Styleman Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 Zdjęcie z zeszłego tygodnia,jeszcze leżał piękny śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 2 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 Ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Wczoraj pozwoliłem sobie przyjśc nieco luźniej na egzamin. Trochę niekorzystnie padające światło, ale nie będę już chyba poprawiał zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Jak to jest "nieco luźniej" to co byłoby naprawdę luźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corelli Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Wczoraj pozwoliłem sobie przyjść nieco luźniej na egzamin. Powiedz proszę, że to nie był egzamin na studiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Oj, dwaj koledzy powyżej to chyba dawno studiowali Proszę się przejść na dowolną uczelnię i dowolny wydział (oprócz może prawa) i zobaczyć ubiór studentów na egzaminach... w szczególności pisemnych, które teraz stanowią większośc. zeby było jasne - nie pochwalam tego, ale obiketywnie kolega sirscuffy jest ubrany lepiej od połowy studentów przybywających na egzaminy w bluzach z kapturem. Na moim (fakt, wyjątkowo specyficznym i luźnym) wydziale ludzie nie zakładali marynarek nawet na obrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Sam miałem trochę oporów, ale po udanej sesji postanowiłem na ostatni egzamin zrezygnowac z marynarki i krawata. W szczególności, że był on w zasadzie już tylko formalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Oj, dwaj koledzy powyżej to chyba dawno studiowali Proszę się przejść na dowolną uczelnię i dowolny wydział (oprócz może prawa) i zobaczyć ubiór studentów na egzaminach... w szczególności pisemnych, które teraz stanowią większośc. zeby było jasne - nie pochwalam tego, ale obiketywnie kolega sirscuffy jest ubrany lepiej od połowy studentów przybywających na egzaminy w bluzach z kapturem. Na moim (fakt, wyjątkowo specyficznym i luźnym) wydziale ludzie nie zakładali marynarek nawet na obrony. Głos rozsądku nie oderwany od RZECZYWISTOŚCI (jakakolwiek by ona nie była) zawsze w cenie. sirscuffy pewnie i tak był postrzegany jak "stróż w Boże Ciało" na brak poprzecieranych jeansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corelli Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Ja natomiast nigdy nie równam w dół - na wszystkie egzaminy przychodzę w garniturze, do tego obowiązkowo poszetka, krawat lub mucha, bez względu na to, czy zdaję fizykę czy prawo gospodarcze. Swoją drogą, mit lepiej ubranych studentów prawa można włożyć między bajki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Niestety tak się składa, że mimo tego swobodnego zestawu, wciąż nie było mowy o równaniu w dół. Przez całą sesję egzaminacyjną (wyjmując oczywiście ten ostatni egzamin) byłem jedyną osobą z krawatem, a marynarek w połączeniu z koszulą na salach można było dopatrzyć się raptem kilku. Może panów zdziwię, ale mówię tutaj także o prof. i doktorantach pomagających przy organizacji egzaminów. Zabawny rodzaj presji, z jednej strony świadomość właściwego ubioru do sytuacji, z drugiej docinki i spojrzenia współstudentów zarzucające snobizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Mnie się podoba, tylko dlaczego masz zapięty guzik na kołnierzyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corelli Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Zapomniałem dodać, że zestaw jest bardzo dobry Czy to jest koszula dżinsowa? Sam nad tym bardzo ubolewam, że często nawet egzaminatorzy zapominają o marynarkach i krawatach... Na szczęście ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z docinkami, a wręcz przeciwnie, panie wydają się bardzo doceniać staranność o ubiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirscruffy Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 @Brzydalllo głównie ze względów estetycznych, wybrałem mniejsze zło. Koszula jest jednolita z lekkiego dżinsu, nie ma usztywnianego kołnierzyka ani nie jest button-down, więc bez krawata kołnierz się po prostu rozjeżdża. Co do pań to istotnie Corelli masz rację, raczej patrzą przynajmniej z zainteresowaniem . Stanowią one jednak na moim wydziale wręcz marginalną mniejszość, więc częściej spotykam się z odmiennymi reakcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Wątek przeniesiony viewtopic.php?f=1&t=2570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Mamy piątek, czyli można wrzucić coś na luzie. Ostatnio wszedłem w wątki marynistyczne, stąd różne paski - oczywiście poziome. Miłego weekendu. więcej fotek:http://vslvstyle.blogspot.com/2013/02/paski.html pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreseczek Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 vislav jestes konsekwentny , fajny stroj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 To jest fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Choć nie są formalne ani sam bym ich nie założył, stroje Vislava zawsze są ciekawe. Zapadła mi w pamięć zwłaszcza łososiowa marynarka ze złotymi guzikami, chyba z tropiku. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Vislav, uważaj! Przez przypadek możesz okazać się modny, bo pasy rzekomo mają być na topie w SS13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Vislav, uważaj! Przez przypadek możesz okazać się modny, bo pasy rzekomo mają być na topie w SS13 moda kołem się kręci, wystarczy być konsekwentnym, aby czasami utrafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Dzisiaj w zestawie mam tradycyjną krótką kurtkę i kamizelkę z Alp. Oba elementy garderoby uszyte zostały z bardzo tradycyjnej wełnianej tkaniny typu loden. Loden – naturalna tkanina chroniąca przed deszczem, chłodem i wiatrem - od wieków uchodzi za jeden z najbardziej zaawansowanych technologicznie produktów, jakimi posługują się mieszkańcy Alp. Można się zastanawiać, jaka część tradycyjnych męskich ubiorów z czasem przekształciła się w klasyczną męską elegancję z jednej strony i stroje folklorystyczne z drugiej. Jednak te rozważania pozostaną w znacznej mierze teoretycznymi, bo i tak współczesna moda męska i zwyczajowy sposób ubierania się to jeszcze inna bajka. Ponadto w zestawie: rękawiczki bez podszewki ze skóry pekari ze specjalną wyprawą pozwalającą na ich mycie w wodzie, skórzana torba myśliwska na ramię, sztyblety, spodnie bawełniane. Kapelusz z wełnianego filcu. Czarny futrzany kołnierz to moja inwencja - dodatek na zimową porę roku. więcej fotek http://vslvstyle.blogspot.com/2013/02/t ... ziela.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 poprzedni zestaw decyzją moderatora/moderatorów, zresztą słusznie, jak mniemam - został przeniesiony z CMDNS do wątku casual. To miejsce mi się podoba, a dzisiaj piątek, czyli na luzie. Mój dzisiejszy piątkowy zestaw pod nazwą "navy now" jest wyraźnie marynistyczny. Płynąć po meandrach stroju mamy po kolei: czapka rybaka, sukienna kurtka żeglarska, kurtka mundurowa szwedzkiej marynarki wojennej, sweter szalowy zapinany na guziki, koszulka 50/50 bawełna/wełna w biało-granatowe paski, spodnie cargo, czarne sztyblety, czarna skórzana torba na ramię i czarne rękawiczki. No i okulary zupełnie klasyczne - czasami świeci słońce. Miłego weekendu. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Niezwykła ta wełna lodenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Vislav okazja miala faktycznie cos wspolnego z marynistyka? Bardzo fajny zestaw ale ja osobiscie wybral bym inne spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Vislav okazja miala faktycznie cos wspolnego z marynistyka? Bardzo fajny zestaw ale ja osobiscie wybral bym inne spodnie. Nie potrzebuję specjalnej okazji. Mieszkam na nadmorskiej wyspie, pracuję w porcie, do pracy codziennie pływam promem. To jest moje naturalne środowisko, na co dzień. Ponadto mój styl stale ewoluuje w tym kierunku i to mi odpowiada. Właśnie nabyłem rewelacyjny "double breasted long nave coat". To jest piątek i spodnie mam "robocze". pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi