Skocz do zawartości

Co mam dziś casualowego na sobie

The-Bigwig

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jakoś mi nie pasuje kurtka safari ze sztruksu... Z reguły rozumiem zmiany w konwencji i mieszanie różnych aspektów ale safari wybitnie pasuje mi do lżejszego, przewiewnego płótna, lnu czy nawet tweelu w kolorach ziemi ale ciepłej i suchej a nie zimnego i mokrego mchu 😉 mam wrażenie, że jest dużo innych modeli które w tym materiale wyglądają naturalniej... 

Jakoś mi nie pasuje kurtka safari ze sztruksu... Z reguły rozumiem zmiany w konwencji i mieszanie różnych aspektów ale safari wybitnie pasuje mi do lżejszego, przewiewnego płótna, lnu czy nawet tweelu w kolorach ziemi ale ciepłej i suchej a nie zimnego i mokrego mchu mam wrażenie, że jest dużo innych modeli które w tym materiale wyglądają naturalniej... 

Zgadzam się z tym, ale ta kurtka to i tak sztos.
  • Like 1

11 godzin temu, DolceGusto napisał:

Jakoś mi nie pasuje kurtka safari ze sztruksu... Z reguły rozumiem zmiany w konwencji i mieszanie różnych aspektów ale safari wybitnie pasuje mi do lżejszego, przewiewnego płótna, lnu czy nawet tweelu w kolorach ziemi ale ciepłej i suchej a nie zimnego i mokrego mchu 😉 mam wrażenie, że jest dużo innych modeli które w tym materiale wyglądają naturalniej... 

Krój jest na tyle wygodny a zarazem praktyczny, że safari lepiej się sprawdza jako jesienna kurtka niż letni "overshirt". 

Godzinę temu, poszetka.com napisał:

Krój jest na tyle wygodny a zarazem praktyczny, że safari lepiej się sprawdza jako jesienna kurtka niż letni "overshirt". 

Zastanawiam się nad tym, czy rzeczywiście lepiej. Mam wrażenie, że letnie overshirt są świetne bo właśnie w lato, szczególnie tak nieprzewidywalne jak nasze polskie, warto mieć na sobie coś co chroni przed lekkim wiatrem, nagłym wieczornym ochłodzeniem (gdy siedzimy w tzw. kawiarnianym ogródku) i ma pojemne kieszenie na typowo letnie akcesoria - okulary przeciwsłoneczne najlepiej w futerale żeby się nie niszczyły, jakaś lekką apaszkę czy chustkę na szyję gdy mocniej zawieje lub gdy wracamy wieczorem rowerem, jeśli ktoś pali to paczkę papierosów które w lato może palić na dworzu, zapalniczkę, scyzoryk i inne rzeczy przydatne w czasie letnich spacerów, plażowania itd. Przy okazji - sztruks jest dość łagodny w dotyku i myślę, że nonszalancko przewiązany pasek będzie co chwilę się rozwiązywał, szorstki len lepiej się "zaciska" 😊

Teraz, DolceGusto napisał:

Zastanawiam się nad tym, czy rzeczywiście lepiej. Mam wrażenie, że letnie overshirt są świetne bo właśnie w latko, szczególnie tak nieprzewidywalne jak nasze polskie, warto mieć na sobie coś co chroni przed lekkim wiatrem, nagłym wieczornym ochłodzeniem (gdy siedzimy w tzw. kawiarnianym ogródku) i ma pojemne kieszenie na typowo letnie akcesoria - okulary przeciwsłoneczne najlepiej w futerale żeby się nie niszczyły, jakaś lekką apaszkę czy chustkę na szyję gdy mocniej zawieje lub gdy wracamy wieczorem rowerem, jeśli ktoś pali to paczkę papierosów które w lato może palić na dworzu, zapalniczkę, scyzoryk i inne rzeczy przydatne w czasie letnich spacerów, plażowania itd. Przy okazji - sztruks jest dość łagodny w dotyku i myślę, że nonszalancko przewiązany pasek będzie co chwilę się rozwijał, szorstki len lepiej się "zaciska" 😊

Zgadza się, jednak z naszych obserwacji letnie safari jest mniej popularne (zobaczymy jak będzie w tym sezonie). Być może jest to kwestia restrykcji lub dosyć ciepłego lata ? A może praktycznego podejścia Polaków, tzn. scyzoryk czy zapalniczkę można jednak trzymać w ręce lub kieszeni spodni, jesiennej szarugi nie da się ominąć w ten sposób. 

• Oceniam pozytywnie 1

W dniu 5.03.2021 o 13:14, poszetka.com napisał:

Zgadza się, jednak z naszych obserwacji letnie safari jest mniej popularne (zobaczymy jak będzie w tym sezonie). Być może jest to kwestia restrykcji lub dosyć ciepłego lata ? A może praktycznego podejścia Polaków, tzn. scyzoryk czy zapalniczkę można jednak trzymać w ręce lub kieszeni spodni, jesiennej szarugi nie da się ominąć w ten sposób. 

Mam wasze granatowe letnie safari i sprawdza się świetnie (chociażby w takich sytuacjach jak wymieniane przez @DolceGusto - w tamte lato praktycznie pierwszy wybór na wyjście do kawiarnianego ogródka z przewidzianym zostaniem "dłużej"), poza tym, że musiałem wymienić podszewkę w rękawach - nie rozumiem sensu dowalania poliestrowej rękawówki do letniej marynarki/kurtki.