wally Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jak już skrócę spodnie to pochwalę się w świetle dziennym. Cały zestaw wygląda imponująco, zresztą wełna jest też ciekawa. Byłem w salonie w Hamburgu, opisałem przebieg wizyty paręnaście postów temu. Przymierzałem wtedy krój Lazio i teraz troszkę przypadkiem, zdecydowałem się kupić ten model w 46. Chciałem York, ale na szczęscie nie mieli i ostatecznie uważam, że wybrałem lepiej. Właśnie dlatego polecam wszystkim osobistą wizytę w którymkolwiek salonie. Koszt biletu lotniczego nie jest duży (ja byłem przy okazji autem), a można się `ustawić` z rozmiarem na kilka zakupów, nie ma czynnika loterii. Teraz zbieram na letni lniany garnitur Cytuj
Hargin Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja się chyba wybiorę na Litwę w przyszłym roku, będzie okazja zwiedzić w końcu "nasze" Wilno i przywieźć z niego pamiątkę od SS Cytuj
wally Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja się chyba wybiorę na Litwę w przyszłym roku, będzie okazja zwiedzić w końcu "nasze" Wilno i przywieźć z niego pamiątkę od SS Jedź, nie pożałujesz. Ja (jeśli nie przytyję) to nie wrócę do polskich marek jeśli chodzi o garniaki. To moja subiektywna opinia, ale tam mam rzeczy ładniejsze i ciągle w tej samej cenie. SS, podobnie jak Yanko mnie kupiło. 2 Cytuj
Hargin Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja już polskie marki w tej kategorii odpuściłem sobie 1,5 roku temu, jak przyleciał pierwszy SS W sumie to chciałbym mieć możliwość lepszego porównania krojów, bo na dzień dzisiejszy znam z autopsji tylko Lazio i Hudson. Cytuj
Wolti Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 A czy ktoś był w 2 salonach, żeby stwierdzić, czy oferta w nich jest taka sama czy jednak większe miasto = większy salon / większa oferta? Cytuj
dsc Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Znam z autopsji salon w Londynie, ktory ma dwa poziomy i bardzo duzo asortymentu. Mimo to nadal wole zamawiac online jako, ze zwroty sa darmowe i czlowiek moze spokojnie wszystko pomierzyc w domu. T. Cytuj
lubo69 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Byłem w dwóch salonach w Holandii. Lotnisko Schiphol w Amsterdamie i Maastricht. Oferta podobna, tylko chyba na lotnisku nie mieli MTM (zresztą to chyba rozsądne posunięcie). Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aczkolwiek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ot mała historia kolesia w najkach i porwanych jeansach! Dwa tygodnie temu zacząłem poszukiwania garnituru, który będę mógł wykorzystać nie tylko na zbliżającą się uroczystość weselno - rodzinną ale również do pracy. Chciałem wydać ok. 2 tysięcy więc skromnie wybrałem się do Vistuli i Bytomia. Niestety w rozmiarze 52 nie było nic przykuwającego moją uwagę plus obsługa najniższych lotów. Poszedłem dalej do Van Graffa i wybrałem Bossa (cena 2tyś.) i zarezerwowałem na 2 dni w celu głębszego namyślenia. Wróciłem do domu i szperając w internecie trafiłem na Wasze forum. Zacząłem zgłębiać wiedzę na temat męskiej elegancji. W mojej szafie oprócz wcześniej wymienionych jeansów i raczej sportowych rzeczy była jedna marynarka welurowa Vistuli i smoking Gucci (fanaberia młodości ). Kompletnie zielony! post za postem otwierałem buzię jakbym czytał ulubioną książkę. Trafiłem na temat suitsupply i dzięki Wam - świadomy, co z czym jeść! otrzymałem wczoraj 3 małe "trumienki" z wybranymi garniturami. To mój pierwszy zakup przez internet powyżej 1tyś. zł. Jestem pozytywnie zaskoczony materiałami, krojem i całą obsługą tej marki. Size advisor wstrzelił się idealnie. Wybrałem http://eu.suitsupply.com/en_PL/suits/lazio-blue-plain/P3960.html?start=2&cgid=Suits Dwa pozostałe też są bardzo fajne ale niestety przez Was jeszcze muszę zainwestować w porządne buty. Fajnie, że jesteście! Pozdrawiam, A. 11 Cytuj
Hargin Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Gratuluję samodzielności i odwagi w zamówieniu Niech się dobrze nosi Cytuj
lolo Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Uważaj, bo takie zabawy uzależniają. Terapia nie pomaga. Witamy w klubie. Cytuj
lisciofcb Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ja właśnie dziś otrzymałem maila, że paczka już jedzie. Mam nadzieję, że wstrzeliłem się z rozmiarem, bo co do jakości patrząc na Wasze wypowiedzi, jestem przekonany że mnie nie zawiedzie Cytuj
Aczkolwiek Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zafiksowany jestem na monki najlepiej double Czy ktoś kupował buty z SS? czy w tej cenie można coś lepszego dostać jeszcze przed świętami? Cytuj
wally Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jak już wspominałem z mojej wizyty w salonie w Hamburgu, butów bym nie kupował. Są one owszem, ładne, z całkiem niezłej skóry i w klasycznej stylistyce, jednak w tej cenie brałbym bardziej coś z shoepassion.pl. SS ma głównie szycie butów typu blake, rzadziej GYW. Cytuj
JD! Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ktoś miał doświadczenia z krojem Lazio? Cytuj
JD! Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Pojawił się nowy, bardzo kuszący niebieski Lazio, którego chciałbym nabyć, ale size advisor nie domaga. Zanim się z nimi skontaktuję telefonicznie, to pragnę się dopytać czy to taki slim/slim ala H&M, czy raczej w kierunku klasycznie, acz nowocześnie Cytuj
Aczkolwiek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Masz na myśli ten: http://eu.suitsupply.com/en_PL/new_arrivals/lazio-blue-plain/P3966.html?start=4&cgid=New_Arrivals ? Lazio jest bardziej nowocześnie i klasycznie - wysmukla sylwetkę ale nie czuję się jak w komunijnym York jest bardziej "opięty" Cytuj
JD! Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Masz na myśli ten: http://eu.suitsupply.com/en_PL/new_arrivals/lazio-blue-plain/P3966.html?start=4&cgid=New_Arrivals ? Lazio jest bardziej nowocześnie i klasycznie - wysmukla sylwetkę ale nie czuję się jak w komunijnym York jest bardziej "opięty" Tak ten jak dotrę do domu to się ponownie pomierzę i do nich zadzwonię, bo jak mi ostatnio zasugerowali 48 to o mało nie padłem -> marynarki miewam głównie 52-54. No i mam wrażenie, że rozmiary spodni do Lazio są też ciut zaniżone ;( Cytuj
Aczkolwiek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tak ten jak dotrę do domu to się ponownie pomierzę i do nich zadzwonię, bo jak mi ostatnio zasugerowali 48 to o mało nie padłem -> marynarki miewam głównie 52-54. No i mam wrażenie, że rozmiary spodni do Lazio są też ciut zaniżone ;( Boję się świąt Ja tez 52 ale size advisor polecił 50 i leży idealnie! zawsze możesz odmienić - obecnie w salonie mam 7 trumienek - jutro odsyłam Cytuj
Servetch Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie potrafię rozgryźć, z jakiego materiału jest ten garnitur. Coś w rodzaju flaneli? Cytuj
Aczkolwiek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie potrafię rozgryźć, z jakiego materiału jest ten garnitur. Coś w rodzaju flaneli? Moja koszula flanelowa jest bardziej zbita - tutaj czuć jak przechodzi powietrze Cytuj
KarloS Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Moja koszula flanelowa jest bardziej zbita - tutaj czuć jak przechodzi powietrze Masz na myśli? LAZIO BLUE PLAIN P3960 http://eu.suitsupply.com/en_PL/lazio-blue-plain/P3960.html ? A już chciałem zamawiać jako wersja na zimę. Mówisz, że się nie sprawdzi? Cytuj
eightwonder Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 czy ma ktos garnitur http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=1&cgid=Suits&prefv3=Wool&prefn1=basicDessinSuits&start=0&prefn2=color&prefn3=material&prefv2=Blue&sz=89&srule=PriceAsc&prefv1=Plain i moglby mi zrobic jego zdjecie w swietle dziennym? nie chodzi mi o zakladanie go, tylko o samo zdjecie ukazujace kolor Cytuj
Szego Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 Który z krojów ma najwęższe spodnie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi