generalnie w normie. Garnitur jedzie z powrotem dzisiaj a ja mam dylemat na jaki rozmiar wymienić. pozdrawiam LXVII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 @lisciofcb Historia zaczęła się od użycia size advisor i zamówienia rozmiaru 48. Garnitur okazał się za mały. Stwierdziłem, że wymiana o rozmiar wyżej będzie bezpieczną opcją. Niestety, tak jak widać w temacie https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1106-przer%C3%B3bki-spodnie-marynarki-itd/page-31#entry146054 była to nietrafiona decyzja. Garnitur wraca do Holandii. Czekam na rozmiar 98, który prawdopodobnie też okaże się porażką, bo koledzy zwrócili uwagę na zbyt wąskie ramiona. Wygląda na to, że SS nie jest dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi