Midlife-Crisis Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 @Żorż Ponimirski świetne spodnie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 1 minutę temu, Midlife-Crisis napisał: @Żorż Ponimirski świetne spodnie! Dzięki. Materiał przypomina drobno tkane płótno i dość sztywno trzyma kant. Wymagały jedynie lekkiego zwężenia poniżej kolan. Ogólnie marki Incotex i PT01/PT05 polecam z ręką na sercu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Dół bardzo fajny, sam poluję na jakieś Incotexy po taniości na sprawdzenie. Za to góra (marynarka) psuje efekt - wygląda na za dużą (zwłaszcza od guzika w dół), wąska klapa, pływająca brustasza, dół zamknięty niczym w Bytomiu Nawet Loro Piana wg mnie jej nie ratuje. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 54 minuty temu, Nawrot napisał: pływająca brustasza a nie w łódeczkę 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 59 minut temu, Nawrot napisał: Za to góra (marynarka) psuje efekt - wygląda na za dużą (zwłaszcza od guzika w dół), wąska klapa, pływająca brustasza, dół zamknięty niczym w Bytomiu Marynarka to pojedyncza warstwa materiału prześwitującego jak ciasto na pizzę w okolicach Rzymu. Zero podszewki, zero wkładów piersiowych. Jedyna rzecz o jakiej mogę napisać, że jej na sobie nie czuję. "Leistość" jest jej cechą inherentną i trzeba ją przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza. Gdybym miał na sobie marynarkę o bardziej zwartej strukturze to raczej nie wrzucałbym jej do casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 To widać, że jest cienka, sam bardzo lubię takie wynalazki (nawet wyżej jest moje foto w Zero Gravity). I właśnie to mi bije po oczach - lekkość marynarki z mocno zabudowanym dołem, co nadaje jej "ciężkości". Taliowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Godzinę temu, Nawrot napisał: Taliowałbym Chyba siebie najpierw 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 8 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Marynarka to pojedyncza warstwa materiału prześwitującego jak ciasto na pizzę w okolicach Rzymu. Zero podszewki, zero wkładów piersiowych. Jedyna rzecz o jakiej mogę napisać, że jej na sobie nie czuję. "Leistość" jest jej cechą inherentną i trzeba ją przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza. Gdybym miał na sobie marynarkę o bardziej zwartej strukturze to raczej nie wrzucałbym jej do casualu. Widać, że jest super, ale wg mnie na Tobie "nie leży". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 9 minut temu, mosze napisał: Widać, że jest super, ale wg mnie na Tobie "nie leży". Nie wykluczam poprawek, dlatego cenię sobie konstruktywne komentarze. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Ja nie wiem, czy mój komentarz jest konstruktywny (a może żartujesz), jednak ciągnąc temat (i zastrzegając się, że wnioskuję ze zdjęć, które mogą przekłamywać zwłaszcza proporcje): 1. jest za krótka 2. guzik jest zbyt wysoko 3. linia ramion jest brzydka, wybrzusza się ku górze, może marynarka jest po prostu zbyt szeroka albo masz takie ramiona. Punkt nr 3 można korygować (ale nie wiem, czy po korekcie wciąż będzie bezkonstrukcyjna), 1 i 2 sugerują, że za bardzo urosłeś. Edit: no i jeszcze to, co wspomniał @Nawrot, dziwnie jakoś zamyka się na dole, co nadaje jej bardzo specyficzny kształt, mnie przypomina odwrócony kielich tulipana, że tak pojadę poetycko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 @mosze - piszę bez żartów, dzięki za uwagi. 1) długość - przykrywa mi tyłek, nic dłuższego w rozmiarze regularnym przy moim wzroście nie znajdę. Dzieli sylwetkę na pół i podoba mi się. Nie wygląda moim zdaniem jak z młodszego brata. 2) guzik - chyba zależy od perspektywy zdjęcia. 3) linia ramion - w kilku marynarkach bez wypełnień dostałem ten sam komentarz - mam kaptury, raczej mi nie znikną, a niwelowanie tego jakąś potężną konstrukcją w marynarce letniej mi się nie uśmiecha. Masz jakiś pomysł na to? 4) zgadzam się, że zamknięcie dołu wygląda nie tak jak potrzeba i skonsultuję to z krawcową jak by tu ożenić taliowanie z lekkim ujęciem materiału i otwarciem. Myślisz, że jest to technicznie wykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Nie chodzi o potężną konstrukcję, być może warstwa sztywniejszego materiału wystarczy, ew. małe i cienkie poduszki przy rękawach, aby nieco podnieść ten obszar. Ja ze swoją krawcową eksperymentuję, wkłada poduszkę, patrzymy jak jest, potem ją zmniejsza itp. Jak po przyfastrygowaniu i zmierzeniu jest dobrze, to zostaje. Co do zamknięcia, niech poupina szpilkami gdzie trzeba i może będzie lepiej. Ogólnie to jakbym nie był w stanie poprawić obu problemów, to bym ją sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 6 minut temu, mosze napisał: Ogólnie to jakbym nie był w stanie poprawić obu problemów, to bym ją sprzedał. Linia ramion na moje laickie oko jest do przełknięcia - skoro ma być "naturalna" to będzie jaką mam w naturze. W grę wchodzą tylko i wyłącznie sztywniejsze kawałki materiału. O poduszki nie poproszę. Sylwetka poniżej guzika i taliowanie jak najbardziej będą przedmiotem dyskusji i poprawek. To jest taki trochę wełniany marynarko/sweter z fresco i nie chcę dopasowywać na sztywno. Miałem ją dziś na sobie przy dość dusznych, wiosennych 23 stopniach i nosiła się świetnie. Nie rozstaniemy się pomimo wąskich klap i niedociągnięć. Będziemy nad sobą pracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 20 Maj 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2020 Miałem safari zanim to było modne * Suitsupply * H&M* Benevento * Patine 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2020 17 minut temu, blekit napisał: Miałem safari zanim to było modne Maseczkę też? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2020 Maseczka z tego sezonu, kurtka z poprzedniego Rzecz typowo casualowa, a takich zestawów raczej nie wrzucam, nie jestem pewien ale pierwszy raz ją tutaj pokazuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2020 Ciekawe zestawienie monochromatyczne. Jednak loafersy trochę mi nie pasują, chyba czukka byłyby bardziej spójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dubbing Napisano 21 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2020 Olga, Poszetka.com, HM, Benevento, SuSu Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 22 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2020 Dzisiaj na rower kanadyjski smoking. Workwear aż przerysowany, czyli dokłądnie jak lubię 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 22 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2020 Pozdrowienia z balkonu. Niezależnie od opinii forumowych kolegów to jedna z moich ulubionych marynarek, nie mam jej nic do zarzucenia, szczególnie na balkonie 😉 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2020 Godzinę temu, DolceGusto napisał: Pozdrowienia z balkonu. Niezależnie od opinii forumowych kolegów to jedna z moich ulubionych marynarek, nie mam jej nic do zarzucenia, szczególnie na balkonie 😉 Można by Ci zarzucić, że zakładasz ją do wyjścia na balkon, ale nie trzeba. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 22 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2020 20 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Można by Ci zarzucić, że zakładasz ją do wyjścia na balkon, ale nie trzeba. 😃 Taka balkon jacket 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 22 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2020 10 minut temu, xkoziol napisał: Ja dzisiaj latałem w polówce ale każdy ma inną wrażliwość cieplną. Mnie tam na rowerze zawiewa i bez dwóch warstw i chociaż jednego długiego rękawa nie ma opcji. Ale na przyszłość się nie dam zmarźliwej siostrze przekonać, i zamiast koszuli pod spód pójdzie henley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi