Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Na Twoich zdjęciach ten garnitur, pod względem koloru, wygląda zupełnie inaczej niż na stronie Suitsupply. Na stronie może faktycznie sprawiać wrażenie ekstrawaganckiego i rzucającego się w oczy, a na podstawie Twoich zdjęć wydaje się być zdecydowanie bardziej stonowany. Dodaję go do mojej listy życzeń. :)

• Oceniam pozytywnie 2

@Lebowski32: nie wygłupiaj się nawet :) SuSu jest odpowiedzialne za dostarczenie Ci zakupionego przedmiotu i to, czy sam szef przywiezie Ci pod drzwi garnitur, czy kurier nie ma znaczenia. Z ich strony zachowanie ok, a na tą chwilę ryzyko nie istnieje. Nie ma chyba sensu płakać nad porwanym kartonem. Jak chcesz sprezentuję Ci nowy, nieporwany :)

• Oceniam pozytywnie 2

@Lebowski32: nie wygłupiaj się nawet :) SuSu jest odpowiedzialne za dostarczenie Ci zakupionego przedmiotu i to, czy sam szef przywiezie Ci pod drzwi garnitur, czy kurier nie ma znaczenia. Z ich strony zachowanie ok, a na tą chwilę ryzyko nie istnieje. Nie ma chyba sensu płakać nad porwanym kartonem. Jak chcesz sprezentuję Ci nowy, nieporwany :)

Zastanawian sie czy aby na pewno SuSu jeat w pelni odpowiedzialne za dostawe i mozna te firme obwiniac za to co dostal Lebowski32? Jakie maja mozliwosci wplyniecia na firme kurierska? UPS pewnie byl wybrany bo sprawial "najmniej" problemow i byl solidny z ich perspektywy. Jesli takie przypadki beda sie powtarzac to, moga jedynie zerwac z nimi kontrakt. Wg mnie nie nalezy burzyc wizerunku firmy z powodu takich przypadkow. Produkcja to jedno, dostawa to drugie.

Jesli paczka przyszla uszkodzona to oznacza, ze znalezlismy sie przypadkowo w procencie klientow do ktorych dostawa nie przebiegla pomyslnie. Nie trzeba winic menagerow, wszystkich swietych i calego swiata tylko zadzwonic zglosic sprawe i czekac na realizacje reklamacji. Klient indywidualny jak my nigdy nie bedzie pepkiem swiata dla kurierow, nie ma sie nawet co ludzic.

Z drugiej strony kazdy ma prawi sie zdenerwowac gdy na cos dlugo czeka

Harginowi raczej chodziło o to, że my robiąc zakupy w SuSu zawieramy umowę z nimi, nie z firmą kurierską. To SuSu odpowiada przed nami za przesyłkę, to SuSu ma podpisany kontrakt z UPSem, w którym na pewno takie sytuacje są opisane. Natomiast nas to nie powinno interesować, nas powinno interesować to, czy paczka dochodzi do nas w takim stanie w jakim powinna :)

• Oceniam pozytywnie 3

Wszyscy macie rację.  Mnie najbardziej wkurza zachowanie UPS, które nie przejęło się moim zgłoszeniem. Po takim telefonie powinna wyć syrena na alarm w firmie i uruchomione śledztwo, kto odwala takie numery. A zamiast tego słyszę "nic nie mam odnotowane, nie wiem o co chodzi" na moje zgłoszenie, że ktoś niepowołany otworzył paczkę!

Sam wysyłam tysiące paczek i wiem jedno. Klient najpierw opierdziela sklep, który wysłał towar, w następnej kolejności firmę kurierską, a najbardziej odpowiedzialny za zniszczenia jest Sebek, który paczką rzuca bo ma przez swoją Karynę zły dzień. Natomiast oczywiście zgłaszać trzeba sklepowi, który ma umowę z firmą kurierską. Jeśli paczka jest odebrana i zniszczona, to klient musi się zrzec dostarczonej przesyłki na rzecz sklepu i sklep dogaduje się z kurierem. 

@Lebowski32: oni pewnie wiedzą, że tak się czasem zdarza i prowadzenie "dochodzeń" jest kłopotliwe, a także kosztowne. Zawsze jest jakiś margines błędów. Mi osobiście, mimo wielu otrzymywanych przesyłek z wielu krajów, nigdy się to nie zdarzyło.

3 razy przychodziła do mnie paczka z SuSu i za każdym razem odsyłałem, nie było żadnego problemu, a kurier z UPSu wypytywał co ja tak zamawiam cały czas w takich dużych paczkach ;) 

Swoją drogą, takie rzeczy zdarzają się wszędzie, nie ma fizycznej możliwości odsiać takich ludzi, którzy szukają w sortowniach zarobku. Ostatnio z poczty polskiej dostałem przesyłkę, w której powinna być GoPro Hero Silver 4. Opakowanie od kamery było, tylko, że jego zawartość stanowiło tylko pół kilo cukru pudru ;)

Wincenty, wszystko zgoda - ja tylko się dziwię, że UPS nie dba o kontrolę jakości wewnątrz, która przecież jej także w ich interesie. Przy dobrej organizacji powinni się dowiedzieć bardzo szybko, który "Sebek" to zrobił ;)

Z reguły na magazynach są kamery i widać co się dzieje z paczką po dostarczeniu do niego jak i po tym jak wyjeżdzają do klienta.