Maurice Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Panowie, po pierwsze chciałem się przywitać, bo o ile forum czytuję od dawna to dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto i napisać pierwszy post. A piszę żeby poprosić o radę dotyczącą mojego ostatniego zamówienia z outletu SS. Udało mi się kupić flanelowego Hudsona, który okazał się być lekko za duży. O ile ramiona i rękawy wydają mi się ok to okolice klatki i talii myślę, że wymagają sporego zwężenia. Najchętniej skróciłbym całą marynarkę o jakieś dwa centymetry, natomiast podejrzewam, że ze względu na nakładane kieszenie może być to niemożliwe. Przed wycieczką do krawca chciałem zapytać was o zdanie. Myślicie, że marynarka w ogóle rokuje, czy zwrócić ją bez żalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 13 minut temu, Maurice napisał: skróciłbym całą marynarkę o jakieś dwa centymetry, natomiast podejrzewam, że ze względu na nakładane kieszenie może być to niemożliwe. Ze skróceniem nie ma najmniejszego problemu. Przerabiałem już taką poprawkę. Nakladane kieszenie można odpruć i naszyć wyżej o te dwa centymetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 17 minut temu, Denior napisał: Mówa o tym konkretnym Madisonie w paski? Mam ten garnitur. Co prawda jakoś rzadko go noszę, ale żadnych szczególnych kłopotów z nim nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 21 minut temu, Maurice napisał: Panowie, po pierwsze chciałem się przywitać, bo o ile forum czytuję od dawna to dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto i napisać pierwszy post. A piszę żeby poprosić o radę dotyczącą mojego ostatniego zamówienia z outletu SS. Udało mi się kupić flanelowego Hudsona, który okazał się być lekko za duży. O ile ramiona i rękawy wydają mi się ok to okolice klatki i talii myślę, że wymagają sporego zwężenia. Najchętniej skróciłbym całą marynarkę o jakieś dwa centymetry, natomiast podejrzewam, że ze względu na nakładane kieszenie może być to niemożliwe. Przed wycieczką do krawca chciałem zapytać was o zdanie. Myślicie, że marynarka w ogóle rokuje, czy zwrócić ją bez żalu? Ze zdjęcia ciężko ocenić proporcje (zrobione jest z bliska i umieszczonego wysoko aparatu), ale nie wydaje się za długa, sądząć choćby po długości rąk. Jeśli jednak czujesz się niekomfortowo, to zwróć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Maurice, też wydaje mi się, że długość jest ok, zarówno marynarka jak i rękawy. Pomogło by zdjęcie z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maurice Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Wieczorem spróbuję wrzucić zdjęcie z tyłu. A co powiecie na temat pozostałych elementów, zwłaszcza okolic talii i klatki piersiowej? Myślicie, że sytuacja jest do uratowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Dzień dobry. Doszedł właśnie do mnie garnitur z outletu suitsupply. Rozmiar 98. Spodnie są do całkowitego przerobienia, bo są za długie i zbyt szerokie natomiast marynarka jest o parę centymetrów za długa i trzeba byłoby ją skrócić. Kieszenie są nakładane ale boję się, że po skróceniu np. o 3 centymetrów i nawet jeżeli krawiec przesunąłby kieszenie to marynarka nie wyglądałaby tak proporcjonalnie. Zwrócić z powrotem do sklepu czy jednak zaryzykować i oddać w ręce krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Marynarka za długa? Jak na moje oko wygląda, leży i pasuje do Twojej sylwetki bardzo dobrze 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Długość marynarki - na podstawie tego zdjęcia - oceniłbym na dobrą. Nie wiem, dlaczego chcesz skracać. Ew. zrób zdjęcie z dystansu (10 m), z poziomu biodra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Na zdjęciach, które wkleiłeś, marynarka wcale nie wygląda na zbyt długą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Kupiłeś chłopie marynarkę a nie żakiet... i bardzo dobrze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Potem wrzucę jeszcze inne ujęcia ale na tym drugim zdjęciu jestem trochę odchylony do tyłu i przez to marynarka nie wydaje się aż tak długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Za to na 1 i 3 zdjęciu widać, że marynarka bez odchylenia jest w sam raz. Zakrywa pośladki - dobra długość. Kończy się u nasady kciuka - dobra długość. To taki styl podkreślający męską sylwetkę. Oto fota gdzie porównasz długości marynarek pana po prawej i pana w środku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Marynarka Obamy wygląda najlepiej, ma ładne proporcje i dobrze leży, ale ma zbyt długie rękawy. @Orlin Do opisu dodam tylko, że krótszą marynarkę powinny wybierać osoby z krótkimi (w stosunku do tułowia) nogami - tak, aby poprawić proporcje sylwetki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 8 minut temu, mosze napisał: Marynarka Obamy wygląda najlepiej, ma ładne proporcje i dobrze leży, ale ma zbyt długie rękawy. @Orlin Do opisu dodam tylko, że krótszą marynarkę powinny wybierać osoby z krótkimi (w stosunku do tułowia) nogami - tak, aby poprawić proporcje sylwetki. Zgadzam się co do za długich rękawów. Co do długości marynarki to racja, ale w przypadku Kolegi TomaszTomasz nie widzę takiego problemu i po zdjęciach widać, że marynarka ładnie i proporcjonalnie leży. Chyba, że zdjęcia kłamią, to wtedy trzeba zakładać tę marynarkę tylko do zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 To tak z ciekawości porównałem sobie outletową marynarkę washington i havanę z obecnej kolekcji. Rozmiarowo są identyczne mimo, że washington to 56 a havana 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Właśnie problem jest w proporcjach. Tego na zdjęciu nie widać ale przy wzroście 189 mam długi tułów i krótkie nogi dlatego boję się o to, że nie będę wyglądał proporcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Myślę, że najważniejsze w tym wszystkim, żebyś dobrze wyglądał dla samego siebie i dobrze się czuł w swoich ubraniach. Tak więc myślę, że sam znasz odpowiedź na swoje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Osoby, które pragną oceny długości marynarki na podstawie zdjęcia, popełniają notorycznie te same błędy: 1. Niewłaściwa perspektywa (aparat zbyt blisko, pod kątem itd.). 2. Brak doświetlonego zdjęcia na w miarę jednolitym tle i w otoczeniu sensownego punktu odniesienia. 3. Brak zdjęcia całej sylwetki z góry do dołu. 4. Brak zdjęcia w butach (też ważne, bo buty od razu zwiększają wzrost i punkt połowy sylwetki). 5. Brak zdjęcia i z tyłu z przodu. 6. Spodnie nie od kompletu (tak, tak, inne kolory i wzory zaburzają sylwetkę). Dopiero spełnieniu tych sześciu warunków można sensownie oceniać długość marynarki na podstawie zdjęcia Bez tego wróżymy z fusów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 5 godzin temu, Denior napisał: Mówa o tym konkretnym Madisonie w paski? Bo czeka na przeróbki właśnie taki u mnie, a jak coś to moge jeszcze go zwrócić. Polecasz, odradzasz ?EDYTA: Przeszukałem przy pomocy forumowej szukajki Twoje posty z tematu SS. Z jednego postu dowiedziałem sie, że spodnie ucierpiały podczas wizyty u klienta, ale bez konkretów. Zrobiłem test na nogawce i rzeczywiście, łatwo ulega "wymiętoleniu". no materiał się rozszedł przy szwie w kroku (były zdjęcia)... spodnie bez szans na odratowanie, bo nie mam materiału aby sztukować. Jakby ktoś skracał nogawki i zostało trochę więcej materiału to proszę o cynk - może mi się uda coś wymodzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam - mam na zbyciu https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4838-hurson-r-48-nowa-12016/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Panowie, zwracać czy nie zwracać, oto jest pytanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Za wąska w talii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Za wąska w talii Ano te dwa centymetry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 dwa? to idź do krawcowej, chociaż nie wygląda na tylko dwa na moje oko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi