saphir.pl Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Komedia niestety ... ale może będą jakieś estetyczne perełki dla miłośników obuwia https://www.youtube.com/watch?v=9qLGXuDqNDQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Koledzy, w niedzielę 14 grudnia o 18.00 w kinie Iluzjon w Warszawie odbędzie się premierowy pokaz zrekonstruowanej cyfrowo komedii "Jadzia" z Jadwigą Smosarską i Aleksandrem Żabczyńskim. Mój kolega, który właśnie zajmuje się rekonstrukcją cyfrową, wygłosi prelekcję przed seansem. Z całego serca polecam Szczegóły tutaj: http://www.fn.org.pl/page/?str=53&id=1331 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Koledzy, w niedzielę 14 grudnia o 18.00 w kinie Iluzjon w Warszawie odbędzie się premierowy pokaz zrekonstruowanej cyfrowo komedii "Jadzia" z Jadwigą Smosarską i Aleksandrem Żabczyńskim. Mój kolega, który właśnie zajmuje się rekonstrukcją cyfrową, wygłosi prelekcję przed seansem. Z całego serca polecam Szczegóły tutaj: http://www.fn.org.pl/page/?str=53&id=1331 Czy wiesz kiedy będą zrekonstruowane "Dwie Joasie"? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Kupiłem bilet, ktoś się wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Niestety nie mogę się pojawić, tak bardzo jak bym chciał "Dwie Joasie" też będą, ale zdaje się dopiero latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 14 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2014 Świetnie się bawiłem. Wykonano kawał dobrej roboty przy rekonstrukcji filmu. Za miesiąc "Sportowiec mimo woli". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 28 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2014 Zapowiada się rewelacyjnie... The Two Faces of Ja może ktos już oglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Ja oglądałem w zeszłym tygodniu. Jako film nie zachwyca, ale i nie rozczarowuje. Historia jest dosyć banalna bez zaskakującego finału, ale zgrabnie opowiedziana. Dla mnie dużym (największym ?) plusem było osadzenie filmu w latach 60 (pustki na Akropolu, pustki w Stambule) - nie wiem czy tak było rzeczywiście w tych latach, ale dzisiaj przechodzą tamtędy całe hordy turystów. Co do strojów - główny bohater rzeczywiście ubrany z klasą (garnitur na Akropolu, smoking na kolacji po zwiedzaniu). Reszta bohaterów - w zasadzie drugi główny bohater już tak dobrego wrażenia nie robi. Bohaterka - ładnemu we wszystkim ładnie Podsumowując film wart obejrzenia niejako przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Bardzo ciekawy serial, nie tylko jeśli chodzi o wygląd. The Knick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Popieram, The Knick jest super, coś dla fanów Dra House'a, Breaking Bad i Mad Menów w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 1 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2015 @ Two faces - zapowiadał się (obsada, twórcy, adaptacja) lepiej niż jest w rzeczywistości. Osoby z ograniczonym czasem wolnym mogą sobie darować. @ The Knick - jak wyżej; są seriale łatwiejsze w odbiorze albo ciekawiej zrealizowane. Ciekawa muzyka, która jednak nie pasuje do serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 1 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2015 @ Two faces - zapowiadał się (obsada, twórcy, adaptacja) lepiej niż jest w rzeczywistości. Osoby z ograniczonym czasem wolnym mogą sobie darować. @ The Knick - jak wyżej; są seriale łatwiejsze w odbiorze albo ciekawiej zrealizowane. Ciekawa muzyka, która jednak nie pasuje do serialu. Prosiłbym więc o podanie jakiś tytułów. Szukam czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Z seriali nowych i ciekawych w 2014 m.in. The Affair, Detective i Fargo. Chyba, że szukasz czegoś nowego i "eleganckiego", tutaj nic mi do głowy nie przychodzi. Był motyw garniturów biznesowych w latach 80-tych XX w. w Halt and Catch Fire. Co do filmów w kinach, polecam Wolnego Strzelca, chyba jeszcze grają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Chyba jeszcze tej pozycji na forum nie było - portrety ponad 50 dandysów z całego świata. 288 stron 2014r., 3-cie wydanie W tej chwili dużo o książce nie mogę powiedzieć, nie czytałem, b. ładnie wydana, praktycznie na każdej stronie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Znów Iluzjon - i znów od kolegi Michała, który zajmuje się rekonstrukcją Serdecznie zapraszam w najbliższą niedzielę (11 stycznia 2015) na 18:00 do kina Iluzjon.Tym razem pokażemy komedię "Sportowiec mimo woli" z 1939 roku - po rekonstrukcji cyfrowej i uzupełnioną o nieznane dotychczas sceny. Przed filmem wygłoszę krótką prelekcję.Więcej szczegółów:http://www.iluzjon.fn.org.pl/aktualnosci/info/417/druga-odslona-cyklu-z-milosci-do-kina.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Znów Iluzjon - i znów od kolegi Michała, który zajmuje się rekonstrukcją Serdecznie zapraszam w najbliższą niedzielę (11 stycznia 2015) na 18:00 do kina Iluzjon. Tym razem pokażemy komedię "Sportowiec mimo woli" z 1939 roku - po rekonstrukcji cyfrowej i uzupełnioną o nieznane dotychczas sceny. Przed filmem wygłoszę krótką prelekcję. Więcej szczegółów: http://www.iluzjon.fn.org.pl/aktualnosci/info/417/druga-odslona-cyklu-z-milosci-do-kina.html Szkoda, że jest to dostępne tylko w stolicy bo niewątpliwie jest to jedna z moich ulubionych tematyk filmów. Ciekawostka, może kogoś zainteresuje. Na tvp kultura często grają filmy z różnych okresów. Kilka miesięcy temu był cykl filmów Federica Felliniego. Obecie(jeśli się nie skończył)jest o Andrzeju Wajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Ciekawa książka opisująca jak było przed wprowadzeniem prohibicji, co wniosła i jak to jest widziane oczami zwykłego obywatela Smith'a. Dużo ciekawych zdjęć z tamtej epoki. Więcej nie mogę napisać bo jestem w trakcie czytania. 270 stron, wydanie 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Tutaj lista blisko stu polskich przedwojennych filmów do obejrzenia na youtube: https://docs.google.com/document/pub?id=1T5rHPOLk6ImWxH5j6UFfhO9TvOVWc35VTUpqMTAtX-8 oraz kanał youtube tychże: https://www.youtube.com/user/WStarymPolskimKinie/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Najnowsza pozycja o stylu, wydana przez szacowne Wydawnictwo Literackie. W zasadzie nie odbiega układem i zawartością od typowych poradników klasy "Gentelman" Roetzela. Poręczny format in octawo, oprawa w płótno. Jak dotąd nie zauważyłem jakiś błędów w treści. Kilka ciekawych odniesień kulturowych (np. o Bandzie szczurów-gdy mowa o smokingu). Posiada przypisy i indeks. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 @xkoziol. Istotnie, przekartkowałem ją tylko, chwilowo nie mam niestety czasu na dogłębną lekturę krytyczną. Pozwoliłem sobie ją odnotować z bibliograficznego obowiązku. Cóż, zawodowe skrzywienie bibliotekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 O dandyzmie wśród literatów i innych ciekawych sprawach:http://niewinni-czarodzieje.pl/slowacki-dandys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Może nie do końca pasuje do tego działu (eleganckie filmy), ale ostatnio jak byłem w UK kupiłem kompletną serię 1-3 Little Britain. Wcześniej oglądałem tylko filmiki z YouTube. Po obejrzeniu pełnej wersji, muszę przyznać, że serial jest zabawny. Chciałbym, żebyśmy mieli w Polsce taki dystans do siebie jak Brytyjczycy. Polecam wszystkim LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Czyżby zapowiadało się "La Grande Bellezza 2" W każdym razie to kolejny intrygujący i piękny obraz Sorrentino: https://youtu.be/PJmKymMFuhA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Czyżby zapowiadało się "La Grande Bellezza 2" W każdym razie to kolejny intrygujący i piękny obraz Sorrentino: https://youtu.be/PJmKymMFuhA To nie był zły film, ale nie rozumiem tych zachwytów. Wydaje mi się też, że dotyczą one jego najbardziej powierzchownych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi