Meander Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Gdybyś nie "nosił telewizorów" pod pachami, łatwiej byłoby ocenić jak marynarka leży w ramionach i na plecach Na obecnych zdjęciach wygląda na ciasną w ramionach i plecach oraz nieco za krótki rękaw (choć to ostatnie to jakaś tam kwestia osobistej tolerancji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Dnia 11.01.2017 o 17:54, Pablo84 napisał: @BrotherM jeśli masz 107cm w klatce to jakim cudem chcesz się zmieścić np. W rozmiar 48 czy 94? Marynarka powinna mieć ok 10cm zapasu w stosunku do wymiarów ciała, więc celował bym w rozmiary 54 lub 106. Forum Ci podpowiedziało 52? Od razu radziłem Ci 54 lub 106, ale co ja się znam ;). Marynarka nie ma wypełnienia ramion i pewnie dlatego czujesz się w niej swobodnie. Za to lubię model Havana, bo czuję się w nim jak w bluzie. Marynarka jest bardzo ładna, napewno ktoś z forum ją odkupi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 @Meander W sumie, faktycznie tak na zdjęciu wyszło, ot mój rozstaw rąk. Właśnie niby to powinno być ciasne, ale tego w ogóle nie czuję. Nie czuję napięcia w mięśniach pleców i górnych klatki, co jest dla mnie wyznacznikiem "ciasnej" marynarki (dlatego np. nie mogę nosić 104 z Vistuli i wybieram 108). I to mnie zaskakuje, bo ma jednak 2 cm mniej w rozstawie ramion (na wieszaku) od reszty noszonych przeze mnie. Z rękawami 100% racji, spodziewałem się tego, definitywnie powinienem sięgać po longi w SuSu. Moje skrócane koszule pod garnitury i resztę marynarek i tak są tu za długie (wystają na 3-3,5 cm), ale mam 3 koszule które się skurczyły i nagle tu mogą znaleźć zastosowanie. @Pablo84 No dobra, no może te 54. E, po co to sprzedawać, jak jeszcze zwrot mogę zrobić. Przez dzień się na tym zastanowię, jak to leży, w rożnych konfiguracjach, bo póki co nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 No wiesz.. ładna jest, to może się komuś przyda w outletowej cenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Do mnie doszła w końcu ta jasnoniebieska. Po zdjęciach Tanatosa na bazarku się przeraziłem, że będzie bić po oczach jaskrawością, ale nie jest tak ostro. Jako, że kobiety, z którymi pracuję jednogłośnie się zachwyciły kolorem - zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 3 godziny temu, BrotherM napisał: Dobra, dostałem. Pierwsze wrażenie, to chyba za małe. Skład: 70% Wełny, 10 % jedwabiu, 12% nylonu, 8% lnu. Ładna. Ale czy to nie jest za małe? Jeszcze przemyśl ewentualne poprawki krawieckie. Havany są zwykle dla mnie ciut za wąskie w ramionach, ale mają też sporo zapasu na szwie na plecach i krawcowa nie ma problemu, żeby to poszerzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Hej Koledzy Mam do Was pytanie odnośnie rozmiarówki Suitsupply. Noszę marynarki z Vistuli w rozmiarze 188/112, krój super slim. Leżą na mnie idealnie. Czy ktoś doświadczony mógłby porównać rozmiarówkę Vistuli do tej z Suitsupply? Chciałbym coś od nich zamówić ale za cholerę nie wiem jaki rozmiar wybrać. Niby jest ta cała tabela z wymiarami poszczególnych partii ciała ale nie mam pewności na jaki rozmiar się zdecydować. Będę wdzięczny za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 2 godziny temu, Jamjest napisał: Do mnie doszła w końcu ta jasnoniebieska. Po zdjęciach Tanatosa na bazarku się przeraziłem, że będzie bić po oczach jaskrawością, ale nie jest tak ostro. Jako, że kobiety, z którymi pracuję jednogłośnie się zachwyciły kolorem - zostaje. Tak, ja nawet chciałem w poście Tanatosa napisać, żeby potencjalny kupiec się nie przeraził tą jaskrawością bo zdjęcia są mocno prześwietlone ale pomyślałem że nie będę mu zaśmiecał wątku. Kolor jest stonowany w stosunku do zdjęć, a kobietom faktycznie się podoba, sprawdzone empirycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Trochę mojej osobistej aury na nią spłynęło i dlatego tak "bije po oczach" . Zresztą- nasze odczucia są naszą rzeczywistością, więc i na... (kliszy chciałem napisać, ale to już nie te czasy) moich zdjęciach tak się prezentuje . Nie no, ogólnie ładna, ale ja się w tym kolorze nie widzę . Co innego jakby była bardziej ekstrawagancka, w kratę na ten przykład : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 5 godzin temu, Arcatera napisał: Hej Koledzy Mam do Was pytanie odnośnie rozmiarówki Suitsupply. Noszę marynarki z Vistuli w rozmiarze 188/112, krój super slim. Leżą na mnie idealnie. Czy ktoś doświadczony mógłby porównać rozmiarówkę Vistuli do tej z Suitsupply? Chciałbym coś od nich zamówić ale za cholerę nie wiem jaki rozmiar wybrać. Niby jest ta cała tabela z wymiarami poszczególnych partii ciała ale nie mam pewności na jaki rozmiar się zdecydować. Będę wdzięczny za wszelkie rady Zarzucę potem w tym poście porównanie Lantiera 188/108 do regular 52 SuSu. Tylko muszę do domu wrócić i chwilkę znaleźć na porobienie zdjęć. Może Ci to pomoże. @Arcatera Proszę, światło marne, więc na życzenie dodam jeszcze jutro rano kolejne. Wymiary obydwu (orientacyjne w SuSu możesz z ich stronki pobrać dla Havany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Będę zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 27 minut temu, BrotherM napisał: Zarzucę potem w tym poście porównanie Lantiera 188/108 do regular 52 SuSu. Tylko muszę do domu wrócić i chwilkę znaleźć na porobienie zdjęć. Może Ci to pomoże. Z tym, że 52 to jest 104 w klatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Godzinę temu, albinos napisał: Z tym, że 52 to jest 104 w klatce Będzie mieć materiał porównawczy. Jak dla mnie rozmiarówka SuSu mieści się gdzieś pomiędzy Vistulową. I nie można wprost stawiać, że 52=104, 54=108, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Ładna marynarka Mogę Cię podpytać, tak dla ułożenia sobie spraw w głowie, ile masz wzrostu? Będzie mi łatwiej odnieść rozmiar, który nosisz z Vistuli do siebie i do rozmiarowki SuSu (mam nadzieję).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Do mnie przedwczoraj trafiły spodnie Porto rozmiar 56. Same w sobie są bardzo fajne i materiał naprawdę przyjemny. Zwracam, bo rozmiar jest nie do ogarnięcia. W pasie, oprócz mnie, zmieściłaby się jeszcze dwójka małych dzieci, za to w udach przylegają jak bielizna termoaktywna. Są też na mnie jakieś 10 cm za długie - przy moich prawie 2 metrach, to rzadkość. Outlet raczej nie dla mnie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 12 godzin temu, BrotherM napisał: Będzie mieć materiał porównawczy. Jak dla mnie rozmiarówka SuSu mieści się gdzieś pomiędzy Vistulową. I nie można wprost stawiać, że 52=104, 54=108, etc. Mniej więcej właśnie trzeba tak stawiać. Suitsupply korzysta z tzw rozmiarówki włoskiej. Wystarczy spojżeć w tabelę rozmiarów i uwzględnić odpowiedni zapas(wg mnie ok. 8-10cm).Czyli dla osoby o obwodzie w klatki piersiowej ok. 104cm, odpowiednia będzie marynarka w rozm. 26, 52 lub 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Godzinę temu, Arcatera napisał: Ładna marynarka Mogę Cię podpytać, tak dla ułożenia sobie spraw w głowie, ile masz wzrostu? Będzie mi łatwiej odnieść rozmiar, który nosisz z Vistuli do siebie i do rozmiarowki SuSu (mam nadzieję).. 187 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Ja mam 200 cm Czytałem posta kolegi @Hush i się zastanawiam czy coś w ogóle mi podpasuje z oferty SuSu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 5 minut temu, Arcatera napisał: Ja mam 200 cm Czytałem posta kolegi @Hush i się zastanawiam czy coś w ogóle mi podpasuje z oferty SuSu... Skrócenie spodni to akurat najmniejszy problem Do outletu trafiają, jak wynika z wątku, z reguły mniej klasyczne rzeczy/dziwne rozmiarówki. W standardowej ofercie jest zdecydowanie większy wybór fasonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Długość spodni raczej mnie nie martwi, bardziej ta ciasnota w udach, bo 33 cm musi być żebym się zmieścił. Niestety lata trenowania sportu rozbudowały mi nogi tak, że ciężko trafić na dobrze pasujące spodnie. Jak w udzie dobrze, to w pasie za dużo. Jak w pasie idealnie, to w udzie za mało i tak w kółko. Praktycznie każde spodnie muszę przerabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 54 minuty temu, Hush napisał: Do mnie przedwczoraj trafiły spodnie Porto rozmiar 56. Same w sobie są bardzo fajne i materiał naprawdę przyjemny. Zwracam, bo rozmiar jest nie do ogarnięcia. W pasie, oprócz mnie, zmieściłaby się jeszcze dwójka małych dzieci, za to w udach przylegają jak bielizna termoaktywna. Są też na mnie jakieś 10 cm za długie - przy moich prawie 2 metrach, to rzadkość. Outlet raczej nie dla mnie;/ Ja po konsultacji ze swoją krawcową postanowiłem jednak nie odsyłać tych spodni, głównie ze względu właśnie na fajny materiał i cenę. Krawcowa powiedziała, że ogarnie temat pasa i bioder, w udach u mnie jest ok (wziąłem rozmiar 58 właśnie ze względu na uda). Nie wiem jak wyjdzie bo spodni mi jeszcze nie przerabiała, inne rzeczy tak i zawsze byłem zadowolony. Postanowiłem zaryzykować, biorąc pod uwagę cenę, ryzyko niewielkie. Rozmiarówka jednak tych spodni jest totalnie powalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 9 minut temu, Arcatera napisał: Długość spodni raczej mnie nie martwi, bardziej ta ciasnota w udach, bo 33 cm musi być żebym się zmieścił. Niestety lata trenowania sportu rozbudowały mi nogi tak, że ciężko trafić na dobrze pasujące spodnie. Jak w udzie dobrze, to w pasie za dużo. Jak w pasie idealnie, to w udzie za mało i tak w kółko. Praktycznie każde spodnie muszę przerabiać Znam problem:) Zostaje Benevento-zrobili dla mnie 3 pary na wymiar. @artisan nie było już 58 jak kupowałem. Zresztą, ja mam w talii ok. 86 cm. Pan Baś to bardzo dobry krawiec, ale w cuda nie wierzę:) Niemniej jeśli Twoja przeróbka się uda to faktycznie będzie to bardzo dobry zakup @Arcatera nie próbowałem MD. Ze spodni garniturowych udało mi się dobrze dopasować jedne z Bytomia i jakieś no name. Reszta Benevento. Koszt zakupu przyzwoitych, wełnianych spodni w sieciówce (jesli akurat takie cudo występuje) i poprawek na moją sylwetkę kalkuluje się tylko przy dużych przecenach. Z jeansami czy chino jest dużo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 @Hush a próbowałeś może coś z oferty Massimo Dutti? O spodnie mi właśnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Z dżinsów znalazłem swój ulubiony model, przerabiam w nich tylko nogawki, bo są za szerokie (Lee Daren Regular Slim w rozmiarze 38/34). Chciałem spróbować chinosów od MD teraz, zobaczymy jak mi pójdzie z dopasowaniem. Wymiary wydają się być obiecujące. A co do eleganckich spodni, to masz rację. Zostaje szycie na miarę. Dobrze, że nie potrzeba ich 10 par, bo mój portfel rozpadłby się z rozpaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 @Hush wybacz, że jeszcze męczę ale jak już Cię mam pod ręką Wiem już, że ze spodniami z SuSu może być ciężko, a jak się ma sprawa z marynarkami? Mają naprawdę bardzo fajne modele i chciałbym coś zamówić ale znowu zagwozdka z rozmiarem. Lancerto, Vistula mam 188/112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi