fan_dobrego_buta Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 zixart - osobiście myśle, że jakościowo będzie podobnie. Osobiście wybrałbym Mayfair, z 2 powodów (subiektywnie patrząc): - ładniejsze kopyto - oczekuję po Barkerach więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMB Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 (edytowane) Witam Szanownych Forumowiczów W dniu dzisiejszym po kilku godzinach czytania działu "buty" na forum zamówiłem pierwszą parę butów z Herring Shoes i w związku z tym również pierwszy post.Konkretnie ten model - zdedcydowanie budżetowy, jak na przeciętne ceny w tym sklepie: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=2249Jeżeli dla kogoś będzie to pomocne przy zakupach - wziąłem rozmiar 10.5. Z polskich butów dotychczas kupowałem głównie Gino Rossi i Ryłko w rozmiarze 45. Buty pasują idealnie i ogólnie bardzo mi się podobają. Natomiast oczywiście pojawił się też pierwszy problem. Mianowicie, w mojej opinii drobna wada, jak widać na poniżyszym zdjęciu: Stąd pytanie do bardziej doświadczonych zanim napiszę do Herring Shoes - czy to kwalifikuje się na wymianę obuwia oraz czy może wpływać na trwałość w trakcie użytkowania. Ogólnie zmarszczenie skóry przy podeszwie jest zdecydowanie mniej widoczne niż na zdjęciu i trzeba się dobrze przyjrzeć, ale jednak spodziewałem się, że będą w całości bez zarzutu. Edytowane 19 Maj 2015 przez PiotrMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Ja uważam, że jest to wada. Jeżeli Ci to nie przeszkadza, to wyślij email + zdjęcie, z możliwymi rozwiązaniami: rabat, lub wymiana butów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Crownhill za "takie coś", tylko mniej widoczne, dał mi 15 % rabatu. Polecam napisać do Herringa - myślę, że mają naprawdę dobry serwis klienta. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMB Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Skontaktowałem się mailowo z Herringiem. Odpowiedź po niespełna 10 minutach - przeprosiny i prawie 30% rabatu, jeśli chcę buty zatrzymać. Tak więc sprawa ze strony sklepu załatwiona wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Czy ktoś miał do czynienia z butami Herringa z serii Classic na kopycie 019 (Loake?) szytych w Hiszpanii? Niedawno wprowadzili model Cadiz (http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=8794) pozycjonowany wyżej, bo w serii Classic, niż ich zamszowe Readingi z serii "Continental", również szyte przez Loake. Jakiś czas temu nie trafiłem z rozmiarem Readingów i odsprzedałem je (tutaj na forum zresztą) i poważnie zastanawiam się nad wypróbowaniem Cadiz, zamiast po raz drugi Readingów. Readingi były dla mnie nieco zbyt ciemne, te intensywne kolorystycznie zamsze jak w Meerminach i tutaj w Cadiz właśnie podobają mi się bardziej i bardziej pasują do momentów, kiedy chciałbym je nosić. Zastanawiam się, czy warto. Readingi, poza tym, ze są z niższej serii, są przy okazji sporo tańsze, więc jakby "mniej żal" - tutaj but kosztuje już więcej niż Meerminy czy Crownhille. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Miałem Loafersy z tej samej fabryki. Jak dla mnie skóra dziwnie pachniała i ogólnie kopyto było za duże, na szczęście zdołałem je odsprzedać i z tego co wiem nabywca jest zadowolony z zakupu Drugi raz bym nie zamówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Koledzy, Czy ktoś ma doświadczenia z kopytem 130 Herringa? Interesuje mnie jego tęgość, w szczególności w palcach. Czy prawdą jest informacja, że produkcja butów dla Herringa, która odbywa się w Hiszpanii zlokalizowana jest w fabryce Loake? Gdzieś się natknąłem w necie na taką informację. Jaka jest jakość "hiszpańskiej" produkcji Herringa? Czytałem w wątku jedną niezbyt pochlebną opinię dotyczącą loafersów. Jakieś inne opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Ok, koledzy mam problem i zarazem pytanie. Myślę że sam dałbym sobie rade, ale wolę się też zapytać. Na wyprzedaży u Herringa kupiłem buty żeglarskie Sebago. Jakość wykonania nie jest ogólnie zła, poza tym że w prawym bucie niedbale jest wklejona wkładka (widoczna gołym okiem fałda) i po ubraniu buta jest to odczuwalne. Ponadto Herring niewłaściwie oznaczył tęgość obuwia jako F, a na butach wyraźnie widnieje amerykańskie W co powoduje, ze buty do końca nie pasują tak jak powinny. Zatem prosta decyzja - odsyłam. Płaciłem Paypalem, więc zwrócą mi koszty przesyłki - natomiast chciałem się zapytać jakie są Wasze doświadczenia ze zwracaniem ich obuwia? Wysyłaliście DHLem czy pocztą polską? Patrząc na koszty wysyłki DHLem wychodzi mi 249 zł (!) więc się zastanawiam nad wyborem operatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 DPD za pośrednictwem Sendit.pl - 89zł. Przerabiane dwukrotnie w wariancie ze zwrotem kosztu przez PayPal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Ja zaniosłem na Pocztę, cena podobna do tej podanej przez Pana Mateusza. Czego się nie spodziewałem, buty po trzech dniach zostały skutecznie doręczone Anglikom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Ja tez kiedys odsylalem przez poczte. Cena do UK od 60-90 PLN w zalaznosci od paczki. Jak sie zalatwia zwrot kosztow przez Paypal? Tzn. czy dobrze rozumiem, ze zwracaja koszt przesylki z Polski do UK? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 DPD za pośrednictwem Sendit.pl - 89zł. Przerabiane dwukrotnie w wariancie ze zwrotem kosztu przez PayPal. Ja zaniosłem na Pocztę, cena podobna do tej podanej przez Pana Mateusza. Czego się nie spodziewałem, buty po trzech dniach zostały skutecznie doręczone Anglikom. Pozdrawiam. Dzięki wielkie Z tym zwrotem kosztów to ja rozumiem to tak, że jeżeli kupiłem buty za 65 GBP, zapłaciłem 15 GBP za przesyłkę (razem dałem 80 GBP) i teraz wysyłam za 89 złotych z powrotem do Anglii - Herring zwróci mi jedynie 65 funtów za buty a Paypal 89 złotych za zwrot - czyli i tak będę stratny 15 funtów. Dobrze kalkuluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Ależ się zdenerwowałem. Wątek co prawda dotyczy butów Sebago, ale sprzedawanych przez Herringa więc wątek jest chyba właściwy. Buty przyszły za szerokie - na stronie oznaczyli je jako 10UK (F), natomiast producent oznaczył je jako 10.5W (US). Amerykanskie W odpowiada brytyjskiemu G. Mało tego, w butach źle przykleili wkładkę i powstała na niej fałda - jak na zdjęciach. W odpowiedzi na mojego maila napisali mi, ze to ja sprawiłem, że wkładka jest taka jaka jest. Zresztą sami oceńcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Ależ się zdenerwowałem. Zazdroszczę skali problemów w życiu. Daj do szewca podklei, w mojej ocenie normalna sprawa jak but jest luźny i stopa się przemieszcza, co przeważnie ma miejsce w boatach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Nie o to chodzi że nie potrafiłbym tego naprawić. Ta wkładka to akurat błahostka i gdybym zdecydował się je zatrzymać bez problemu we własnym zakresie zaniósłbym je do szewca. Nie jest też powodem dla którego odsyłam buty. Na długość są ok, ale na szerokość już nie - mają one tęgość brytyjskiego G, a ja noszę tylko F. G powoduje m.in. że pięta buja mi się zbyt mocno powodując obtarcia. Nie raz się na tym przejechałem. "Zdenerwowanie" wyglądało mniej więcej tak: i wynikało tylko z tego, że na początku przyjęli moją winę w tym defekcie, gdzie buty już takie przyszły. Sprawa została zresztą już wyjaśniona, buty zostaną przyjęte bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Zig Napisano 27 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2015 W tym tygodniu kupiłem Herring Churchill (kopyto 11028, rozmiar 8G). Po konsultacji ze sklepem wybrałem 8G, jednakże moja stopa ma 275 mm długości i od razu byłem sceptycznie nastawiony do tej długości. Buty okazały się zdecydowanie za małe - po 10 min. siedzenia nogi zdrętwiały w stopniu znacznym. Aktualnie czekam na wymianę na rozmiar 9G - tym razem Ken z Herring stwierdził, że mogą być za długie i najlepiej jakbym wybrał but na innym kopycie, np. Burlington (http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=5250). Myślicie, że 9G rzeczywiście może być problematyczny? Załączam zdjęcie buta na stopie Co do jakości butów: niestety proces kontroli jakości chyba kuleje, bo moje buty miały zarysowania dyskwalifikujące je jako produkt pierwszej klasy. Po butach za takie pieniądze oczekiwałem doskonałego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2015 Bardzo ładny model!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2015 Ładny but, ale lepiej skorzystaj z rady i wybierz inne kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2015 (...)Myślicie, że 9G rzeczywiście może być problematyczny? (...) W Twoim przypadku musisz powalczyć aby buty były faktycznie szersze. To G na zdjęciu wydaje się dość wąskie. Różnica w podbiciu pomiędzy 8G a 9G powinna wynieść ok. 0,5 cm (według tabel L. Vass'a). Czyli kierunek ok. Robiłeś kiedykolwiek pomiary stóp (obwód - śródstopie i podbicie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Herring Edward II (by Alfred Sargent) seconds w rozm 7.5 za 175 GBP - bardzo dobra cena - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=9792&stype=1&selectedsizeid=6&selectedfitid=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Zig Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Chirchille są piękne, ale chyba nie będzie dane mi w nich chodzić. Wczoraj otrzymałem rozmiar 9G. Pasuje w miarę dobrze, jednak podczas chodzenia pięta podnosi się o kilka mm. Chyba lepiej jak but jest idealnie dopasowany, bądź trochę za mały niż za duży. Nie wiem czy jest sens próbować wymieniać jeszcze raz, na 8,5G. Rozmiary mojej stopy: dł. 27,5 cm, szerokość 10,5 cm, obwód w najszerszym miejscu 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Herring Edward II (by Alfred Sargent) seconds w rozm 7.5 za 175 GBP - bardzo dobra cena - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=9792&stype=1&selectedsizeid=6&selectedfitid=2 Już nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Już nieaktualne Bardzo dobrze, bo trochę się zastanawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Już nieaktualne Będziesz zadowolony i "kicał" z uśmiechem na twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi