Skocz do zawartości

Jak dobrać rozmiar butów skórzanych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kopyto 3625 tyczyło się czarnych oxfordów. Loaki których piszesz są na kopycie swing.

Moja stopa ma 275mm i te Loaki dopiero w rozmiarze 8 są na mnie dobre - zwykle noszę 8.5-9 w innych markach angielskich i francuskich.

Proponuję Ci kupić te buty z firmy Herringshoes - mają dobrą obsługę klienta, możesz ich zapytać jaki rozmiar proponują dla Twojej stopy. Jeśliby rozmiar nie pasował, wysyłasz do nich buty i przysyłająnowe na własny koszt.

Opublikowano

Moja stopa ma 275mm i te Loaki dopiero w rozmiarze 8 są na mnie dobre - zwykle noszę 8.5-9 w innych markach angielskich i francuskich.

Ciekawostka, bo też mam Loaki ciut za duże w rozmiarze 8, a normalnie przyznaję się do noszenia 41 a nie 43 jak Filip.

Ale on sie przyznaje do wąskiej stopy a ja wręcz przeciwnie...

Opublikowano

Ciekawostka, bo też mam Loaki ciut za duże w rozmiarze 8, a normalnie przyznaję się do noszenia 41 a nie 43 jak Filip.

Ale on sie przyznaje do wąskiej stopy a ja wręcz przeciwnie...

Też mam raczej wąską stopę. Zrobię, tak, jak radzi Filip.

Być może nawet pokuszę się o model Hilton, który moim zdaniem wygląda nawet ciekawiej niż Beaufort.

O efektach poinformuje. :)

Opublikowano

Barker International na kopycie 396 tęgość FX rozmiar 7,5 - będą dobre przy zwykle noszonym rozmiarze 8? Stopa ok. 272mm. Ktoś ma doświadczenie z tym kopytem lub w ogóle z Barkerami?

Opublikowano

Dziś otrzymałem maila od http://www.herringshoes.co.uk,

W pierwszym mailu Pan napisał, że ciężko dobrać numer buta- odkrywcze to nie było.

Pytał, jaki noszę do tej pory- powiedziałem, że 45 więc napisał że 10,5 będzie dla mnie dobry.

Nie wiem, czy ten numer zamawiać. Na forum piszecie, że pół numeru mniejszy, przy tym kopycie.

pozdrawiam,

Opublikowano

Nie lepiej zmierzyć stopę i poprosić o radę PANA na tej podstawie?

Tak właśnie zrobiłem, ale Pan zrobił wrażenie osoby, która nie jest w stanie mi pomóc, co wydawało mi się dziwne bo podobno są bardzo pro-klientowscy.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z doborem rozmiaru butów Nord. Noszę normalnie rozmiar 41 (Ecco, Clarks). Długość stopy to 27,5 cm. Buty Nord rozmiar 41 wydają mi się za duże (szerokość jest dobra ale wydają się za długie), natomiast rozmiar 40 jest trochę za wąski (luz jakieś 0,5 cm). Które wybrać?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Mam problem z doborem rozmiaru butów Nord. Noszę normalnie rozmiar 41 (Ecco, Clarks). Długość stopy to 27,5 cm. Buty Nord rozmiar 41 wydają mi się za duże (szerokość jest dobra ale wydają się za długie), natomiast rozmiar 40 jest trochę za wąski (luz jakieś 0,5 cm). Które wybrać?

Pozdrawiam

Mamy wybrać czy wolisz nosić buty za małe czy za duże?

Ja wolę jednak za duże :lol:

Swoją drogą to masz 0,5 cm luzu w bucie, jeśli chodzi o szerokość i uważasz że ten but jest za mały?

Opublikowano

Ja tam wolę nie sprawdzać. Noszę rozmiary od 40 do 42 - właśnie z powodu szerokości stopy. Różnie to bywa, ale nie zamierzam dotować producentów butów swoim cierpieniem...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A dlaczego przy zamowieniach internetowych nie zamawiacie Panowie 2 rozmiarów aby wybrać ten najlepszy i odeslać niewłaściwy? Czy te 10 dni przy zakupach internetowych to przepis obowiązujący tylko w Polsce?

Pozdrawiam

Opublikowano

Przy zakupach internetowych to chyba normalne? Skoro but się widzi na obrazku, nie można go zmierzyć, dotknąć itp. Chyba po to stworzono te 10 dni na zwrot, wybrażacie sobie sprzedaż internetową tak drogich towarów bez tej możliwości?

Opublikowano

Normalne "że ilość zwrotów z Polski jest prawie dwukrotnie wyższa niż europejska mediana." ? 

Poza tym nie chodzi o możliwość zwrotu towaru, a raczej o podejście w stylu wezmę dwie pary by wybrać ten najlepszy i odeslać niewłaściwy

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Normalne, że jeśli firma decyduje się na sprzedaż internetową, to nie może mieć za złe klientowi, że zamawia 2 numery obuwia aby wybrać ten właściwy i odesłac inny, To chyba lepsze rozwiązanie dla klienta (a klient nasz pan) niż  te, że mierzy w nieskończoność swoje stopy, porównuje z innymi rozmiarowkami, prowadzi korespondencje ze sklepem, w koncu zamawia, nakłada, coś mu nie pasuje i zastanawia się,czy potrzebuje o pól/caly nr wieksze/mniejsze buty itp,, znów zastanawia się, porównuje z innymi, w końcu odsyła i przysyłają inne, nakłada, coś mu nie pasuje i wydaje mu się, że tamte były jednak odpowiedniejsze... :-)

A to, że Polacy zwracają więcej moze wynikać z możliwości innych krajów do zmierzenia buta w sklepach stacjonarnych lub znajomości własnego rozmiaru w danej firmie.

• Oceniam pozytywnie 1