eye_lip Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Kopyto 3625 tyczyło się czarnych oxfordów. Loaki których piszesz są na kopycie swing. Moja stopa ma 275mm i te Loaki dopiero w rozmiarze 8 są na mnie dobre - zwykle noszę 8.5-9 w innych markach angielskich i francuskich. Proponuję Ci kupić te buty z firmy Herringshoes - mają dobrą obsługę klienta, możesz ich zapytać jaki rozmiar proponują dla Twojej stopy. Jeśliby rozmiar nie pasował, wysyłasz do nich buty i przysyłająnowe na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Moja stopa ma 275mm i te Loaki dopiero w rozmiarze 8 są na mnie dobre - zwykle noszę 8.5-9 w innych markach angielskich i francuskich. Ciekawostka, bo też mam Loaki ciut za duże w rozmiarze 8, a normalnie przyznaję się do noszenia 41 a nie 43 jak Filip. Ale on sie przyznaje do wąskiej stopy a ja wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 15 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2012 Moja stopa ma 275mm i te Loaki dopiero w rozmiarze 8 są na mnie dobre - zwykle noszę 8.5-9 w innych markach angielskich i francuskich. Ciekawostka, bo też mam Loaki ciut za duże w rozmiarze 8, a normalnie przyznaję się do noszenia 41 a nie 43 jak Filip. Ale on sie przyznaje do wąskiej stopy a ja wręcz przeciwnie... Też mam raczej wąską stopę. Zrobię, tak, jak radzi Filip. Być może nawet pokuszę się o model Hilton, który moim zdaniem wygląda nawet ciekawiej niż Beaufort. O efektach poinformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2012 Mam to samo - z polskich butów wybieram zwykle rozmiar 41. Przy loake na start 8 była idealna, jednak na przyszłość wziąłbym pół rozmiaru mniejsze - buty się dość mocno rozeszły i obecnie pięta mi w nich lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Barker International na kopycie 396 tęgość FX rozmiar 7,5 - będą dobre przy zwykle noszonym rozmiarze 8? Stopa ok. 272mm. Ktoś ma doświadczenie z tym kopytem lub w ogóle z Barkerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Z tego, co ja wiem, z Barkerami trzeba uważać - trafiają się serie ponumerowane zupełnie od czapy (sam tak wtopiłem - but 8F, faktycznie gdzieś w okolicach 9-tki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Kupiłem: http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shoes ... |||||||||| Wziąłem rozmiar 43, długość mojej stopy to ok 28,3 - 28,5cm (obrys wykonany na kartce prostopadle do podłoża). Mam nadzieję, że będzie ok, co prawda mieli jeszcze 42,5 ale G-fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Dziś otrzymałem maila od http://www.herringshoes.co.uk, W pierwszym mailu Pan napisał, że ciężko dobrać numer buta- odkrywcze to nie było. Pytał, jaki noszę do tej pory- powiedziałem, że 45 więc napisał że 10,5 będzie dla mnie dobry. Nie wiem, czy ten numer zamawiać. Na forum piszecie, że pół numeru mniejszy, przy tym kopycie. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Zamow, odbierz, przymierz, zdecyduj czy odsylac czy zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Nie lepiej zmierzyć stopę i poprosić o radę PANA na tej podstawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Nie lepiej zmierzyć stopę i poprosić o radę PANA na tej podstawie? Tak właśnie zrobiłem, ale Pan zrobił wrażenie osoby, która nie jest w stanie mi pomóc, co wydawało mi się dziwne bo podobno są bardzo pro-klientowscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Dostałem dziś maila z LOAKE.CU.UK Wysłali mi swoją rozmiarówkę. Może kogoś zainteresuje. Z tego wynika, że przy stopie 29 cm rozmiar 9,5 jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziobiker Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Mam problem z doborem rozmiaru butów Nord. Noszę normalnie rozmiar 41 (Ecco, Clarks). Długość stopy to 27,5 cm. Buty Nord rozmiar 41 wydają mi się za duże (szerokość jest dobra ale wydają się za długie), natomiast rozmiar 40 jest trochę za wąski (luz jakieś 0,5 cm). Które wybrać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Mam problem z doborem rozmiaru butów Nord. Noszę normalnie rozmiar 41 (Ecco, Clarks). Długość stopy to 27,5 cm. Buty Nord rozmiar 41 wydają mi się za duże (szerokość jest dobra ale wydają się za długie), natomiast rozmiar 40 jest trochę za wąski (luz jakieś 0,5 cm). Które wybrać? Pozdrawiam Mamy wybrać czy wolisz nosić buty za małe czy za duże? Ja wolę jednak za duże Swoją drogą to masz 0,5 cm luzu w bucie, jeśli chodzi o szerokość i uważasz że ten but jest za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziobiker Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 mój błąd. But na długość ma 0,5 cm luzu i jest wąski. Pytanie czy się rozejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 mój błąd. But na długość ma 0,5 cm luzu i jest wąski. Pytanie czy się rozejdzie? Niestety nie dowiesz się, jak nie sprawdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anda_7 Napisano 4 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Ja tam wolę nie sprawdzać. Noszę rozmiary od 40 do 42 - właśnie z powodu szerokości stopy. Różnie to bywa, ale nie zamierzam dotować producentów butów swoim cierpieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 A dlaczego przy zamowieniach internetowych nie zamawiacie Panowie 2 rozmiarów aby wybrać ten najlepszy i odeslać niewłaściwy? Czy te 10 dni przy zakupach internetowych to przepis obowiązujący tylko w Polsce? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Bo trzeba wyłożyć dwa razy tyle, a na zwrot kasy czeka się czasem i miesiąc? Dodatkowo najczęściej koszt wysyłki zwrotnej nie jest już refundowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 A jesli rozmiar niewlasciwy to przesyłka zwrotna i nowego rozmiaru są gratis?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 A potem się człowiek dziwi, że nie chcą wysyłać do PL... http://forum.butwbutonierce.pl/topic/80-wyprzedaże/?p=94374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Przy zakupach internetowych to chyba normalne? Skoro but się widzi na obrazku, nie można go zmierzyć, dotknąć itp. Chyba po to stworzono te 10 dni na zwrot, wybrażacie sobie sprzedaż internetową tak drogich towarów bez tej możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Normalne "że ilość zwrotów z Polski jest prawie dwukrotnie wyższa niż europejska mediana." ? Poza tym nie chodzi o możliwość zwrotu towaru, a raczej o podejście w stylu wezmę dwie pary by wybrać ten najlepszy i odeslać niewłaściwy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 paero123 Co jest normalne? Zgubiłem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Normalne, że jeśli firma decyduje się na sprzedaż internetową, to nie może mieć za złe klientowi, że zamawia 2 numery obuwia aby wybrać ten właściwy i odesłac inny, To chyba lepsze rozwiązanie dla klienta (a klient nasz pan) niż te, że mierzy w nieskończoność swoje stopy, porównuje z innymi rozmiarowkami, prowadzi korespondencje ze sklepem, w koncu zamawia, nakłada, coś mu nie pasuje i zastanawia się,czy potrzebuje o pól/caly nr wieksze/mniejsze buty itp,, znów zastanawia się, porównuje z innymi, w końcu odsyła i przysyłają inne, nakłada, coś mu nie pasuje i wydaje mu się, że tamte były jednak odpowiedniejsze... A to, że Polacy zwracają więcej moze wynikać z możliwości innych krajów do zmierzenia buta w sklepach stacjonarnych lub znajomości własnego rozmiaru w danej firmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi