Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie na cztery garnitury w dwóch przypadkach spodnie i marynarka były w różnych rozmiarach (dwa rozmiary różnicy, raz spodnie mniejsze, raz marynarka). To były różne garnitury, więc nie dało się złożyć jednego kompletu z dwóch :-)

Opublikowano

U mnie póki co wszystko w porządku - czasem jakaś nitka, czasem brak wieszaka, ale na szczęście w moich zamówieniach nie było dotychczas brudnych/poplamionych/brzydko pachnących przedmiotów. Rozmiar również zawsze zgodnie z zamówieniem. A z Suitsupply przez Otrium jak dotąd kupiłem kilka marynarek i płaszcz.

Opublikowano

Mi się nawet dwa razy zdarzyło, że przysłali marynarkę z wieszakiem. W większości przypadków marynarki miały oryginalne zszycia. Tylko raz trafił się egzemplarz bez oryginalnych zszyć i nieładnie pachnący. Zapach szybko się ulotnił, mimo to zwróciłem marynarkę, ale teraz żałuję bo za tą cenę (300zł) trzeba było ją jednak zostawić. A oczywiście po moim zwrocie ktoś kupił. Koszul SuSu kupiłem na otrium 4 sztuki i żadnych defektów nie stwierdziłem.

Opublikowano

U mnie chyba jeszcze lepiej. Marynarki, garnitury, płaszcze: wszystko zaszyte oprócz jednego płaszcza. Koszule nówki bez zarzutu. Spodnie tak samo. Mnóstwo wieszaków.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, tentomek napisał:

Są jakieś działające kody na Suitsupply na otrium?

Póki co Welcome15 czyli standardowa 15-procentowa zniżka działa. Pozostałe chyba nie. Ja ostatnio czekałem, czekałem, czekałem - no i się nie doczekałem, bo produkt, który mnie interesował wyszedł. A jak sobie myślę, że tamta cena i tak była dużo lepsza niż w sklepie normalnym, to się pukam w głowę, po co mi ta obsesja w głowie chodzi na maksymalną obniżkę - mimo że od relatywnej obniżki najważniejsza jest cena finalna do zapłaty. To tak na marginesie :D

Opublikowano
4 hours ago, Karol Mateusz said:

Czy obsługa klienta SS Wam odpisuje? Czekam już ponad tydzień na info o zaległej dostawie i kompletna cisza.

Nie wiem, jak teraz, ale jak chcesz mieć koniecznie odpowiedź, to kontaktuj się przez chat. Tam jest bot, ale możesz go zmusić, żeby połączył z człowiekiem.

Na maile odpisują powoli, ale odpisują. Teraz mają pewnie dużo zamówień plus urlopy, a sami nie mają nic sensownego do odpisania pewnie. Ja raz miałem problem ze zwrotem, który ciągnął się kilka miesięcy, ale to nie było tak, że próbowali mnie zlać.

Opublikowano
W dniu 28.12.2024 o 16:39, garzagrossa napisał:

Nie wiem, jak teraz, ale jak chcesz mieć koniecznie odpowiedź, to kontaktuj się przez chat. Tam jest bot, ale możesz go zmusić, żeby połączył z człowiekiem.

Na maile odpisują powoli, ale odpisują. Teraz mają pewnie dużo zamówień plus urlopy, a sami nie mają nic sensownego do odpisania pewnie. Ja raz miałem problem ze zwrotem, który ciągnął się kilka miesięcy, ale to nie było tak, że próbowali mnie zlać.

Kilka miesięcy? ? A to ich nie obowiązują ich przepisy, że muszą oddać kasę w ciągu 14 dni? Jak płaciłeś kartą, to szybciej byś odzyskał kasę w ramach procedury chargeback w swoim banku. Mastercard/Visa by się zwrócili do nich z pytaniem o wyjaśnienie i od razu by był zwrot.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
11 hours ago, dragonek said:

Kilka miesięcy? ? A to ich nie obowiązują ich przepisy, że muszą oddać kasę w ciągu 14 dni? Jak płaciłeś kartą, to szybciej byś odzyskał kasę w ramach procedury chargeback w swoim banku. Mastercard/Visa by się zwrócili do nich z pytaniem o wyjaśnienie i od razu by był zwrot.

To nie chodziło o sam transfer. DHL nie dostarczył zwrotu, a to nie był jedyny problem. Teraz zresztą zapowiada mi się coś podobnego ☹️

Opublikowano

Żeby dorzucić się do bazy doświadczeń:

Miałem przy ostatnim zamówieniu problem że nie zwrócili mi pieniędzy po zwrocie towaru. W tamtym momencie minęło już deklarowane 14 dni na zwrot pieniędzy. Napisałem przez formularz kontaktowy na stronie do którego jest link na dole strony ich portalu pomocowego w sekcji "Nie otrzymałem pełnego zwrotu pieniędzy lub prawidłowej kwoty". Zwrócili po paru dniach. Mówili, że pierwszy przelew wysłali ale go coś im odbiło i nie dotarł. To było gdzieś w październiku zanim zaczęły się jazdy ze znikaniem i pojawianiem się Polski na Otrium.

Opublikowano
11 godzin temu, garzagrossa napisał:

To nie chodziło o sam transfer. DHL nie dostarczył zwrotu, a to nie był jedyny problem. Teraz zresztą zapowiada mi się coś podobnego ☹️

Teraz rozumiem. A na Otrium nic nie znalazłeś dla siebie z SuSu? Będzie dużo taniej, a problemów ze zwrotem kurierem DHLu do Otrium jeszcze chyba nikt nie raportował.

Opublikowano

Przecież to ten sam kurier do tego samego państwa. Więc w tym aspekcie różnicy bym się nie doszukiwał. Natomiast pakowanie Otrium względem SuSu jest beznadziejne. Pudełka są bardzo tandtne.

Ostatnio przysłali mi wielkie pudełko którego zawartość w większości było powietrze. Kurier zawrócił z tym z automatu na magazyn bo było w tragicznym stanie, zawinął na magazynie folią i po paru godzinach było w automacie DHL. Było kilka rzeczy i jakimś cudem wszystko było OK.

Wczoraj zamówiłem jedną marynarkę, małe pudełko, ale jedna ścianka nie wytrzymała (klej puścił)...

Opublikowano
9 hours ago, dragonek said:

Teraz rozumiem. A na Otrium nic nie znalazłeś dla siebie z SuSu? Będzie dużo taniej, a problemów ze zwrotem kurierem DHLu do Otrium jeszcze chyba nikt nie raportował.

?‍♂️ teraz dopiero się zorientowałem, że to o było pytania o SuSu a nie Otrium - moje problemy były z tym drugim. Ten outlet trwa już drugi rok i jedno zlało mi się z drugim. SuSu w normalnej cenie bym raczej nie kupił, są lepsze opcje.