Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już skrócę spodnie to pochwalę się w świetle dziennym. Cały zestaw wygląda imponująco, zresztą wełna jest też ciekawa.

Byłem w salonie w Hamburgu, opisałem przebieg wizyty paręnaście postów temu.  Przymierzałem wtedy krój Lazio i teraz troszkę przypadkiem, zdecydowałem się kupić ten model w 46. Chciałem York, ale na szczęscie nie mieli i ostatecznie uważam, że wybrałem lepiej.

Właśnie dlatego polecam wszystkim osobistą wizytę w którymkolwiek salonie. Koszt biletu lotniczego nie jest duży (ja byłem przy okazji autem), a można się `ustawić` z rozmiarem na kilka zakupów, nie ma czynnika loterii. Teraz zbieram na letni lniany garnitur :) 

Opublikowano

Ja się chyba wybiorę na Litwę w przyszłym roku, będzie okazja zwiedzić w końcu "nasze" Wilno i przywieźć z niego pamiątkę od SS :)

Jedź, nie pożałujesz. Ja (jeśli nie przytyję) to nie wrócę do polskich marek jeśli chodzi o garniaki. To moja subiektywna opinia, ale tam mam rzeczy ładniejsze i ciągle w tej samej cenie. SS, podobnie jak Yanko mnie kupiło. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Ja już polskie marki w tej kategorii odpuściłem sobie 1,5 roku temu, jak przyleciał pierwszy SS :) W sumie to chciałbym mieć możliwość lepszego porównania krojów, bo na dzień dzisiejszy znam z autopsji tylko Lazio i Hudson.

Opublikowano

Znam z autopsji salon w Londynie, ktory ma dwa poziomy i bardzo duzo asortymentu. Mimo to nadal wole zamawiac online jako, ze zwroty sa darmowe i czlowiek moze spokojnie wszystko pomierzyc w domu.

T.

Opublikowano

Byłem w dwóch salonach w Holandii. Lotnisko Schiphol w Amsterdamie i Maastricht. Oferta podobna, tylko chyba na lotnisku nie mieli MTM (zresztą to chyba rozsądne posunięcie).

Opublikowano

Jak już wspominałem z mojej wizyty w salonie w Hamburgu, butów bym nie kupował. Są one owszem, ładne, z całkiem niezłej skóry i w klasycznej stylistyce, jednak w tej cenie brałbym bardziej coś z shoepassion.pl. SS ma głównie szycie butów typu blake, rzadziej GYW. 

Opublikowano

Pojawił się nowy, bardzo kuszący niebieski Lazio, którego chciałbym nabyć, ale size advisor nie domaga.

Zanim się z nimi skontaktuję telefonicznie, to pragnę się dopytać czy to taki slim/slim ala H&M, czy raczej w kierunku klasycznie, acz nowocześnie :)

Opublikowano

Masz na myśli ten: http://eu.suitsupply.com/en_PL/new_arrivals/lazio-blue-plain/P3966.html?start=4&cgid=New_Arrivals  ?

Lazio jest bardziej nowocześnie i klasycznie - wysmukla sylwetkę ale nie czuję się jak w komunijnym :D

York jest bardziej "opięty" 

Tak ten ;) jak dotrę do domu to się ponownie pomierzę i do nich zadzwonię, bo jak mi ostatnio zasugerowali 48 to o mało nie padłem -> marynarki miewam głównie 52-54.

No i mam wrażenie, że rozmiary spodni do Lazio są też ciut zaniżone ;(

Opublikowano

Tak ten ;) jak dotrę do domu to się ponownie pomierzę i do nich zadzwonię, bo jak mi ostatnio zasugerowali 48 to o mało nie padłem -> marynarki miewam głównie 52-54.

No i mam wrażenie, że rozmiary spodni do Lazio są też ciut zaniżone ;(

Boję się świąt :)

Ja tez 52 ale size advisor polecił 50 i leży idealnie! zawsze możesz odmienić - obecnie w salonie mam 7 trumienek - jutro odsyłam :D